Dokumenta

Važeći pasoš

Hrvatski državljani, koji namjeravaju turistički putovati na Kubu, trebaju turističku vizu koja se izdaje u obliku tzv. „turističke karte“ (ne postoji posebni obrazac zahtjeva), s rokom valjanosti 30 dana od dana ulaska, i može se produžiti u Republici Kubi za daljih 30 dana (u nadležnom uredu za strance ili policijskoj postaji)

Turistička karta može se pribaviti i kod turističke agencije koju je za to ovlastilo Veleposlanstvo Republike Kube i koja organizira putovanje. Za izdavanje turističke karte (turističke vize) u kubanskoj diplomatskoj misiji/konzularnom uredu potrebno je: putovnica ili preslika putovnice (stranice s osobnim podatcima), koja je valjana još najmanje 6 mjeseci od dana predviđenog ulaska i potvrda o rezervaciji leta (povratnog) ili povratna zrakoplovna karta. Naplaćuje se pristojba od 22 €. Turističke karte izdaju se odmah i nije potrebna osobna nazočnost. Turističku kartu moguće je zatražiti i poštom, ali je postupak dugotrajniji

Državljani BiH, nosioci običnih putnih isprava, prilikom turističkih putovanja na Kubu putuju bez vize i boravak je moguć do 90 dana.

Ukoliko se radi o poslovnim posjetama, kubanski konzulati izdaju vizu na period do 7 dana i cijena iste iznosi 55 EUR.

U slučaju poslovne posjete državljanima Bosne i Hercegovine potrebna je viza. Viza se izdaje u Budimpešti.

-

Trošak

-

-

-

-

Trajanje

90 dana.

-

-

-

Adresa

Domentijanova 4, Beograd; Radno vreme: ponedeljak - petak, 09:00-13:00 www.cubadiplomatica.cu/serbia/EN/Home.aspx e-mail:ambasada@ambasadakube.org.rs

Kaiserstrasse 84
A-1070 Wien
AUSTRIA

Tel: 00 43 1 877 81 98 0
Fax: 00 43 1 877 81 98 30, 877 81 98 20

1121 Budapest, Normafa út 55/a

Tel: + (361) 325 72 90, + (361) 138 59 50

www.embacuba.hu

Radno vrijeme: Ponedjeljak - petak, 09:00 - 17:00

-

Produženje

-

-

-

2 puta po 30 dana
Neophodno je da se jave kubanskim migracijskim vlastima prije isteka 30 dana dozvoljenog boravka, kako bi podnijeli zahtev za produžetak boravka.

Napomena

Za građane Srbije, ni viza ni turistička karta nisu potrebne. Za slučaj da službenik toga nije svestan, dovoljno je podsetiti.
Upravo smo se vratili sa Kube, i apsolutno nikakvu dokumentaciju nije bilo potrebno pripremiti, niti ispratiti ikakvu proceduru unapred. Jednostavno smo se pojavili na pasoškoj kontroli i ušli bez problema. Pitali su nas za vize u prvi mah, ali čim su shvatili da je pasoš srpski, pustili su nas.

-

-

Državljani Crne Gore mogu bez vize da provedu do 30 dana na teritoriji Kube.

Dodatne informacije mogu se dobiti na zvaničnom sajtu Ambasade Republike Kube, na adresi www.ambasadakube.org.rs

Pogledajte istoriju popravki

Molimo vas da vodite računa o gramatici i koristite dijakritike (š umesto sh i sl.)

Datum unosa: 30. 12. 2016
Adresa: -
Datum unosa: 5. 5. 2016
Adresa: Dodatne informacije: Ambasada Kube Domentijanova 4, Beograd; Radno vreme: ponedeljak - petak, 09:00-13:00 http://www.cubadiplomatica.cu/serbia/EN/Home.aspx e-mail:ambasada@ambasadakube.org.rs
Napomena: Potrebna dokumenta i formalnosti koje zahtevaju kubanske imigracione vlasti za srpske državljane, koji žele da posete Kubu, su sledeća: • Važeći pasoš. • Karta za ukrcavanje-iskrcavanje građana zemalja sa kojima Kuba ima potpisan sporazum o izuzeću od viza. • Pokazati na graničnom kontrolnom punktu hotelsku rezervaciju. • Povratna karta ili karta za nastavak putovanja. • Platežna sposobnost.
Datum unosa: 2. 5. 2016
Adresa: Mesto vađenja vize: na aerodromu na ulasku u zemlju. Domentijanova 4, Beograd; Radno vreme: ponedeljak - petak, 09:00-13:00 http://www.cubadiplomatica.cu/serbia/EN/Home.aspx e-mail:ambasada@ambasadakube.org.rs
Datum unosa: 25. 8. 2014
Trošak: 25 $ plaća se na izlasku iz zemlje (na ulasku se popunjava formular koji se čuva do povratka)
Datum unosa: 17. 7. 2014
Adresa: Mesto vađenja vize: na aerodromu na ulasku u zemlju. Vukovarska 3, Senjak, Beograd; Radno vreme: ponedeljak - petak, 09:00-13:00 http://www.ambasadakube.org.rs/ e-mail:ambasada@ambasadakube.org.rs

Molimo vas da vodite računa o gramatici i koristite dijakritike (š umesto sh i sl.)

