Dokumenta

Od 1. januara 2017. Malezija je ponovo uvela vize za državljane Srbije

Viza nije potrebna za turističku posjetu

Viza nije potrebna za turističku posjetu

-

Trošak

-

-

-

-

Trajanje

-

-

-

-

Adresa

Ambasada Malezije, Krajiška 2, Beograd

Tel. (011) 266 27 36 i 266 27 46;

web: www.kln.gov.my/web/srb_belgrade/home

E-mail: mwbelgrade@scnet.rs; radno vreme 8.30-16.30h

Slavujevac 4A
Zagreb

Tel: +385 1 48 34 346, 48 34 347
Fax: +385 1 48 34 348

Radnička 4A
Sarajevo

Tel: + (387 33) 201 578

malsrjevo@kln.gov.my
mwsrjevo@malbih.com.ba

Radno vrijeme: Ponedjeljak - petak, 8:30 – 14:30

Ambasada Malezije u Beogradu, Republika Srbija.

Tel: +381 (0) 11 2662 736; +381 (0) 11 2662 746
Fax: +381 (0) 11 3679 080

Email: malbelgrade@sbb.rs

Radno vrijeme ambasade: Ponedeljak - Petak: 08:30 - 16:30

Produženje

-

-

-

-

Napomena

Od nosioca pasoša Republike Srbije će biti traženo da prilikom ulaska u Maleziju, ispune sledeće kriterijume:

1. Da putna isprava (pasoš) važi najmanje 6 meseci od datuma
ulaska u zemlju

2. Da pri ulazu u zemlju imaju potvrđenu povratnu kartu ili kartu
za treću državu

3. Da imaju izvod iz banke ili gotovinski iznos kao dokaz da poseduju sredstva dovoljna da snose razumne troškove svog boravka u Maleziji

4. Da se pridržavaju malezijskih pravila i propisa

-

-

Državljani Crne Gore moraju posjedovati vizu da bi posjetili ovu zemlju.
Za izdavanje ove vize nadležna je Ambasada Malezije u Beogradu, Republika Srbija.

Pogledajte istoriju popravki

Molimo vas da vodite računa o gramatici i koristite dijakritike (š umesto sh i sl.)

