Nesto blizu za pocetak

3 posts in this topic

Cao ja sam Nemanja,pre neki dan sam napunio 18 godina i odlucio sam da zelim da proputujem svet.Znam da je sama ideja dosta teska i ambiciozna ali sam odlucan u tome da je jednoga dana ostvarim:biggrin:.Do sada nisam nesto puno putovao izuzev letovanja sa roditeljima u Crnoj Gori i Grckoj.Posto sam dobio zeleno svetlo sto se tice putovanja u regionu sakupio sam nesto novca za prvo putovanje i mislim da sam spreman.Jednio sto mi nedostaje je najverovatnije oprema i doosta iskustva...Gledao bih da putujem sto jeftinije koristeci voz i autobus kao prevozno sretstvo.Mozda nesto u stilu bekpekera:kamper:Za smestaj su naravno tu i neke jeftinije kombinacje motel,hostel pa i sator.Prvo nesto sto mi je kao sjajna ideja palo na pamet je Istambul.Grad izgleda lepo nije skup i deluje bas avanturisticki.U svakom slucaju ukoliko ima bilo ko zainteresovan neka mi se javi.Srednjoskolac sam iz Beograda.Pozdrav svima!:smile:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dobro došao u Klub Nemanja,

drago mi je što si podelio tvoje planove sa nama. prepoznajem tvoju odlučnost i hrabrost da se upustiš u sve to. Siguran sam da ćeš ovde naići na dobronamerne ljude koji će pokušati da ti savetima i preporukama pomognu u realizaciji tvojih planova.

Sigurno sam i ja jedan od njih. Iskustvo u vaspitavanju dve odrasle devojke mi daje za pravo da ti možda, preporučim jednu ideju koja se sasvim uklata u tvoje planove. Naime u Beogradu postoji organbizacija Mladi istraživači Srbije mis.org.rs koji organizuju veliki broj volonterskih kampova širom sveta. Mislim da se godišnje organizuje preko 3000 volonterskih kampova u skoero svim zemljama sveta na najrazličitije teme. Siguran sam da ćeš naići na nešto što ti je interesantno. Princip je da se mladi ljudi okupe oko neke zajedničke teme i pomognu lokalnom stanovništvu da urade neki posao: čišćenje šume, neko istražovanje, organizacija nekog festivala.... i mnoge druge. U zamenu za volonterski rad od nekoliko sati dnevno za uz7vrat dobiješ besplatan stan i hranu. To ti je prilika da samostalno odputuješ u neku stanu zemlju, npr nekoliko dana ranije, obiđeš newšto interesantno, provedeš 2-3 nedelje u volontiranju i stekneš neprocenljivo iskustvo i drugove iz celog sveta. To ti je opet prilika da ih kasnije posetiš u njihovim zemljama ili ugostiš kod sebe.

Ovo ti sve govorim jer su moje ćerke sa volontiranjem počelje sa 16 godina i do sada su bili učesnice na više desetina volonterrskih kampova i to po dva ili tri godišnje :smile: letovanja sa drušvom ih od tada ne zanimaju a kroz našu kuću je prošlo više desetina drugara iz celog sveta. Ni one nisu ostale dužne :):):)

prouči malo sajt www.mis.org.rs i to onaj deo o volonterskom radu pa na put.

Srećno!!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ideja zvuci sjajno,istrazicu sve na tu temu i sam sajt organizacije pa vam javljajm ako nesto odlucim!:smile:

 

Edited by Rajic Nemanja

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Divlji gradovi

 • Naši partneri

 • Najnoviji članci

  Mape: religije, biljke i bolesti

  Pored svoje očigledne svrhe i funkcije, geografske karte mogu biti mnogo toga: obrazovno-didaktička sredstva, naučni...

  Odžak, grad iz snova

  Posebna pohvala žirija na konkursu "Spasimo putopis" 2020. ⁠— Postoji dosta izmišljenih i fiktivnih mjesta koja...

  Na motoru

  Posebna pohvala žirija na konkursu "Spasimo putopis" 2020. ⁠— „Je l' mogu ja s dečkom na motoru u...

  Put na more

  Posebna pohvala žirija na konkursu "Spasimo putopis" 2020. ⁠— Stari se morao naspavat, jer iza ponoći smo išli na...