Nema istorije popravki podataka za ovu zemlju.

Molimo vas da vodite računa o gramatici i koristite dijakritike (š umesto sh i sl.)

Datum unosa: 30. 12. 2016
Dokumenta: Državljani BiH, nosioci običnih putnih isprava, prilikom turističkih putovanja na Kubu potrebno je da posjeduju turističku karticu (Tourist Card). Turistička kartica se može kupiti u bilo kojem Konzulatu Kube u svijetu, i cijena iste iznosi 22 EUR. Na osnovu turističke kartice boravak na Kubi je moguć do 30 dana. Ukoliko se radi o poslovnim posjetama, kubanski konzulati izdaju vizu na period do 7 dana i cijena iste iznosi 55 EUR. U slučaju poslovne posjete državljanima Bosne i Hercegovine potrebna je viza. Viza se izdaje u Budimpešti.
Datum unosa: 16. 8. 2014
Adresa: Harangvirag u. 5 1026 Budapest Hungary Tel: + (361) 325 72 90, + (361) 138 59 50 www.embacuba.hu Radno vrijeme: Ponedjeljak - petak, 09:00 - 17:00

Molimo vas da vodite računa o gramatici i koristite dijakritike (š umesto sh i sl.)

Datum unosa: 19. 8. 2014
Produženje: -
Napomena: -

Doprineli: Slobodan, Marko, Zak, Anonimus, Lazar, Ljubomir, milena, Peđa

(23. mart 2008.) Zak: U napomeni stoji kako vam kubanske vlasti traže ovo i ono da vide a potreban je samo važeci pasoš za državljane Srbije i oni vam daju jedno kartonče koje treba čuvati i na izlasku ga predati.

(12. maj 2008.) Anonimus: Ne daju vam kartonče, nego imate besplatne formulare (stoje na pultovima, kao "opšte uplatnice" - nešto mnogo jednostavno ali na španskom) koje popunite bilo kakvim validnijim podacima - hotel gde odsedate ne mora biti ispravan, itd. Po izlasku iz Kube plaća se izlazna taksa od 25$ - bez toga ne može napolje.

(24. jun 2012.) Lazar: Upravo se vratio sa Kube, pa prenosim iskustva. Prilicno sam bio siguran da nam viza ne treba kad sam krenuo iz Beograda, ali su me na aerodromu u Havani naterali da platim posle dva-tri kruga provere.

(21. avgust 2012.) Ljubomir: Upravo se vratili sa Kube. Posto nismo bili sigurni da li treba ili ne, mi smo za svaki slucaj uzeli preko turistickog biroa turisticku vizu. Medjutim, cim su ugledali srpske pasose, rekli su nam da nam treba "Tarjeta de embarque". Mislim da je to nesto slicno kao prijava boravka, popunjava se u avionu ili na aerodromu. Mi smo na aerodromu otisli do zene koja je sedela za malim stolom i pomogla nam da to popunimo. Naravno sve smo to ustanovili kad smo vec bili na pasoskoj kontroli. Mislim da je gos. Lazar imao nazalost lose iskustvo sa pojedincima kojima su pare udarile u glavu. Pozdrav svima, i lep provod na Kubi.

(05. septembar 2012.) Milena: Pre 3 dana sam došla sa Kube i informacije su sledeće: pošto nam je tranzit bio Karakas na čekiranju sam platila 10e (u njihovoj valuti, postoji menjačnica na aerodromu) i tu su mi dali da popunim neki formular. Po sletanju u Havanu sam popunila još jedan formular i rekli su mi da to čuvam dok ne izadjem iz zemlje. U povratku (aerodeom u Havani) su svim putnicima trazili da plate aerodromsku taxu koja iznosi oko 22e (plaća se u CUC). Nadam se da sam vam bila od pomoći!

(19. decembar 2013.) Peđa: Državljanima Srbije nije potrebna viza za Kubu, ali ako letite sa Air France preko Pariza ili Beča neće vas pustiti u avion bez iste, jer ne veruju da nama nije potrebna viza. Na aerodromu u Parizu smo jedva našli agenciju Thomas Cook koja izdaje te 'Tarjete' i naplaćuje ih 45 eur po osobi, a naši prijatelji u Beču na aerodromu su platili 25 eur po osobi. Svima koji su letetli preko Moskve niko nije tražio vizu.
Kada stignete na Kubu popunjava se formular za turiste kojima ne treba viza, a zaposleni na aerodromu znaju da turistima sa srpskim pasošem ne treba viza.