Datum unosa: 5. 1. 2017
Dokumenta: Za državljane Republike Srbije nije bila potrebna viza za boravak u Maleziji do 30 dana. Ova privremena odluka se primenjivala u periodu od 1. januara do 31. decembra 2016. godine. Upravo mi je naša ambasada potvrdila da ova privremena mera nije (još uvek) produžena od strane malezijske vlade. U 2017. godini, državljanima Republike Srbije zvanično je potrebna viza za ulazak u Maleziju. Potvrđeno od strane ambasade Malezije u Beogradu, 5. januara 2017.
Datum unosa: 5. 1. 2017
Dokumenta: Za državljane Republike Srbije nije bila potrebna viza za boravak u Maleziji do 30 dana. Ova privremena odluka se primenjivala u periodu od 1. januara do 31. decembra 2016. godine. Upravo mi je naša ambasada potvrdila da ova privremena mera nije (još uvek) produžena od strane malezijske vlade.
Datum unosa: 5. 1. 2017
Dokumenta: 31. decebmra 2016. ukinut je dvanaestomesečni probni period.. Od 01. januara ponovo je potrebna viza.
Datum unosa: 7. 2. 2016
Dokumenta: Od 1. januara 2016. se uvodi dvanaestomesečni probni period u kojem građanima Republike Srbije neće biti potrebna viza za boravak do 30 dana (bez mogućnosti produžetka).
Datum unosa: 4. 2. 2016
Dokumenta: 4.feb.2016 Dragi moji,posto ste mi olaksali putovanje u kuala lumpur vasim informacija hteo bih da podelim sa vama moje iskustvo! Juce sam sleteo,pri kontroli mi je bio potreban pasos,potvrda o daljem letu to mi je jedino trazio od dodatnih dok. Otisak prstiju i to je to...nije bilo nikakvih problema nikavi formulari nista .toliko od mene poz,dejan
Trošak: Nema troskova
Trajanje: 2min. Kontrola pasosa na aerodromu
Napomena: Od nosioca pasoša Republike Srbije će biti traženo da prilikom ulaska u Maleziju, ispune sledeće kriterijume: 1. Da putna isprava (pasoš) važi najmanje 6 meseci od datuma ulaska u zemlju 2. Da pri ulazu u zemlju imaju potvrđenu povratnu kartu ili kartu za treću državu 3. Da imaju izvod iz banke ili gotovinski iznos kao dokaz da poseduju sredstva dovoljna da snose razumne troškove svog boravka u Maleziji 4. Da se pridržavaju malezijskih pravila i propisa
Datum unosa: 4. 1. 2016
Dokumenta: Od 1. januara 2016. se uvodi dvanaestomesečni probni period u kojem građanima Republike Srbije neće biti potrebna viza za boravak do 30 dana (bez mogućnosti produžetka).
Datum unosa: 7. 9. 2015
Dokumenta: Pasoš, fotokopija pasoša, dve fotografije (veličine kao za pasoš), rezervacija avionske karte, rezervacija hotela ili pozivno pismo. Formular za vizu: http://www.kln.gov.my/c/document_library/get_file?p_l_id=226247&folderId=231106&name=DLFE-5921.pdf - obavezno odštampan dvostrano
Trošak: 5 evra
Trajanje: Ambasada daje vizu da mozete da je iskoristite u narednih 90 dana a carinik Vam udara pecat sa trajanjem od 30 dana od dana ulaska. Na graničnom prelazu Satun (Tajland) - Kaki Bukit (Malezija) računaju broj preostalih dana do isteka vize i taj broj dana piše vam na pečatu koji vam lupe u pasoš - ako ulazite 20 dana pre isteka vize, moći ćete da ostanete samo 20 dana.
Produženje: da, ali ne dok ste u Maleziji (pogledati napomene)
Napomena: Multi viza se dobija isto za kratko vreme od aprila 2014. Od dodatnih dokumenata je potrebno dostaviti pozivno pismo od nekoga iz Malezije, kopija njegovog pasosa i radne vize ili licne karte ukoliko je osoba drzavljanin i vas izvod racuna iz banke. Multi viza se dobija na 3 meseca. Ambasada ne zadrzava dokumenta preko noci. Morate doci istog dana po pasos. Ne morate dolaziti licno ni da predate dokumenta ni da ih pokupite. --- Tromesečna viza sa više ulazaka može se dobiti i u viznom odeljenju u Džakarti (septembar 2015). Od dokumenata je potrebno priložiti neki dokaz da nećete ostati u zemlji (pozivno pismo ili avionsku kartu ili novinarsku legitimaciju), a poželjan je izvod iz banke i precizan itinerer sa navedenim hostelima (ne moraju da budu bukirani) u kojima ćete noćiti. Viza se dobija istog dana a cena je oko 900,000 inrp (~70$).
Datum unosa: 7. 9. 2015
