Sicilija kampovanje/jeftin smeštaj

3 posts in this topic

Zdravo ekipo,

da li neko ima isksutva sa kampovanjem :kamper: na Siciliji ili neki uber jeftin smeštaj? Momak i ja smo kupili karte do Napulja, odatle ćemo busom/blablacar (bolja opcija?) do Katanije i planiramo da obilazimo istočni deo (Katanija, Etna). Preporuke takođe i šta videti, jesti, piti?

Pozdrav :biggrin:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moja preporuka, bili smo u dva kampa, za ostale ne znam:

http://www.agricampeggiocontradafriera.it/

Ovaj je odmah ispod Etne, u selu, nama bilo veoma prijatno ali mislim da je zgodno samo autom. Nije fancy, nema bazen, ali dobar wifi i sve ostalo.

 

Drugi je blizu Agrigenta:

https://www.eurocampings.co.uk/italy/sicily/agrigento/agrigento/campsite-valle-dei-templi-internaz-s-l-112357/

Ovo je već masovniji kamp, u gradiću, blizu arh. lokaliteta. Odličan za obilazak lokaliteta, gradića a i za kupanje.

Naše iskustvo sa ljudima je odlično, jako prijatni. Doduše pričaju nerazumljiv engleski ali začudo - italijanski im je razumljiv :smile: 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Isto sam i ja tražio za septembar, doduše ne uber jeftino, ali ipak jeftiniju opciju :smile: Ispostavilo se da potraga i nije tako trivijalna, jer su sajtovi otprilike bar deceniju stari i uglavnom samo na italijanskom. Nisam bio ni u jednom dok sam pretragu suzio na http://www.paradisodelmare.it/en/camping-paradiso-del-mare-2/ i http://www.campingparadise.it/en/ (slučajno se oba zovu Paradiso :rolleyes:) Pošto idemo sa devojčicom od godinu i po, dvoumili smo se između bungalova/mobilne kućice ili šatora.  Na kraju smo odustali od kampa zbog ograničene količine opreme koju bismo mogli poneti avionom za desetak dana i našli okej varijantu preko airbnb u Kataniji.

Što se tiče šta videti, ja sam počeo od http://www.adventurouskate.com/where-to-go-in-eastern-sicily/ i dalje istražujem. Svi predlozi su dobrodošli :smile:

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now