Milena24

Members
 • Content Count

  4
 • Joined

 • Last visited

About Milena24

 • Rank
  novajlija
 1. Bejrut je jedan od najlepsih gradova u kojima sam bila, a putujem često. Ima mnogo taksija i minibuseva. Taksisti su uzasni, kao svuda u svetu. Za turiste je uvek 3 puta skuplja cena, pa morate da se cenjkate. Ja sam bila smeštena u hotelu u Hamri, ali pošto je bilo van sezone uopste nije bilo skupo. Mislim da je bilo nesto oko 35 evra u dobrom hotelu. E sad, lokalnim prevozom mozete da idete svuda: do Tira i Sidona (mozete oba gradica videti za jedan dan). Spremite se da vas svi muskarci gledaju, osim u hriscanskim delovima zemlje. Jedan dan sam bila u Biblosu i Tripoliju. Treći dan sam odvojila za Balbek. Tu sam bila jedina strankinja, plavusa u minibusu, sa zabradjenim muslimankama, i bradatim muskarcima. Putuje se 1.5 sat, prolazi se mnogo vojnih punktova... Malo je zastrasujuce, ali sam uspela. To je grad siita i Hezbolaha, kao i Tir. Inace, videcete mnogo fotografija njihovog vođe i različitih sehida koji su poginuli za veru u Siriji ili u ratu sa Izraelom. I to sve duz autoputa. Mislila sam, ako sam već dosla do tamo da predjem i u Siriju, posto je tu bio prelaz i vrlo je frekventan, ali su me ipak prijatelji odgovorili, Od balbeka ide autoput do damaska i prolazi vrlo bezbednim područjem. Ne bi bilo opasno. A sada je i Damask miran. Ali nista. Treba znati da Sirijci, koji podržavaju Asada, samo mogu da izadju iz zemlje preko Libana, zbog cega su mi u avionu bili većinom oni kada sam isla za Bejrut. Sa aerodroma imaju i neki autobusi koji voze do Sirije, neko mi je tako rekao. Moram reci da u celoj zemlji ima mnogo vojske, zbog rata u susjedstvu, ali se osecate sigurno. I jos nesto, nigde nisam videla toliko skupih vozila. Hriscani su jako bogati. I to i Maroniti i Pravoslavci. Oni su ovde neka vrsta elite. Zato je sve i skupo u gradu. Imaju sve najskuplje marke, kao u Parizu. Rekli su mi da iz drugoh arapskih država dolaze bogate zene da ovde kupuju odeću, da ne idu u evropske gradove. E da, ovde se dolazi i na kockanje. U Bejrutu se nalazi najveća kockarnica na Blsikom istoku u koju ne mozete uci ako ne pokazete da imate najmanje 20.000 evra. verovatno u nju ne mozete ni uci ako nemate na sebi isto toliko u odeći i nakitu:) Imaju veliki problem sa prostitucijom. I za to postoji deo grada gde su ti lokali. Nisam isla tamo. E da, sto se tiče karte, platila sam je oko 170 evra. Isla sam preko Atine.
 2. Milena24

  Izrael-Jordan

  Isla bih nekim od ponudjenih ekskurzija od 3 dana u Jordan. Medjutim, najjeftinija je 500 evra. A za to vreme ne bih ni videla sve sto zelim. MIslim da moze da se prodje sa duplo manje, po mojim procenama.
 3. Milena24

  Izrael-Jordan

  Ja idem sama u oktobru Izrael-Jordan. imam neki plan za Jordan, ali je malo drugačiji od ovde opisanih. Isla bih iz Nazareta u Aman 1 Nazaret – Dzeras – dvorac Ajlon – aman (samo spavanje u Amanu) 2 Madaba, planina Nebo, Karak, Шобак, Petra 3 . Petra uveče za Wadi Rum, 4 wadi rum do podne, onda za Akabu – eliat Kupila bih Jordan pass. E sad, ne znam koliko su cesti autobusi u ovim pravcima. To mi stvara najveći problem u planiranju
 4. Ja sam bila u Libanu u martu. Sama. Samo su mi pogledali pasos i rekli WELCOME. Istina, u povratku sam videla na aerodromu i skup vrlo sumnjivih devojaka, rekla bih da su lakog morala, ali sa njima je bio neki covek koji je sredjivao prolaz. U Libanu sam bila fantasticnih 7 dana. Obisla sam ga celog. Cak sam bila u Balbek, sama, gde je granica sa Sirijom, koja je u blizini, vrlo protocna. Ali, siiti su jako ljubazan narod, sto ne mogu reci za sunite iz Tripolija.