Napomena: Multi viza se dobija isto za kratko vreme od aprila 2014. Od dodatnih dokumenata je potrebno dostaviti pozivno pismo od nekoga iz Malezije, kopija njegovog pasosa i radne vize ili licne karte ukoliko je osoba drzavljanin i vas izvod racuna iz banke. Multi viza se dobija na 3 meseca. Ambasada ne zadrzava dokumenta preko noci. Morate doci istog dana po pasos. Ne morate dolaziti licno ni da predate dokumenta ni da ih pokupite. --- Tromesečna viza sa više ulazaka može se dobiti i u viznom odeljenju u Džakarti. Od dokumenata je potrebno priložiti neki dokaz da nećete ostati u zemlji (pozivno pismo ili avionsku kartu ili novinarsku legitimaciju), a poželjan je izvod iz banke i precizan itinerer sa navedenim hostelima (ne moraju da budu bukirani) u kojima ćete noćiti. Viza se dobija istog dana a cena je oko 900,000 inrp (~70$).
Datum unosa: 14. 1. 2015
Napomena: Multi viza se dobija isto za kratko vreme od aprila 2014. Od dodatnih dokumenata je potrebno dostaviti pozivno pismo od nekoga iz Malezije, kopija njegovog pasosa i radne vize ili licne karte ukoliko je osoba drzavljanin i vas izvod racuna iz banke. Multi viza se dobija na 3 meseca. Ambasada ne zadrzava dokumenta preko noci. Morate doci istog dana po pasos. Ne morate dolaziti licno ni da predate dokumenta ni da ih pokupite.
Datum unosa: 14. 1. 2015
Trajanje: Ambasada daje vizu da mozete da je iskoristite u narednih 90 dana a carinik Vam udara pecat sa trajanjem od 30 dana od dana ulaska. Na graničnom prelazu Satun (Tajland) - Kaki Bukit (Malazija) računaju broj preostalih dana do isteka vize i taj broj dana piše vam na pečatu koji vam lupe u pasoš - ako ulazite 20 dana pre isteka vize, moći ćete da ostanete samo 20 dana.
Datum unosa: 27. 12. 2014
Trajanje: Ambasada daje vizu da mozete da je iskoristite u narednih 90 dana a carinik Vam udara pecat sa trajanjem od 30 dana od dana ulaska.
Datum unosa: 9. 12. 2014
Napomena: Multi viza se dobija isto za kratko vreme od aprila 2014. Od dodatnih dokumenata je potrebno dostaviti pozivno pismo od nekoga iz Malezije, kopija njegovog pasosa i radne vize ili licne karte ukoliko je osoba drzavljanin i vas izvod racuna iz banke. Multi viza se dobija na 3 meseca. Ambasada ne zadrzava dokumenta preko noci. Morate doci istog dana po pasos. Ne morate dolaziti licno ni da predate dokumenta ni da ih pokupite. Malezijsku vizu u Aziji je moguce dobiti samo u Singapuru i ceka se skoro 2 nedelje a izdaju je na 7 ili 14 dana. U svim drugim zemljama u Aziji potrebno je da imate radnu/boravisnu/studentsku vizu da bi Vam uradili vizu. Produzavanje u Maleziji nije moguce
Datum unosa: 9. 12. 2014
Dokumenta: Pasoš, fotokopija pasoša, dve fotografije (veličine kao za pasoš), rezervacija avionske karte, rezervacija hotela ili pozivno pismo. Formular za vizu: http://www.vfsglobal.com/malaysia/india/wrf2_visaapplicationform.html
Datum unosa: 9. 12. 2014
Adresa: Ambasada Republike Malezije, Krajiška 2, Beograd Tel. (011) 266 27 36 i 266 27 46; web: http://www.kln.gov.my/web/srb_belgrade/home E-mail: mwbelgrade@scnet.rs; radno vreme 8.30-16.30h
Datum unosa: 9. 12. 2014
Trajanje: Ambasada daje vizu da mozete da je iskoristite u narednih 90 dana a carenik Vam udara pecat sa trajanjem od 30 dana od dana ulaska.
Datum unosa: 9. 12. 2014
Dokumenta: Pasoš, fotokopija pasoša, dve fotografije (veličine kao za pasoš), rezervacija avionske karte, rezervacija hotela ili pozivno pismo. Formular za vizu:http://www.malaysia.org.au/form/Form%20IM%2047%20-%20Visa%20Application%20Form.pdf
Trajanje: viza važi onoliko na koliko imate rezervisan hostel
Datum unosa: 9. 12. 2014
Napomena: Multi viza se dobija isto za kratko vreme od aprila 2014. Od dodatnih dokumenata je potrebno dostaviti pozivno pismo od nekoga iz Malezije, kopija njegovog pasosa i radne vize ili licne karte ukoliko je osoba drzavljanin i vas izvod racuna iz banke. Multi viza se dobija na 3 meseca. Ambasada ne zadrzava dokumenta preko noci. Morate doci istog dana po pasos. Ne morate dolaziti licno ni da predate dokumenta ni da ih pokupite.
Datum unosa: 9. 12. 2014
Napomena: Multi viza se dobija isto za kratko vreme od aprila 2014. Od dodatnih dokumenata je potrebno dostaviti pozivno pismo od nekoga iz malezije i izvod racuna iz banke. Multi viza se dobija na 3 meseca. Ambasada ne zadrzava dokumenta preko noci. Morate doci istog dana po pasos. Ne morate dolaziti licno ni da predate dokumenta ni da ih pokupite.
Datum unosa: 21. 8. 2014
Napomena: Na vizu sečekati 24-48 sati. Osoblje je izuzetno ljubazno, što nam je već više ljudi potvrdilo. Ukoliko želite multi Malezijsku vizu, zahtev treba dostaviti dva meseca pred put, jer toliko traje obrada zahteva za dobijanje multi vize, zbog toga što se dokumenta šalju u Maleziju na razmatranje. Cena multi vize je 10e.

