Cika Sima

Members
 • Content Count

  198
 • Joined

 • Last visited

About Cika Sima

 • Rank
  putnik srednjeprugaš

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 1. Tabloidi su lako stivo, ali to sad nema veze. Definitivno se vodi lobisticki rat Air Serbia protiv Low cost kompanija na BG aerodromu. Nece to stati na ovome. Sta je sledece videcemo. Mozda ih i oteraju sa Tesle, ali zato postoji Batajnica koja moze da se stavi u funkciju low cost kompanija. Samo se nadam da smo dobrano zagazili u projekat otvorenog neba da napadi Arapa protiv low costa u Srbij nece uroditri plodom.
 2. @ Floria Daj majke ti, ne verujte ui tekstove iz glupavog Kurira i slicnih toaletnih listova. Sve ovo je izmisljeno da bi se prodavale te smrdljive novine. Postoji nesto sto se zove medijska pismenost, koja je u Srbiji na zabrinjavajuce niskom nivou. Posto sam godinama u medijima, znam kako funkcionisu tabloidi! http://www.clio.rs/knjige.php?id=496 Tabloidi su novine ZABAVNOG a ne INFORMATIVNOG karaktera. Oni izmisljaju i objavljuju vesti zabave radi a ne radi informisanja. Kurir, Informer, Pravda... su TABLOIDI i oni postoje da zabavljaju a ne da informisu! Na zalost u Srbiji tabloidi ne
 3. Jel neko leteo Easy-ijem iz Beograda? Kakva su Vam iskustva?
 4. Najbolje ti je da batalis duvan, i tako skines sa grbace i ovaj a i gomilu drugih problema.
 5. Reklamisras pivo a neces da reklamiras prodavnicu. Al ti je fora. Reci ti nama gde ima da se kupi Valjevsko pa da nazdravimo...
 6. Prijatelju da li znas da citas? Covek vec ima izbeglicki status i kao takav ne moze u drugu drzavu. To je medjunarodno pravilo i nema veze sa Srbijom. Ali mora da se opljuje pa to ti je! Ni nase izbeglice sa izbeglickom legitimacijom nisu mogle legalno da predju granicu Srbije, osim prema drzavama koje su priznavale srpsku izbeglicku legitimaciju kao validan dokument. BiH i CG.
 7. Opet se ne razumemo. Gradjani EU i neEU zemalja koje su na beloj Sengen listi moraju proci granicnu kontrolu na ulazu u Sengen zonu, pa samim tim ja smatram da NEMAJU PUNU SLOBODU KRETANJA. Mnogo puta se desava da Madjari ne puste Rumune u Madjarsku (Sengen zonu), nego ih vracaju sa granice u Srbiju ili Rumuniju. Najcesce Rome!
 8. Prvi deo posta odnosio se na slobodu kretanja, a drugi na rad. Ne mogu da otvorim te linkove. Da li je svima dozvoljeno po difoltu, pa se naknadno zabranjuje ili zabranjeno pa se naknadno dozvoljava, je stvar procedure EU administracije. Cinjenica je da Rumuni ne mogu da rade bez radne dozvole u svim zemljama EU, vec samo u nekim. Isto ce biti i sa Hrvatskom. Odmah ce uslediti zabrane s tim da ce Hrvatima biti jos teze doci do liberalizacije trzista rada, jer je nezaposlenost u EU sada dostigla maksimum.
 9. Mora se napraviti razlika izmedju zemalja Sengena i zemalja EU. Postoje zemlje koje su u Sengenu a nisu u EU, i obrnuto. Ako govorimo o slobodi kretanja Hrvata koji ce biti u EU ali ne i u Sengenu, za njega vazi 90 dana u 6 meseci, ako ulazi u Sengen. Kakvi su uslovi za boravak Hrvata u drugoj zemlji EU koja takodje nije u Sengenu (Bugarska na primer) to vec ne znam. @Camalus Nisi bas sasvim u pravu! Procitaj: http://www.entereurope.hr/cpage.aspx?page=clanci.aspx&pageID=13&clanakID=5620 Znaci 7 godina ne moze da se radi u EU, osim ako im pojedinacne zemlje ne dozvole rad na svojoj
 10. Evo za rad. Rumunima i Bugarima cak ni ove godine nije dozvoljeno da rade u EU. Tek od januara 2014. Neke zemlje mogu da im jednostrano ukinu zabranu, ali treba da prodje 7 godina dabi se otvorilo trziste rada za novu clanicu. http://www.entereurope.hr/cpage.aspx?page=clanci.aspx&pageID=13&clanakID=5620 Hrvat pravo na putovanje ima, ali pravo na boravak i rad nece imati jos nekiliko godina. Isto kao i Rumuni i Bugari.
 11. To pravo su Rumuni i Bugari dobili tek od 1.1.2013. Od tog datuma mogu i da rade u zemljama EU. A do tada su vazila ista pravila kao i za nas. Hiljade Rumuna je u UK, kaznjeno zbog rada bez radne dozvole. Od nove godine mogu da rade u UK i vise im nije potrebna radna dozvola. I sad se Englezi bune zbog najezde Rumuna u Englasku. Jos nekoliko godina ce za Hrvate vaziti isti rezim kao i do sada. Nece moci da rade u drugim zemljama bez radne dozvole i imaju pravo boravka do 90 dana u 180 dok ne udju u Sengen. Sve do ulaska u Sengen, postojece i granicni prelazi izmedju HR i Sengen zone, gde ce
 12. Pa odgovorio ti je! Mozda nije onako kako bi ti voleo, ali odgovor si dobio!
 13. Beograd - Jerevan Jat 625€ Aeroflot 410€ Sta reci?
 14. Hvala za informacije. Kontam da ce nam Brazilci konacno ukinuti vize, pa rekoh da iskoristim priliku. Zato sada pratim situaciju prema juznoj Americi. Valjda ce uleteti neka dobra kombinacija.