blizanci

Urednik
 • Content Count

  253
 • Joined

 • Last visited

About blizanci

 • Rank
  putnik srednjeprugaš

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Čačak

Recent Profile Visitors

3,837 profile views
 1. A gde nalazile letove do Egipta? Preko agencija ili, potajno se nadam, postoji let iz naše zemlje po low cost principu, a da ne znam?
 2. This is what you can conclude: Excluding these, countries that are prepared will see a fatality rate of ~0.5% (South Korea) to 0.9% (rest of China). Countries that are overwhelmed will have a fatality rate between ~3%-5% Put in another way: Countries that act fast can reduce the number of deaths by a factor of ten. And that’s just counting the fatality rate. Acting fast also drastically reduces the cases, making this even more of a no-brainer. https://medium.com/@tomaspueyo/coronavirus-act-today-or-people-will-die-f4d3d9cd99ca
 3. Kako si dobila vizu, mora li preko agencija za onaj nesrećni kod ili si direktno aplicirala?
 4. Za otprilike deset i po sati. Kreće iz one nesrećne stanice Topčider oko devet izjutra i stiže u Sofiju u pola devet uveče, po bugarskom. Ta linija za Sofiju je i ukinuta. Ovo sada se vodi kao sezonski voz, saobraća od polovine juna do polovine septembra.
 5. Prolazi to još uvek, bez brige. Pre neki dan sam išao tom rutom, dao bugarskom kondukteru 500 dinara za brata i mene. Niko ti neće praviti problem što nemaš kartu do Sofije, godinama to tako funkcioniše.
 6. Imam iz 2012-te, ako ti odgovara.
 7. Ne, e-viza je 70 evra, tačnije 8125 dinara.
 8. Hvala, pedjalon! Pretpostavljam i da su cene ulaznica, hrane itd. zbog inflacije dosta povoljnije nego ranije, mada ni pre nije bilo skupo. Baš sam danas zvao ambasadu da proverim za vizu - plaća se 70 evra.
 9. @pedjalon, kakva su iskustva, kako je bilo u Iranu? Koji je kurs rijala i kako si menjao novac? Ima onaj sajt što sam na jednoj temi linkovao u vezi kursa, ali ovako su nam informacije iz prve ruke.
 10. I koliko je karta preko Ozlema? Je li polazak iz Srbije? Nisi ni morao unapred da rezervišeš, mogao si na licu mesta da kupiš kartu.
 11. Metro Turizm je jedan od najpoznatijih prevoznika u Turskoj, nećeš sigurno pogrešiti sa njima. Imaš i Has Turizm, isto za preporuku na toj relaciji. Ja uglavnom putujem sa bugarskim Matpu96 jer je najpovoljnija cena, ali su im busevi lošiji od pomenutih.
 12. Na ovom sajtu se može pratiti kretanje pravog tj. realnog, nezvaničnog, kursa rijala: https://www.bonbast.com/ Koliko Irancima ne pogoduje ova situacija sa nacionalnom valutom (a prognoze su da će potrajati), toliko je dobro za strance koji dolaze u Iran. Do pre par meseci evro je vredeo 40 000 rijala, a sada oko 120 000. Npr. ulaznice za većinu lokaliteta su oko 200-250 000.
 13. Hvala, drugari, bilo je ipak do nedovoljno novca na kartici. Računali su neki nenormalan kurs na konverziji dinara u evre, pa je tu došlo do zabune.
 14. Imam problem prilikom plaćanja avio karte Intesinom Internet karticom. Do sada su sva plaćanja prolazila i, možda je važno istaći, bila su na moje ime ili sam ja bio jedan od putnika. Ovoga puta kupujem kartu za drugoga i po završetku transakcije piše: "We are sorry, we could not process your payment. The system was unable to authorize the credit card. (pe1) What you can do: Please contact your bank for more information. Please try a different credit card. If this error continues, please call one of our Global Contact Centres or dial 00971 2 599 0000 and we’ll be happy to help. Local
 15. blizanci

  Britanika

  Pre osam godina, jedan događaj koji će 2015. iz temelja potresti Stari kontinent i postati poznat kao "najveća izbeglička kriza u Evropi od Drugog svetskog rata", imao je svoju pretpremijeru u Banji Koviljači, varošici u Zapadnoj Srbiji. Tamo se nalazio tada jedini centar za tražioce azila u našoj zemlji. Decenijama je sastavom gostiju svedočio o kriznim tačkama sveta. Krajem sedamdesetih najbrojniji su bili Čehoslovaci, potom Rumuni, Albanci, izbeglice iz jugoslovenskih ratova, onda Iračani, Palestinci, Afrikanci svih fela, ali u malom broju, dovoljnom da popuni osamdesetak kreveta u centru.