mrblack

Members
 • Content Count

  8
 • Joined

 • Last visited

About mrblack

 • Rank
  novajlija

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Zdravo, od 1. avgusta sam rezervisao stan u Atini, Kalitea, odmah do mora, do prvih plaza je par tramvajskih stanica, Glifada je na 20tak minuta, Voula 30-40 min. Pirej je na 4 stanice odakle idu trajekti do svih mogucih ostrva. Centar Atine je 20tak minuta. Stan je u novoj zgradi, potpuno je nov sa svim sadrzajima za zivot (to mi je vrlo bitno) tj. adekvatan boravak, plus velika terasa, max. 3 osobe mogu da borave. Iskljuceno je partijanje u stanu i pusenje jer tako pravila stanodavca nalazu i ne trebaju mi problemi. Imam 38 godina, sportsko-intelektualni tip, pomalo introvert,
 2. Pozz, da neko slucajno ne ide ili ne misli ici iz BG za Atinu kolima? Tipa 28,29.12. pa nazad tamo 2.,3.,4. jan. Trazim prevoz tj. rideshare, kolega i ja.
 3. Zdravo, par, on 36 ona 26, za kraj maja/pocetak juna planiramo za Grcku. Nismo jos odlucili destinaciju, kao ni opciju prevoza i smjestaja, sve je otvoreno (kontinentalni dio, ne bismo ostrva). Iz Banja Luke smo ali svakako idemo preko Beograda. Ako nekom odgovara tajming, neka sibne poruku
 4. Pa neće davati original diplomu nepovratno (čak i da mu/joj ostaje jedan primjerak)? Viza istekne i onda opet treba obnavljati. A to prvi put čujem da se diplome i na engleskom dobijaju (studirao sam prošle decenije). Za očekivati je za segamega fakultete, ali za državne je idiotski. Engleski mi je super, ali daj da se uvede i kao službeni jezik (malo ironije).
 5. Vezano za diplomu, ona se na našim prostorima ne dobija na engleskom, pa se pod ovjerom diplome podrazumijeva ovjera prevoda diplome na engleski ili kineski, a onda i legalizacija (ovjeravati i legalizovati original diplome na srpskom je besmisleno prvo zbog jezika a drugo zbog toga što se ne može original nepovratno dati radi vize). Slično važi i za uvjerenje o nekažnjavanju koje je na srpskom, potrebno je ovjeriti i legalizovati prevod uvjerenja na engleski/kineski.
 6. Pozdrav svima, da li možda neko planira uskoro otići u Kinu (turistički) radi traženja posla (english teacher za početak)? Ako da, zainteresovan sam za isto a pitanja i nepoznanica ima dosta pa možemo razmijeniti mišljenja ovdje ili u private.
 7. Pozdrav svima, jedno pitanje. Ako je trazenje posla u Kini na licu mjesta bolje nego putem interneta iz Srbije, sta kada se posao nadje? Natrag u Srbiju u ambasadu Kine sa papirima, pa kad bude radna viza onda opet natrag u Kinu?