D.i M.e

Members
 • Content Count

  8
 • Joined

 • Last visited

  Never

About D.i M.e

 • Rank
  novajlija

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 1. D.i M.e

  InterRail

  Хвала свима на одговорима! У међувремену сам проверио на званичним страницама и свуда пише да је резервација за ICE возове неопходна само за линију Франкфурт - Париз и неке посебне ICE Sprinter линије (извори: 1, 2, 3). Дакле, остаје питање само како резервисати ноћне линије пошто то нема понуђено на интернету.
 2. D.i M.e

  InterRail

  На страници немачке железнице могуће је резервисати карте за 4 евра али само на унутрашњим линијама, не и оним међународним. Е сад, како резервисати за такву линију, нпр. ICE који иде из Немачке за Амстердам, да ли то мора на станици у Немачкој и да ли је то уопште обавезно? Иначе, има ли неко искуства са ноћном линијом Загреб - Минхен и Интерејл картом, мора ли ту резервација и да ли је довољно два-три сата раније када стигне воз из Београда?
 3. D.i M.e

  Bordeaux,France

  Ако уопште и постоји веза, то су само возови унутар Француске, а ту је доплата за TGV свеједно 1,5 евра, и не видим зашто би се неко за толико цимао. Ова већа доплата је за међународни TGV (из Швајцарске, Немачке итд) а мислим да ту нема повољнију варијанту. TGV је исто француска државна железница, тј. њен одељак за брзе возове.
 4. D.i M.e

  Bordeaux,France

  Пошто сам гледао како доћи до тамо возом другим поводом, ево шта је најповољније. Ако си млађи од 26 година, интеррејл карта 5 у 10 дана је 175 евра. Може се ићи од Београда до Цириха (полазак у 10:30). Онда одатле може до Париза TGV-ом, али се мора доплатити 11,5 или 13 евра резервација. Из Париза би се поново TGV-ом до Бордоа али би ту резервација била 1,5 евра, а пошто то не креће са исте станице, морало би се ићи са једне на другу метроом тако да је то још 1,5 евра. Друга варијанта је да се из Цириха иде до Стразбура где резервација можда не мора а ако мора није више од 4 евра. Из Стразбура би се TGV-ом до Бордоа директно, доплата 1,5 евра и стиже се увече око 22:30 што значи да би морало да се преспава барем две ноћи. Могло би са једним ноћењем али то је дуже и компликованије (онда мора две ноћи у возу, још једно преседање).
 5. D.i M.e

  Budimpesta-Pariz-Barsa-Sevilja-Madrid-Lisabon

  Ето ја сам читао као да је енглески, а и на српским железницама пише у оригиналу па нисам знао како би могло да се прочита.
 6. D.i M.e

  Budimpesta-Pariz-Barsa-Sevilja-Madrid-Lisabon

  Пре свега хвала на укључивању! Ја имам нека питања. Где и колико унапред си резервисао места и да ли је за возове који долазе овде или се враћају ноћу (нпр. из Цириха или Будимпеште) потребна резервација? На raildude.com наводе да је обавеза за ове ноћне возове као и за TGV. Иначе, за TGV унутар Француске има нека фора да се резервише за 1,5 евра, али су ови међународни скупљи. Ја нисам нашао могућност резервисања за воз који са француско-шпанске границе иде за Лисабон, као и ноћни из Париза за Немачку и наравно повратни за Србију. Оно што ме такође занима је тачност возова. Већ сам доле писао како су сва времена кнап ако се преседа па ми је то ризично. На крају сам своју руту свео на ноћни Београд - Будимпешта или Вилач (Аустрија), па одатле ујутро до Минхена. Тамо се стиже поподне па одатле ноћним до Париза где се стиже ујутро па онда поподне из Париза (али са друге станице) TGV до гореспоменуте границе, одакле опет иде ноћни до Лисабона. Проблем је што је једина веза преко Париза та поподневна (јер као што си рекао нема дневних до Шпаније) а то је са друге станице у односу на све који иду са наше стране. Мислио сам да преспавам негде али су цене много високе (а ишао бих сам па ми се не дају толике паре кад немам с ким да то обиђем) и у Паризу и овамо раније (Немачка, Швајцарска), у Шпанији је већ јефтиније али је Барселона - Цирих као што си рекао 50 евра тако да му то дође исто. Можда неки савет и око смештаја и осталог? Хвала још једном.
 7. D.i M.e

  Budimpesta-Pariz-Barsa-Sevilja-Madrid-Lisabon

  Вероватно мисли на ово: http://www.interrailnet.com/planning/train-seat-reservations/reservation-fees
 8. D.i M.e

  Budimpesta-Pariz-Barsa-Sevilja-Madrid-Lisabon

  Ево ја сам размишљао о скоро идентичној рути. Наиме, постоји један скуп последњег викенда септембра у Лисабону, и гледам како се може отићи тамо и видим Interrail карту и то да се возом може на два правца: северни преко Париза, и јужни преко Барселоне и Мадрида, али су времена преседања сва кнап, па помислих: а зашто се не би ишло у круг и успут се и посетили ови градови? Сад се питам да ли је ово изводљиво и да ли се исплати. Да ли си ти добила неке информације у међувремену?