Dok putujem, maštam o grupi ljudi sa svih strana Zemlje koji bi činili arhipelag osoba širokih poimanja. Bili bi to istraživači bitisanja i ništavila, lutajući, ekstravagantni, u potrazi za novim konfiguracijama, udaljeni od uobičajenog kulturnog polja. 
— Kenneth White

Klub putnika je regionalni putnički centar, internet-časopis o geokulturi i servis za samostalna putovanja.

Za nas je putovanje: alat za izgradnju kulture solidarnosti, poimanja i radoznalosti; oruđe za razvijanje stava i senzibiliteta; ključ za intimno upoznavanje Zemlje; sredstvo za borbu protiv ljudske gluposti i mržnje, protiv granica oko nas i u nama; zamah kreatora, posvećenost istraživača, strast kartografa koji crta svoju jedinstvenu mapu dodajući planine, mora, brodove, ribe, instrumente, otoke, kuće, satelite, konje i ljude.

Web-stranicu Kluba putnika čine forum, zbirka članaka i baza informacija.

Forum je najveća zajednica putnika i geofila na Balkanu. Registracijom na sajtu stičete mogućnost učešća u diskusijama i postajete aktivan član zajednice sa više od 10.000 članova.

Zbirka se sastoji od putopisa, eseja, intervjua, fotogalerija, ilustracija, stripova i filmova. Zbirka je neka vrsta subjektivnog atlasa, enciklopedija živih i mrtvih, mapa univerzalnog ljudskog iskustva.

Servis je tu da nam svima olakša i pojeftini putovanja. Svi mogu putovati, bez obzira na materijalne mogućnosti, ako su spremni da se odreknu komfora – i ako znaju kako.

Klub putnika je neprofitan. Rad za Klub je volonterski; pozivamo vas da se pridružite. Svi prihodi se reinvestiraju u Klub.

Uz novi grafički identitet, sa logotipom koji predstavlja braunovsko kretanje po planeti, predstavljamo vam i novi-stari grb Kluba putnika, koji je služio kao logotip tokom prvih devet godina postojanja udruženja.

GRB

Adrese

Klub putnika je regionalna organizacija zvanično prijavljena u Novom Sadu i Zagrebu.

Klub putnika
Vojvođanska 16
21000 Novi Sad
Srbija

Klub putnika
Vladimira Varićaka 13
10010 Zagreb
Hrvatska

Uredništvo

Lazar Pašćanović, Novi Sad
Nikolina Dodig, Zagreb/Šibenik
Nataša Gološin, Aveiro
Marko Đedović, Bruxelles
Boris Maksimović, Banjaluka
Smirna Kulenović, Sarajevo
Tibor Miglinci, Novi Sad
Pamela Konjevod, Zagreb
Uroš Krčadinac, Pančevo 

Ukoliko želite, možete nas kontaktirati u bilo kom trenutku.