ayvarche

Members
 • Content Count

  166
 • Joined

 • Last visited

  Never

About ayvarche

 • Rank
  putnik srednjeprugaš

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 1. ayvarche

  Balkan Flexipass

  Dragi Rax, Znas li da li voz staje u Edirnu?
 2. Gledao sada na sajtu MAVa i povratna iz Budimpeste do Katovica je 93 EUR sto nije malo . Moze li to nesto jeftinije? Tipa sa 2 karte. Do i od Bratislave. Odgovara i Krakov
 3. ayvarche

  Easy Jet

  Nista od Easy Jeta u Beogradu! Bekuta ne dozvoljava ukidanje Jatovog monopola http://aviokarta.net/vesti/1697-easyjetu-odbijen-zahtev-u-ministarstvu-saobracaja/
 4. ayvarche

  Lonely Planet

  Ima li neko vodic za Portugal? Ja imam za Spaniju, Istocnu Evropu i Kavkaz pa ako nekome treba neka slobodno pise!
 5. ayvarche

  Beograd-Istanbul-Beograd vozom

  Vise nije obavezno placanje te rezervacije za kuset. Nekada je vagon sa sedistima isao samo do Svilengrada a sada nastavlja do Kapikula gde ceka autobus. Isao letos i jesenas i oba puta je tako bilo
 6. Moze li neko reci kako najjeftinije stici iz Memingena do Minhena? Ide na cetvoro. Mozda nemacke zeleznice imaju neke grupne karte..
 7. ayvarche

  Pegasus Airlines

  Povratna! Nije lose uopste!
 8. ayvarche

  Pegasus Airlines

  Ocekivao sam da ce karta biti jeftinija. Iz Pristine, Skoplja, Bukuresta i nekada Sofije cena karte je kretala od 30 po pravcu. U svakom slucaju ova vest je odlicna!
 9. Beograd-Doha preko Ankare od 20. novembra Kako javljaju arapski mediji Qatar Airways je danas potvrdio uspostavljanje redovnog saobraćaja od Dohe do Beograda preko Ankare tri puta nedeljno počev od 20. novembra. Saobraćaj će se obavljati avionom Airbus A320 sa 12 sedišta u biznis i 132 u ekonomskoj klasi. Ova linija je najavljena početkom godine, ali sve do danas nije stigla potvrda datuma otpočinjanja saobraćaja zbog odbijanja turskih vazduhoplovnih vlasti da Qatar Airways-u odobre prevoz putnika na liniji Ankara-Beograd. Vest je objavio sajt Arabian Business ne navodeći precizan red letenja i takođe bez napomene da li je Qatar Airways-u odobren prevoz putnika i između Turske i Srbije ili će ovaj segment biti zatvoren za prodaju. U globalnim rezervacionim sistemima još uvek nema letova na ovoj liniji. Osim linije do Beograda, Qatar Airways je danas potvrdio i uspostavljanje linije do Varšave. Između Dohe i glavnog grada Poljske Qatar Airways će leteti četiri puta nedeljno počev od 5. decembra. Ranije ove nedelje iz katarske aviokompanije stigla je informacija da će od aprila 2013. uspsotaviti redovan svakodnevni saobraćaj sa Čikagom, a u narednim mesecima ova kompanija će početi sa letovima do Janguna (Mjanmar) od 3. oktobra i do Maputa (Mozambik) od 31. oktobra. Tokom ove godine Qatar Airways je uspostavio letove sa Bakuom, Tbilisijem, Kigalijem, Zagrebom, Erbilom, Pertom i aerodromom Kilimandžaro. Objavljen red letenja Danas tokom dana Qatar Airways je objavio red letenja na liniji Doha-Beograd-Doha. Letovi će se obavljati tri puta nedeljno: utorkom, četvrtkom i nedeljom, sa tehničkim sletanjem u Ankari. Prema trenutno raspoloživim podacima u rezervacionim sistemima Qatar Airways nije uspeo da dobije dozvolu od turskih vazduhoplovnih vlasti da prevozi putnike i na liniji Ankara-Beograd-Ankara. Prema objavljenom redu letenja (i na sajtu Qatar Airways-a i u globalnim rezervacionim sistemima) avion Airbus A320 će poletati iz Dohe u 08:30 po lokalnom vremenu. Nakon 4 sata i 10 minuta, u 11:40 (po lokalnom vremenu) sleće u Ankaru gde ostavlja putnike kojima je turska prestonica krajnje odredište, a potom nastavlja za Beograd gde je planirano njegovo sletanje u 13:50 po našem vremenu. Povratak iz Beograda je istog dana u 15:05, uz sletanje u Ankaru gde u avion ulaze turski putnici i on nastavlja dalje za Dohu u 19:15, a planirani dolazak u Katar je u 23:45. Let Doha-Beograd imaće oznaku QR462, a povratni let iz Beograda za Dohu QR463. Trenutna najniža cena povratne karte od Beograda do Dohe je 772 evra sa svim uključenim taksama osim nadoknade za izdavanje karte.
 10. ayvarche

  Grcke zeleznice

  Naleteo na ovu informaciju na seat61 pa sam hteo da vidim da li neko zna nesto o tome. Vidim da je i Bojan 007 pisao o tome. Ide li ovaj voz iz Soluna za Skoplje 100%? Update July 2012: New weekly train Skopje-Thessaloniki from 14 July to 30 September. A glimmer of hope? They have just reinstated a weekly train between Skopje and Thessaloniki, at least until September. It departs Skopje at 05:05 every Saturday from 14 July to 30 September, arriving Thessaloniki 10:24. Northbound, it departs Thessaloniki every Sunday 14 July to 30 September at 20:11 arriving Skopje at 23:11. For trains between London/Paris/Munich and Skopje, see the Serbia & Macedonia page. You will need to stay overnight in Skopje. The fare is around 756 dinars, about €10.
 11. ayvarche

  Pegasus Airlines

  Ne, ne! Na olimpijadi se kolju za stotinke! Trinaest sekundi nije mala stvar
 12. ayvarche

  Pegasus Airlines

  Drugari imam tu cast da vas prvi obavestim da Pegasus pocinje da leti sa Nikole Tesle do Sabihe Gokcen aerodroma u Istanbulu od 2. oktobra i to 4 puta nedeljno. Letovi su planirani utorkom, cetvrtkom, petkom i nedeljom u 11:10 casova
 13. ayvarche

  Balkan Flexipass

  Jel bio isao neko iz Istanbula vozom skoro? Kako funkcionise ono presedanje u Kapikulama? Bus polazi ispred Sirkedzija isto u 10?
 14. ayvarche

  Wizzair-nove destinacije

  Zato sto mislim da Nis ima potencijala za razvoj avio saobracaja. Nis se nalazi na raskrsnici puteva za Makedoniju, Kosovo i Bugarsku pa bi mogao da privuce i odredjen broj putnika izvan juzne Srbije. Par nedeljnih letova manjim avionima ka gasterbajterskim destinacijama bi bili izvodljivi uz subvencije u pocetku. Normalno da je let ka Bolonji nije zaziveo kada ljudi iz juzne Srbije tamo nemaju sta da rade. Cuo sam da popunjenost kabine na letovima za Podgoricu i nije tako losa. Kada bi Podgorica nudila i dobre konekcije mislim da bi i imalo smisla subvencionisati taj let.
 15. ayvarche

  Wizzair-nove destinacije

  Od oktobra Wizz leti iz Skoplja za Bazel, Minhen, Dortmund, Ajndhoven, Malme i Milano. Dobili su subvencije od makedonske vlade. To je trebalo u Nisu uraditi pre par godina.