mrblack

Members
 • Content Count

  7
 • Joined

 • Last visited

About mrblack

 • Rank
  novajlija

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. mrblack

  BG-Atina oko NG?

  Pozz, da neko slucajno ne ide ili ne misli ici iz BG za Atinu kolima? Tipa 28,29.12. pa nazad tamo 2.,3.,4. jan. Trazim prevoz tj. rideshare, kolega i ja.
 2. Zdravo, par, on 36 ona 26, za kraj maja/pocetak juna planiramo za Grcku. Nismo jos odlucili destinaciju, kao ni opciju prevoza i smjestaja, sve je otvoreno (kontinentalni dio, ne bismo ostrva). Iz Banja Luke smo ali svakako idemo preko Beograda. Ako nekom odgovara tajming, neka sibne poruku
 3. mrblack

  Zivot i rad u Kini

  Pa neće davati original diplomu nepovratno (čak i da mu/joj ostaje jedan primjerak)? Viza istekne i onda opet treba obnavljati. A to prvi put čujem da se diplome i na engleskom dobijaju (studirao sam prošle decenije). Za očekivati je za segamega fakultete, ali za državne je idiotski. Engleski mi je super, ali daj da se uvede i kao službeni jezik (malo ironije).
 4. mrblack

  Zivot i rad u Kini

  Vezano za diplomu, ona se na našim prostorima ne dobija na engleskom, pa se pod ovjerom diplome podrazumijeva ovjera prevoda diplome na engleski ili kineski, a onda i legalizacija (ovjeravati i legalizovati original diplome na srpskom je besmisleno prvo zbog jezika a drugo zbog toga što se ne može original nepovratno dati radi vize). Slično važi i za uvjerenje o nekažnjavanju koje je na srpskom, potrebno je ovjeriti i legalizovati prevod uvjerenja na engleski/kineski.
 5. mrblack

  Zivot i rad u Kini

  Poslao pp
 6. mrblack

  Zivot i rad u Kini

  Pozdrav svima, da li možda neko planira uskoro otići u Kinu (turistički) radi traženja posla (english teacher za početak)? Ako da, zainteresovan sam za isto a pitanja i nepoznanica ima dosta pa možemo razmijeniti mišljenja ovdje ili u private.
 7. mrblack

  Zivot i rad u Kini

  Pozdrav svima, jedno pitanje. Ako je trazenje posla u Kini na licu mjesta bolje nego putem interneta iz Srbije, sta kada se posao nadje? Natrag u Srbiju u ambasadu Kine sa papirima, pa kad bude radna viza onda opet natrag u Kinu?