Dokumenta

Viza nije potrebna počev od 6. avgusta 2015.

Viza nije potrebna za turističku posjetu do 90 dana.

Servis za elektronsko obezbeđenje vize za Moldaviju se nalazi na sajtu evisa.gov.md. Traženu dokumentaciju treba spremiti u pdf formatu.

Pogledati "Napomene".

Od jula 2015. viza nije potrebna za boravak do 90 dana

Trošak

-

-

-

-

Trajanje

90 dana u 180 dana

-

-

-

Adresa

EMBASSY OF THE REPUBLIC OF MOLDOVA,

Chancery: blvd. "Gurguliat" 7,1504 Sofia

tel: (+359 2) 935-60-11; fax: (+359 2) 980-64-75

e-mail: ambasadamd@sofiasat.com

radno vreme: pon-pet 8.30h-17.00h

Consular Section: blvd. "George S. Rakovski" 152;

tel: (+359 2) 935-60-15

radno vreme: sreda-četvrtak 9h-12h i 14h-16h

Ady Endre utca 16
1024 Budimpešta
MAĐARSKA

Tel: 00 36 1 336 3450
Fax: 00 36 1 209 1195

Ady Endre utca 16
1024 Budimpešta
MAĐARSKA

Tel: 00 36 1 336 3450
Fax: 00 36 1 209 1195

Ambasada Moldavije

Adresa ambasade: Kazinti 17
Budapest, Hungary
Telefon: + 361 209 11 91.

Produženje

Ne

-

-

-

Napomena

-

-

(20. jun 2014.) RobRoy: Trenutno sam u Moldaviji, pa da podijelim iskustvo oko vađenja vize. Ja imam BiH pasoš, ali je procedura ista i za pasoš Srbije, pa neka neko od moderatora kopira post i postavi na odgovarajuću temu.

Lokacija konzulata u Bukureštu je promijenjena, dakle nije više Bulevar Eroilor 8, već strada Emanoil Porumbaru 89.

Za vizu je neophodna aplikacija, fotografija i putničko zdravstveno osiguranje čija polisa pokriva troškove u minimalnom iznosu od 30 000 eura. Bez osiguranja viza ne može da se izvadi. Ovakva polisa u Banja Luci košta oko 20 eura. Važno je znati da se ova polisa ne može izvaditi u Bukureštu, jer njihova osiguranja ne osiguravaju strane državljane. Ja nisam imao osiguranje, ali mi je konzul izašao u susret i omogućio da kontaktiram prijatelja u B.Luci koji mi je izvadio polisu i poslao je konzulu na e mail. Potrebna je i kopija saobraćajne, kao i zelenog kartona, ali to već može da se riješi na licu mjesta.
Viza košta 75 eura i plaća se u BRD banci koja je udaljena oko 300-400 metara od konzulata.

Pozivno pismo nije potrebno.

Aplikacije se predaju u periodu od 9-12 h, a viziran pasoš se preuzima poslije 15 h.

Nadam se da sam pomogao nekome i još jednom naglašavam da se ne kreće na put bez polise zdravstvenog osiguranja.

-

Pogledajte istoriju popravki

Molimo vas da vodite računa o gramatici i koristite dijakritike (š umesto sh i sl.)