Molimo vas da vodite računa o gramatici i koristite dijakritike (š umesto sh i sl.)

Nema istorije popravki podataka za ovu zemlju.

Molimo vas da vodite računa o gramatici i koristite dijakritike (š umesto sh i sl.)

Nema istorije popravki podataka za ovu zemlju.

Molimo vas da vodite računa o gramatici i koristite dijakritike (š umesto sh i sl.)

Datum unosa: 18. 7. 2014
Adresa: -
Napomena: -

Doprineli: Lazar, Bane, Ljiljana, Cejlon, ninana16, Maja, Stevan, Marta, Dusan, Ivan, Mirjana, Kristina, Marija, MArko, Marina

(21. januar 2009.) Ninana16: Od 1. januara 2009. vise se ne izdaju multi vize. Moze samo jedan ulaz, trajanje vize je 30 dana od dana ulaska. Moze i kopija avio karte za Tajland, ukoliko neko sa Tajlanda ide vozom ili busom do Malezije, a ne avionom. Pasos je samo na uvid i donosite ga ponovo kada vam budu odobrili vizu, tj za 2 dana.

(28. januar 2009.) Maja: Za vizu su potrebna i dva aplikaciona formulara (www.imi.gov.my/english/forms/foreigners/IM.47-Pin, napomena: ovaj sajt možete otvoriti jedino preko Explorer-a) čitko popunjena na engleskom jeziku. Radno vreme je od 08.30 do 16.30 ali je vreme za aplikacije od 09.00 do 15.00 svakim radnim danom! Za sve detalje najbolje bi bilo kontaktirati ambasadu zato što pojedini sajtovi sadrže netačne ili nedovoljne informacije.

(14. mart 2011.) Stevan: Tranzit je moguć kroz Maleziju, uz sledeća pravila:
Za low cost terminal, morate imati let Air Asije preko istog terminala. Kada sletite, hodaćete do prijemnog odeljenja, tu imate strelicu za jednu sobu za tranzit. U sobi pokažite povezani let sa kartom Air Asije, i to je to. Tu će vam izdati boarding pass i propustiti. Sad kako ide ako imate torbi to već ne znam.

(31. jul 2011.) Marta: Iako malezijska ambasada u Beogradu daje informaciju da je moguće bilo gde u svetu aplicirati za vizu Malezije (u slučaju da vam viza koju ste izvadili u BG istekne jer želite putovati duže od dva meseca Azijom) i iako na zvaničnom sajtu ambasade Malezije piše da vizu možemo izvaditi u nekoj od ambasada Azije bez problema - to nije tačno, tj. mogu da tvrdim da iz Bankoka to nećete uspeti! Objašnjenje zašto sam za malezijsku vizu tamo odbijena nikada nisam dobila, ali upamtila sam da Srbija, Crna gora i Izrael jesu na posebnoj listi u tim ambasadama, a one imaju pravo za istu nas odbiti što i to vrlo surovo čine. Srećno!!

(07. januar 2012.) Mirjana: Aplicirala sam za Malezijsku vizu u Dubaiju. Budući da za vizu traže detaljan plan putovanja (ako ste tamo 15 dana i menjate 5 gradova, tražiće potvrde za smeštaj za svaki grad pojedinačno) ono što možete da uradite je da zamolite nekog finog Malezijca/Malezijku da vas pozove u posetu (možete ih naći preko bilo kog hospitality club-a) i tada je potrebno samo skenirana prva strana pasoša te osobe i pozivno pismo.
Takođe, multiple entry odavde ne mogu dobiti građani Srbije, Crne Gore, Afganistana, Pakistana, Izraela i većine afričkih zemalja.

(06. april 2012.) Kristina: Dobila sam turističku vizu u Helsinkiju (jedan ulaz), iako u pasošu ne piše na koliko dana je, u konzulatu su mi rekli da mogu da ostanem maksimalno 30 dana bez mogućnosti produženja u Maleziji. Ovo je link gde mogu da se provere informacije http://www.jimlondon.net/visainfo_s.html
Od dokumenata mi je bilo potrebno: dve fotografije, povratna avio karta, potvrda sa fakulteta da sam student, dokaz o finansijama. Za studente je viza besplatna.

(05. septembar 2012.) Marija: U Vijetnamu sam dobila potvrdu da malezijska viza može da se dobije samo u zemlji čiji ste državljanin ili u zemlji u kojoj imate rezidenciju jer tamo radite/studirate.

(05. septembar 2012.) Marko: viza se potpuno regularno dobija u svim ambasadama i konzulatima u jugoist. aziji. Lično sam je izvadio u ambasadi u Vijetnamu, jeste bilo malo više cimanja i bili su krajnje neljubazni, ali svuda može da se dobije. Takodje sam vadio i u Dzakarti, Medanu, Singapuru i Bangkoku i konzulatu Songkhla, na jugu tajlanda.

(10. oktobar 2012.) Marina: Malezijsku vizu nije mogucće produžiti u Maleziji već morate da odete do Singapura gde ćete dobiti maksimalno 14 dana vizu i čeka se nedelju dana pošto ide preko agencija, ne možete lično da odete u ambasadu.
U Indoneziji vam treba potvrda boravka u Indoneziji i potvrda da se vraćate inače ne mozete da aplicirate za vizu.