bjuti

Members
 • Content Count

  1,217
 • Joined

 • Last visited

About bjuti

 • Rank
  putnik dugoprugaš
 • Birthday 03/02/1980

Contact Methods

 • Website URL
  http://wheretotravel.today

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Вождовац

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. bjuti

  Promena imena udruženja

  А каке ће тек реакције бити на промену логоа
 2. bjuti

  Promena imena udruženja

  @Чи Баш из тог фамилијарног разлога сам реаговао оштрије него што бих стварно реаговао - смехом, тако да се извињавам због неких написа што писах. Међутим, идеја може да се промовише и без Клуба, с тим што га већина не осећа својим као пре така је сиутуација - шта да се ради. О промени имена клуба знам већ годину дана и причао сам са Урошем и Лазаром о томе, а тадашњи аргументи као и садашњи су ми подједнако били бесмислени, но добро. Додуше мислио сам да нису озбиљни у томе јер се коњ који добија трку не мења. Што се одлучивања тиче, наравно да чланови форума ништа не одлучују нити треба да одлучују. Само сам изразио мишљење да је промена имена безвезна, јер то је све што могу - а чак нисам ни позван да то радим јер нисам никакав формалан члан, немам чланску карту или приступницу, чак ни прес легитимацију. Дакле, доказа о припадности немам осим мајице, пришивка, налепница, беџа и успомена. Ал' Panta rei, рекао би мој колега Хераклит, тако да не желим да се нико не осети прозваним нити увређеним због ичега што сам писао овде. Чињеница је, додуше, једна: Најлојалнији и најфанатичнији "чланови" нису одушевљени овом одлуком те претпостављам да ће њихов даљи рад бити спрам њиховог расположења, негативан а у најмању руку - равнодушан. Са срећом свима у апатридском клубу.
 3. bjuti

  Promena imena udruženja

  Не знам, некако планинарење у Србији звучи националистички. Треба камповати на ничијој земљи.
 4. bjuti

  Promena imena udruženja

  Приде, да не буде нејасноћа, јесам разочаран малограђанском одлуком Управе, бесан на себе што сам испао магарац промовишући клуб којекуде и тудсвуд, али то не значи да имам нешто лично против администратора. Неки од њих су ми велики пријатељи и колико год сматрао да греше не значи да имам нешто лично притив њих. Пријатеља се не одричем лако, али могу да се оградим од њихових потеза, што сам нпр. радио и синоћ у граду када су ме разни питали чему ово, зашто итд. Такође ми је мучно карактерисање као националиста свих који су против одлуке Управе. Доживљавао сам то много пута јер пишем ћирилицом, а то је у Србији ваљда забрањено - шта год написао већ има другачији контекст - што говори каква је ово црно/бела средина. Убијање бренда на овај начин на који је урађено сада зарад побуда које ће, вероватно, успети је глупо јер би свеједно успело са променом имена или без. Резултат свега је да ће екипа која се идентификовала са клубом бити ту, али неће подржавати нити рекламирати, агитовати или помагати. Претпостављам да је то мала цена с обзиром да је пред Клубом светла будућност, машала, и треба да буде. Што се екипе тиче, свеједно се дружимо и ван форума или Клуба (ускоро само К) као пријатељи с тим што још нисмо променили лична имена да се не замерамо једни другима, додуше Јован ми делује као име с ових простора, а Васко ми је сумњив те молим да промене имена јер ме вређа да седим у њиховом присуству - осећам се везан за одређено поднебље.
 5. bjuti

  Promena imena udruženja

  Чуо сам да ће BMW тј. Bayerische Motoren Werke Aktiengesellschaft да промени име у Motoren Werke јер нико неће ван Баварске да вози и купује њихова кола. Чуо сам и да Катар ејрлазнз има проблеме због имена јер нико неће да се вози њиховим авионима осим Катараца, а да ван Емирата нико неће да лети са Fly Emirates. Зло неко доба дошло. Када сам летео са Austrian Airlines осећао сам се непријатно јер нисам Аустријанац.
 6. bjuti

  Promena imena udruženja

  Не бих имао проблема са тим, члан сам неколико пењачких организација из Хрватске и не видим да је мене или њих то у било чему ограничило. Ентузијазам нема нацију, тамо сам зато што ме занимају те ствари. Додуше никада нисам видео иницијативу да се мења географска одредница тих удружења.
 7. bjuti

