Cubrilo

Members
 • Content Count

  15
 • Joined

 • Last visited

About Cubrilo

 • Rank
  novajlija

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  The Urals
 1. Cubrilo

  Ukrajina (vozom)

  Nema potrebe za frljanjem, tračnice nisu "sovjetske" nego ruske/carske. (kako Vam se vise svidja).
 2. Cubrilo

  Zone ograničenog pristupa u Rusiji

  Sve je to lepo ali don't mix grandmothers and frogs 1. Severomorsk je vojna baza (ruski "zatvorena teritorija"), znaci dozvolu ne mogu dobiti ni obicni Rusi, a kamoli stranci. 2. Dikson je pogranicna zona (sto geografski i jeste), teorijski treba se blagovremeno obratiti regionalnom ili mesnom FSB (nikako "negde u Moskvi"). 3. Cukotka je delom pogranicna zona (v. pod 2), a delom zona s ogranicenim kretanjem stranaca gde je najlakse doci (u poredjenju s prethodnim) - dovoljno je na na primer imati pozivno pismo turisticke agencije (opet Moskva s tim nema veze) i oformiti vizu ili dozvolu.
 3. Cubrilo

  Put do Pervouralska i nazad?

  Ne znam da li je jos uvek aktuelno... na sajte rzd.ru imas vozove Moskva-Pervouralsk i cene, najjeftinija povratna karta je oko 50 EUR koliko vidim (put traje 29 h). Avion Moskva-Ekaterinburg je naravno skuplji (180 EUR ako me dobro secam), plus transfer do/od aerodroma i autobus/elektricka do Pervouralska.
 4. Cubrilo

  Beograd - Krim

  ... a i poznati festival se vise ne odrzava na Krimu...
 5. Cubrilo

  Ukrajina

  Prvi put putujem u Ukrajinu, htedoh da upitam iskusne putnike: znam da ne treba viza ali da ne treba slucajno zdravstveno osiguranje?
 6. Cubrilo

  Nis - Belgorod (Ru)

  Ako bi ti domacini dostavili pozivno pismo mogao bi da napravis vizu u ambasadi na 90 dana. Druga varijanta je da pre isteka 30 dana izadjes i ponovo udjes (Ukrajina je blizu).
 7. Cubrilo

  Kako do Kalinjingrada

  Geoplans, verujem da je tako bilo, ali to je granica s Ukrajinom, ja to zovem "divlji jug", prelaz prema Kalinjingradu nije ni blizu tako frekventan, a porediti Poljsku i Ukrajinu... Otprilike 30 % skuplje, koeficijenti ovde: http://pass.rzd.ru/isvp/public/pass?STRUCTURE_ID=5106
 8. Cubrilo

  Beograd-St.Petersburg

  Grubo BG-MSK avionom + MSK-SpB vozom je 220 + 80 EUR, da li je varijanta Pesta-Riga jeftinija? O udobnosti mislim da nema smisla pricati (zivis u Subotici?).
 9. Cubrilo

  Medjunarodna vozacka dozvola

  ... a Boga mi ni nacionalna
 10. Cubrilo

  Kako do Kalinjingrada

  Geoplans, nedostaje vazan podatak kad je to bilo.
 11. Cekaj, avion BG-MSK kosta cc. 200 EUR povratna, skoro 2000 km u jednom pravcu i to je skupo?!
 12. Cubrilo

  Beograd-St.Petersburg

  Savetujem Beograd-Moskva (leti svaki dan), iz Moskve avionom ili vozom.
 13. Cubrilo

  Registracija stranaca

  Mozda ovo nije pravo mesto, ali nisam znao gde drugde da je postavim... Da li neko zna nesto o registraciji stranog drzavljanina koji boravi u Srbiji tipa dve nedelje: gde, kako, mora/ ne mora...? Da li ste imali nekih iskustava ili ne daj boze problema s tim?
 14. Cubrilo

  U Rusiju bez vize?

  Da pojasnim: znam da se moze sesti u Beograd na avion i sleteti u Moskvu. Moje pitanje se odnosi na sledece: da li se moze na neki drugi nacin uci: automobilom, vozom... a da nemate vizu?
 15. Cubrilo

  U Rusiju bez vize?

  Da li je moguce u Rusiju uci samo sa vaucerom? Da li je neko to zaista uradio, i kako?