brightly

Members
 • Content Count

  6
 • Joined

 • Last visited

About brightly

 • Rank
  novajlija

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 1. brightly

  Kako najbolje do Sofije?

  Hvala! Ne primetih da je voz opet u opticaju, ali verujem da su "pravila" i dalje ista. (Samo da ga ne ukinu na pola sezone kao prosle godine :x)
 2. brightly

  Kako najbolje do Sofije?

  Nazalost, promenilo se. Ukinuli su ovaj voz prosle godine. Mozda postoji neka opcija ako se iscima BG-Dimitrovgrad, i onda Dimitrovgrad-Sofija, ali ne postoji direktna linija kao pre godinu-dve, i nekoliko sati cekanja je ocekivano. Nazalost, spali smo na Nis ekspres autobus, koji je upravo *zabranio* bilo kakve pauze za sve autobuse. Haos. :/ (Ako iko zna da li postoji bolja opcija od busa, ili ako neke fore sa vozovima jos uvek rade, neka napisu ovde ili u pp... znacilo bi mi. <3)
 3. brightly

  Kako najbolje do Sofije?

  Hm, pa slicno ti je kao i ovde, ne mogu da se setim nicega posebnog za sta bi trebao da se pazis. Osim ono standardno, pazi se dzeparosa itd. Voda je ok, mozes uvek da kupis flasiranu, cena je oko o.6 lv (30 centi) za 1.5l. Ne znam za magnete, ali mislim da nisu vise od 2-5lv. Sto se razgledanja tice, smatram da je ovaj blog pokrio najbitnije: https://putovanjazasvakoga.blogspot.rs/2015/07/sofija-sta-posjetiti-u-prijestonici_10.html https://putovanjazasvakoga.blogspot.rs/2015/07/sofija-sta-posjetiti-u-prijestonici_14.html Takodje imaju jako lepe parkove. Metro je odlican, imaju dnevnu kartu od 4lv koja vazi i za autobuse i tramvaje, pa uzmi to ako planiras da dosta obilazis. Obicna Metro karta je 1.6lv, inace. Na granici me nikada nisu pitali za novac.
 4. brightly

  Kako najbolje do Sofije?

  S obzirom da voz ponovo saobraca tokom leta - da li neko zna da li je sve po starom (cene + "Dimitrovgradska fora") ili se nesto promenilo? Unapred hvala.
 5. brightly

  Kako najbolje do Sofije?

  Doslo je do raznih promena u rasporedu vozova, i izgleda da od sutra saobraca samo jedan voz, i to od 9:25h. Sofia-BG polazi u 9:40h. Pa super. Da li neko zna za neku alternativu - prevoznici i slicno? Bus je preskup, a BlaBla Car jako nepouzdan (i cesto skup) na ovoj ruti.
 6. brightly

  Kako najbolje do Sofije?

  Pozdrav, Ove godine sam se naputovala do Sofije ovim vozom (bar jednom mesecno), ovaj forum mi je zaista dosta pomogao sto se svega toga sa kondukterima i "cascenjem" tice, tako da mogu da podelim i svoje iskustvo, makar sto se cena tice. Putovanje i vozovi su takvi kakvi su (jako zalosni) i uvek budite spremni na to da ce da kasni minimum 1h, nekada i do 3h. Plasim se da ce da bude jos gore kad stigne prava zima. Grejanje je boze pomozi, redovno mi se desava da ga uopste nema izmedju Nisa i granice. Elem, cenovnik! - Redovna povratna karta Beograd-Sofija: 5200 din - Povratna Beograd-Dimitrovgrad: 1740din i vazi 2 nedelje - Redovna karta Dimitrovgrad-Sofija, jedan pravac: 12 leva (6 eur) - Dimitrovgrad-Sofija, kondukterska verzija: 300din/5 leva (svejedno koja valuta) Znaci, sve i da kupite sve karte po normalnoj ceni, ne isplati se kupovati ovu za 5200din. Jednom mi se desilo da su mi morali napisati kartu jer su znali da im dolazi kontrola. Inace nekad pitaju ko nema kartu kada idete iz Sofije, i cesto znaju da daju tu neku njihovu ispisanu kartu, pa je pokupe posle Dragomana. Sa sve logom Jugoslovenske zeleznice... I da, slazem se za policiju... proslog meseca su usli u voz bar tri puta, izmedju Dimitrovgrada i Nisa, i smarali ljude, cackali voz sa lampicama i srafcigerima, haos.