Datum unosa: 15. 9. 2014
Dokumenta: Servis za elektronsko obezbeđenje vize za Moldaviju se nalazi na sajtu http://evisa.gov.md. Traženu dokumentaciju treba spremiti u pdf formatu. 1. POSLOVNA VIZA (za poslovne ljude, službenike ili studente): a) PI (važnost najmanje 6 meseci) b) fotografija (35x45) c) formular d) pozivno pismo kompanije ili institucije overeno od strane Generalnog konzularnog odeljenja MIP-a Moldavije e) ako kolima - zeleni karton Produženje vize - Odeljenje za informativnu tehnologiju Prijava se vrši posle tri radnih dana od dolaska (distriktu Odeljenja informativne tehnologije). Viza se izdaje istog dana 2. OBIČNA VIZA (poseta rođacima, prijateljima itd.): - PI (važnost najmanje 6 meseci) - fotografija (35x45) - formular - ako kolima - zeleni karton Produženje - Odeljenje informativne tehnologije Prijava se vrši posle tri radna dana od dolaska (distriktu Odeljenja informativne tehnologije) Viza se izdaje istog dana 3. TURISTIČKA VIZA: - PI (važnost najmanje 6 meseci) - fotografija (35x45) - formular - turistički vaučer izdat od strane licencne turističke agencije. Spisak turista mora da bude overen od strane Službe za informativnu tehnologiju. Ista služba vrši i produženje viza. - ako kolima - zeleni karton Viza se izdaje do mesec dana (ulaz-izlaz ili dva ulaza-izlaza) Produženje vize - Odeljenje informativne tehnologije Prijava se vrši posle tri radna dana od dolaska (Distriktu Odeljenja informativne tehnologije Viza se izdaje istog dana 4. TRANZITNA VIZA: - PI (važnost najmanje 6 meseci) - fotografija (35x45) - formular - viza zemlje odlaska - karta (avionska ili vozna) - ako kolima - zeleni karton Izdaje se jedan ili dva tranzita - maksimalno zadržavanje 48 sati Viza se izdaje istog dana 5. DIPLOMATSKA VIZA: - PI - fotografija (35x45) - formular - oficijalno pismo izdato od strane MIP-a Moldavije - ako kolima - zeleni karton Produženje vize - Generalno konzularno odeljenje MIP-a Moldavije 6. Viza (ulazno-izlazna) se može pribaviti u DKP Moldavije i u ambasadama u Bukureštu, Budimpešti i Sofiji.
Trošak: 65 evra za običnu vizu
Trajanje: -
Produženje: -
Napomena: (20. jun 2014.) RobRoy: Trenutno sam u Moldaviji, pa da podijelim iskustvo oko vađenja vize. Ja imam BiH pasoš, ali je procedura ista i za pasoš Srbije, pa neka neko od moderatora kopira post i postavi na odgovarajuću temu. Lokacija konzulata u Bukureštu je promijenjena, dakle nije više Bulevar Eroilor 8, već strada Emanoil Porumbaru 89. Za vizu je neophodna aplikacija, fotografija i putničko zdravstveno osiguranje čija polisa pokriva troškove u minimalnom iznosu od 30 000 eura. Bez osiguranja viza ne može da se izvadi. Ovakva polisa u Banja Luci košta oko 20 eura. Važno je znati da se ova polisa ne može izvaditi u Bukureštu, jer njihova osiguranja ne osiguravaju strane državljane. Ja nisam imao osiguranje, ali mi je konzul izašao u susret i omogućio da kontaktiram prijatelja u B.Luci koji mi je izvadio polisu i poslao je konzulu na e mail. Potrebna je i kopija saobraćajne, kao i zelenog kartona, ali to već može da se riješi na licu mjesta. Viza košta 75 eura i plaća se u BRD banci koja je udaljena oko 300-400 metara od konzulata. Pozivno pismo nije potrebno. Aplikacije se predaju u periodu od 9-12 h, a viziran pasoš se preuzima poslije 15 h. Nadam se da sam pomogao nekome i još jednom naglašavam da se ne kreće na put bez polise zdravstvenog osiguranja.

Molimo vas da vodite računa o gramatici i koristite dijakritike (š umesto sh i sl.)

Datum unosa: 1. 8. 2015
Dokumenta: Viza nije potrebna za turističku posjetu

Molimo vas da vodite računa o gramatici i koristite dijakritike (š umesto sh i sl.)

Datum unosa: 20. 6. 2014
Dokumenta: -
Napomena: -

Molimo vas da vodite računa o gramatici i koristite dijakritike (š umesto sh i sl.)

Datum unosa: 1. 8. 2015
Dokumenta: Servis za elektronsko obezbeđenje vize za Moldaviju se nalazi na sajtu http://evisa.gov.md. Traženu dokumentaciju treba spremiti u pdf formatu.
Napomena: Državljani Crne Gore moraju posjedovati vizu. Viza nije potrebna imaocima diplomatskih i službenih pasoša. Za izdavanje vize nadležna je Ambasada Moldavije u Budimpešti, Mađarska
Datum unosa: 20. 6. 2014
Adresa: -

Doprineli: Buzda84, Miloš

(19. septembar 2009.) Buzda84: Dokumenta neophodna za moldavsku vizu su:

1. pozivno pismo;
2. popunjen formular za vizu - dobija se u konzulatu ili se može skinuti sa sajta moldavske ambasade u Rumuniji: http://www.romania.mfa.gov.md/visa-eng/;
3. kopija pasoša;
4. pasoš (sa trajanjem minimum 6 meseci nakon povratka u zemlju);
5. uplata taksi na račun konzulata u iznosu od 65 dolara (podatke dobijate u konzulatu i uplatu vršite u BCR banci koja se nalazi u istoj ulici kao i konzulat - Bdul. Eroilor). Inače, cene viza mogu se naći na sajtu moldavske ambasade u Rumuniji, ali isključivo na rumunskoj verziji sajta - http://www.romania.mfa.gov.md/taxe-pentru-serviciile-consulare/
6. jedna slika za pasoš

(26. januar 2012.) Miloš: Više nije potrebno pozivno pismo za državljane Srbije koji putuju u Moldaviju, bio sam pre dva meseca i sada idem opet. Potrebno je samo dve fotografije za vizu, kopija pasoša i uplata od 65 evra na račun konzulata Moldavije u Bukureštu. Pozivno pismo za je potrebno za državljane Moldavije kako bi dobili našu vizu.