Милош Ц

Members
 • Content Count

  8
 • Joined

 • Last visited

About Милош Ц

 • Rank
  novajlija

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Милош Ц

  Rusija, Mongolija, Kazahstan i Pamirske planine

  Права пустоловина. Имам иста питања као и г-ђа Ирена, па можете и мене укључити у преписку - miloscvetic@hotmail.com
 2. Милош Ц

  Suncana zima 2019-2020,procitajte temu.hvala

  Ако те одбија велика стопа криминала, није ми јасно откуд онда јужна Америка на првом месту жеља?
 3. Милош Ц

  Kuba novembar-decembar 2019

  Читајући објаве на овим страницама које се тичу Кубе дошао сам до закључка да је тамо прилично отежано кретање јер суштински јавни превоз ни не постоји. Одлучићу се за неку понуду посредника (не би овде никога да спомињем). Обишао би Хавану и Тринидад са излетима који се нуде, а за Варадеро ми је довољан и 1 дан. На првом месту ишао би на Кубу да упознам земљу и народ, а не да би се купао. Цена излета није ниска, али пошто јавног превоза нема, онда ми је јасније зашто је тако.
 4. Милош Ц

  Medeni mjesec

  Предугачко. Путописи који су освојили друго и треће место су били занимљивији. Али, поново ми то није главни утисак. Ићи на медени месец да би радио?! Мислим да имам широка схватања, али тако нешто не могу да разумем.
 5. Милош Ц

  Kuba novembar-decembar 2019

  Куба ми је прва на списку жеља, али би најпре требало неке ствари договорити да не би било неспоразума. Какав ти је програм пута? Колико би остајали тамо? Шта би се обилазило? Где би био смештај? Колико новца треба спремити?
 6. Милош Ц

  Kennedy, div dobra srca

  Потресно
 7. Милош Ц

  Mesoreznica

  Похвалио бих сам путопис. Прочитао сам га у даху, занимљив је и мислим да је заслужено награђен. Међутим, то није мој главни утисак, већ ставови које путописац износи. Најпре, он се руга, омаловажава и исмејава старије људе који су га примили у свој дом. Из путописа не може 100% да се тврди да он код њих живи бесплатно, али свакако не живи код њих под тржишним условима и ти људи му чине велику услуге. Ипак, он не осећа никакву захвалност према њима, већ их сматра најгорим људима који се могу наћи међу милионима других. За мене је такво понашање срамно, а са друге стране је права слика стања у којем се наше друштво налази - баш ме брига за сопствене родитеље, бабу и деду, а камо ли за неку бабу и деду код којих тек привремено живим, важно је да је мени лепо и да ми нико не досађује док доручкујем. Путописац чак у контекст подсмеха ставља и трагедију коју смо преживели 20 година захваљујући брачном пару Клинтон. У путопису не изражава бригу ни за своју државу, друштво, језик, културу, традицију, обичаје, претке, али зато путописац има других брига - права црнаца, муслимана и осталих, а главни утисак дана му је количина пластичних кеса и посуда које је употребио. Да ли је могао путописац да се на исти начин подсмева неког црнцу или муслиману? Није, зато што је то називају фашизмом, а то је нешто што је најстроже забрањено. Са друге, стране исмевање сународника, и то старијих људи, је скроз дозвољено, па и пожељно. То се зове аутошовинизам!
 8. Милош Ц

  Dobri ljudi hajmo za Napulj!

  Нисам никада тамо био. Волео бих да одем. Ако је некоме ово још увек актуелно и ако је озбиљан, ја сам за.