  Promena imena udruženja

  Клуб путника и Клуб путника Србије није слично, осим ако ти је исто Кока Кола и Кола. Кола су сва пића н сличној бази и основи у смислу "дај ми неку колу...", ал када се каже Кока Кола добићеш оно што си тражио. Што се тиче досадашњег учинка, нико га не спори и не видим разлог да се то константно истиче јер је чињеница. Додуше, доста сам промовисао клуб, агитовао којекуде што онлајн што офлајн, чак сам хтео да причам са неким од вас око спонзорства за следећу путничку кућу јер сам нашао одличног и вољног спонзора. Није мој рад био за неки респект нити желим да се тако разуме, али већина чланства је помагала колико је могла и колико је било у складу са њиховим могућностима. А поуздано знам да тако јесте. Модификација имена није прави термин, већ промена имена у безличну творевину. То што је писало "Србије" није никаква балканска идентитетска пошаст, јер само је у Србији тренд да се ништа не сме знати нити истицати, док то нисам видео у другим државама, напротив. Само је овде главни ток сакривања простоте малограђанским безидентитетским интернационализном и везивања свега што има географску одредницу за национализам, шовинизам и сличне глупости. Што се тиче коменара и лајковања - ако вам је Фејсбук мерило, онда свака част, на томе су многи губили изборе а компаније новце. У животу ми је битније шта моји пријатељи мисле о нечему, а не људи из аутобуса. То што има шатро много "уздржаних", а са многима сам у контакту, то је зато што неће ништа да кажу јер схватају да је бесмислено - што и јесте, те не знам зашто и пишем ово. Што се тиче већине чланова, ту не бих бинуо јер ће доћи нови. Путничке куће ће бити пуне нових клинкица које се кикоћу и стављају слике на Фејсбуке - а свежа крв је ваљда и циљ свему овоме. Донација ће бити - не бринем.
 8. bjuti

  Promena imena udruženja

  Сада је касно за сваку дискусију, јбг. Срдачно, Роберт
 9. bjuti

  Promena imena udruženja

  Већ напоменух на Фејсу да је промена имена бесмислена и контрапродуктивна. Неко је поменуо безличност и то је то. Клуб који је свачији није ничији, а аналогно са тим то је као када бих променио своје лично име у Роберт јер звучи светскије. Клуб путника не осећам као свој и не могу више стајати иза идеје у коју не верујем. Самим тим не верујем ни у малограђанску политичку коректност и принцип лажног незамерања. Иако сам се трудио да промовишем КПС где год сам стигао, колико год путовао или не, често сам морао да објашњавам људима да то није "Клуб путника" који већ постоји, или да није "Клуб светских путника", сада је то практично немогуће. Нека вам је са срећом. Свака прича има свој крај и неки нови почетак, јел да?
 10. bjuti

  Livadarenje 2013 - Dom na Grzi

  Грехота... Има још 5 места слободно, дакле. Ко се није пријавио - нека се пријави, или ко већ иде нека поведе некога приде
 11. bjuti

  Livadarenje 2013 - Dom na Grzi

  Стопирај донекле
 12. bjuti

  Livadarenje 2013 - Dom na Grzi

  Тренутно стање: Има још 3-4 места због неких који су одустали, дакле јавите се до петка у 12ч мени или Јовану до 14ч, јер после тога крећемо. За Госн. Шофершајбну: Ако можеш некако да се скрпиш да стигнеш донекле или је неко вољан одмах да ти понуди превоз однекле до дома, мислим да не би било проблема да скупимо сви нешто новца и хране па да нам се придружиш без проблема. Ако си за, јави се.
 13. bjuti

  Livadarenje 2013 - Dom na Grzi

  Ситуација је следећа Ливадарење 2013 Грза Пријављених: 38 Цена по дану: 300 дин, укупно оба дана 600 дин. Зашто нисте објавили на насловној страни као вест: Јер смо сазнали касно да, иако пише да има 60 места у дому, домар не жели да прими више од 30 људи. Осморо уваљујемо на муфте. Шта треба знати и понети Рекао сам да смо тамо од 2 поподне - ко први стигне. Дом нема текућу воду, али се доноси са најближг извора, тако да је има тј. тече ал у дому Дом има постељину, кажи чисту - понеисте вреће ко може, никад се не зна. Кува се пасуљ - понесите неко суво месо да се мете унутри и 40 динара по глави да платимо сировину Биће кутија за убоге путнике у коју ће се стављати добровољни прилози за убогу Нину која долази бз малолетног детета. Сви који дају више од 51 динар имају џаба загрљај од Нине, сви који дају мање од 51 динар имају пријатељски стисак руке. Нина још не зна за ово и биће фора када провали шта јој спремамо па је буде срамота. Пријаве су завршене, видимо се у петак.
 14. bjuti

  Livadarenje 2013 - Dom na Grzi

  30 пријављених, а ни званично обавештење нема на сајту - још увек
 15. bjuti

  Livadarenje 2013 - Dom na Grzi

  Из разлога јер је дежурни програмер Чивитли ван приступа интернету, ево званичног формулара за пријаву за Ливадарење 2013. Ускоро ће бити званична најава на сајту а дотле попуните овај доле и пошаљете га Cruela DeVil (Марини), Јовану Хаџији (Jovan) или мени (Bjuti) као приватну поруку, ако не желите да податке остављате јавно. === ФОРМУЛАР ЗА ПРИЈАВУ ЛИВАДАРЕЊЕ 2013 - ДОМ НА ГРЗИ: --- Име, презиме и ник: Број људи који долази (урачунавајући и вас): Кад долазите (петак 18. или само субота 19.): Ако долазите колима, да ли имате места: Одакле крећете: Телефон: Мејл: --- То је то, ако имате неке додатне напомене, наведите, ал' питања не питајте јер за то служи форум