Soma

Members
 • Content Count

  273
 • Joined

 • Last visited

About Soma

 • Rank
  putnik srednjeprugaš

Contact Methods

 • Website URL
  http://landedinbelgrade.blogspot.com

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 1. Soma

  Viza za SAD

  Treba Uverenje iz Poreske uprave da je placen porez za radnju.
 2. Soma

  Od Londona do Edinburga

  Ja imam baš lepo iskustvo Za 13 funti po smeru, karte kupljene 2,5 meseca pre puta. Sa Kings Crossa krene u 7h, u Edinburgu bude u 11.30.
 3. Soma

  Narucivanje LP vodica

  Nema nikakvih (negativnih) promena. Relativno redovno naručujem knjige, sa amazon.co.uk i amazon.de, preuzmem ih u lokalnoj pošti.
 4. Soma

  Britanske vize

  Turistička viza ne košta 16.000 dinara nego 100 eur.
 5. Soma

  Gatwick - Heathrow najbrze i jeftino!

  Uh, ako imas bukvalno dva sata izmedju sletanja i poletanja, meni se to cini kao nemoguca misija Samo dok prodjes imigraciju na Gatwicku i dok pokupis prtljag moze da ti oduzme pola sata do sat i po. Znam da aerodrome povezuju National Express busevi, al njima treba bar sat vremena a mozda i malo vise.
 6. Soma

  Najjeftinije do USA

  Februar i mart, Njujork iz Budimpešte preko AA/BA može i niže od 560 eur, bar je tako bilo poslednje 2 godine. Pogotovo februar. Oko 450-480 eur je moglo da se nađe bez problema.
 7. Soma

  Gea tours - iskustva

  Hm, koristim Geu za prevoz do aerodroma u Budimpesti i nazad vrlo intenzivno u poslednje 3 godine, a samo ove godine sam isla sa njima 7 puta, poslednji put 05.10. i 08.10. Tokom svih ovih godina, nikad mi se nije desilo da idemo preko Backog Brega, uglavnom smo isli preko Horgosa a u julu i avgustu, kada su bile one velike guzve s Turcima, preko Kelebije. Mozda sam svih ovih godina imala srece, ali nikad nije bilo znacajnih problema. Bilo je "panike" da ce se zakasniti na let uzrokovane zastojem zbog posete madjarskog premijera, cekanjem putnika u NS po sat vremena jer kasne, zastoja zbog sudara na autoputu 10ak km pre Ferihegyja, itd. ali nikad nisam prisustvovala da neko zakasni na let. i klima i grejanje su uvek radili u vozilima, kolko se secam. Meni smeta sto se ide starim putem, punim rupa i sto vozaci znaju da prilicno daju gas pa je bilo situacija da ljudi traze da uspori jer se ne osecaju bezbedno. Vozaci su razni, uglavnom profi i pristojni, mada ima i dzibera koji tokom nocne voznje odvale muziku, sta njega briga sto neko ima interkontinentalni let i sto bi da spava. I ja sam jednom gledala kako su jednog putnika (nase ljude koji zive u Norveskoj) zamolili da izadje i peske predje granicu jer je kombi registrovan za manji broj putnika. Covek se nije bunio ali je njegova zena bila skandalizovana Sve u svemu, kakva zemlja takvi i prevoznici. Nema konkurencije, pa nema ni bolje usluge. Stvar je izbora, meni je Gea cesto jedina opcija jer mi vreme dolaska jutarneg voza najcesece ne odgovara.
 8. Karta za bus može da se kupuje na šalteru a od skoro može i online http://tickets.aeroportbeauvais.com/Information.aspx
 9. Soma

  Britanske vize

  Svakako treba prevod Rešenja iz APR-a, potvrde da si izmirio porez, potvrde da si zaposlen i kolika ti je plata, potvrde o stanju na računu (meni Raiffeisen banka izdaje tu potvrdu na engleskom). Ne treba prevoditi radnu knjižicu, izvode, itd.
 10. Soma

  Britanske vize

  Ako si nosio samo izvode sa firminog računa, sledeći put ponesi i izvode sa svog računa kao fizičkog lica. Napiši zvaničnu potvrdu na memorandumu da si zaposlen i navedi svoj mesečni prihod. Ja sam čak u toj potvrdi pisala uvek svoj realan prihod, koji je veći od mizernog zvaničnog koji sebi formalno plaćam mesečno i nikad nije bilo problema. Jel si imao npr. potvrdu iz banke o stanju na računu (ne kao firma nego ti kao fizičko lice)? A da prevedeš možeš i sam, nije potreban sudski tumač.
 11. Soma

  Britanske vize

  Ne verujem da je samo u evrima, neka kaže neko ko je plaćao. Paying your visa application fee You must pay your visa application fee online using the online visa application system. You cannot pay the visa application fees in cash at the visa application centre. We only accept Visa and MasterCard credit and debit cards. http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/countries/serbia/applying/?langname=UK%20English
 12. Soma

  Britanske vize

  Zar nisu od pre par meseci uveli da jedino na taj način i može da se plati (online)?
 13. Soma

  London

  Naravno.
 14. Soma

  London

  Dobro si razumeo, možeš na Oyster da staviš 7-dnevni Travel card. Naravno ta cena od oko 30 funti ti je samo za 1. i 2. zonu. Ako ideš u neku dalju zonu, onda na Oysteru treba da imaš para za tu vožnju, nezavisno od Travel carda.
 15. Kako neće? Kad se uloguješ pod svojim imenom, u meniju levo gore ima opcija Book with Wizz account? I onda imaš mogućnost izbora i u Payment methods.