djordje77

Members
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

About djordje77

 • Rank
  novajlija

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. djordje77

  Viza za Tajland

  Hvala, to mi je trebalo
 2. djordje77

  Viza za Tajland

  Da, ali kada na aerodromu? Kada prvi put ulaziš na Tajland ili neposredno pre leta a posle pasoške kontrole kada treba da izađeš?
 3. djordje77

  Viza za Tajland

  Da ne bih sada otvarao novu temu. Interesuju me iskustva oko procedure za re-entry permit koju tajlandko imigraciono daje za izlazak i ponovni ulazak tokom trajanja turističke vize. Konkretno da li se aplicira odmah pri dolasku na aerodromu ili na aerodromu pri izlasku iz zemlje ili se ide u imigraciono u Bangkoku tokom boravka . Na internetu su malo konfuzne informacije (osim koliko košta,koji obrazac se podnosi i taj tehnički deo,to sam ukapirao),voleo bih neko iskustvo iz prve ruke. Multi-entry viza u konzulatu je suludo skupa, ne pada mi na pamet da je plaćam 150€.
 4. djordje77

  Tajland novembar

  Prošle godine sam bio u Ao Nangu i nisam imao jedan sunčan dan od 24-30-og novembra (čini mi se) pa sam na kraju bukvalno pobegao odatle,uz doplatu AirAsia za promenu datuma i žrtvovanja dva dana već plaćenog hotela+rezervacija novog u Bangkoku i transport dalje. Drugim rečima tamo kada je kiša čovek bukvalno nema šta da radi. A nisu bili tropski pljuskovi praćeni suvim deonicama i suncem nego dosadna jesenja kišica koja sipi celi dan i onemogućava sve aktivnosti. Užas. Osim jedno pre podne na Railey Beach od kupanja nije bilo ništa. Preporučujem da ispratite makar dugoročne vremenske prognoze pre konačne odluke za plažni deo odmora jer kada zaglavite u tim mirnim predelima baš ste zaglavili. Moja preporuka je da uzmete i opcije na istoku Koh Chang,Koh Maak i Koh Kood ako vas vreme u andamanskom zalivu ne posluži. U novembru sa te strane je veća šansa za suvo vreme. Pretprošle godine sam bio na Koh Changu i bilo je lepo ove razmatram Koh kood nakon povratka iz Vijetnama (kraj novembra) baš zbog iskustva od prošle godine. Jeste lepše Andamansko more od Tajlandskog zaliva ali džaba sve ako sunca nema. I odlučiću to dok budem tamo na licu mesta, unapred više ništa.
 5. djordje77

  Tajland , smjestaj

  Na Koh Chang-u bih preporučio ili White Sand Beach ili Kai Bae Beach za smeštaj. U principu ne postoji opcija daleko od plaže jer su mesta bukvalno jedan put i sa obe strane hoteli, restorani i sl. tako da koji god hotel izaberete taj problem nećete imati. Plaža, barem na WSB gde sam ja bio odseo, je slobodna, tj. bez obzira na niz hotela iza nijedan nije ogradio deo plaže tako da gde god hoćete možete se smestiti. Plaža je prilično uska nažalost ali gužve srećom nije bilo pa je skoro bilo idilično. Ovde je oseka popodne poprilična tako da ne bi bilo loše da imate opciju bazena ako niste ljubitelj "kilometarske šetnje" do dubljeg mora u tom periodu. Takođe oko 5 se već sklanjaju ležaljke i iznose stolovi za restorane na plaži koji većina tih resorta otvara za večeru a sunce zalazi već oko 6. Inače zalazak je zaista idiličan. Ja sam odseo u malom boutique Du Talay hotelu na samoj ivici peščane plaže i bio sam zadovoljan. Ima sjajnu terasu restorana sa pogledom na celu plažu. Bio je ~40€ sa doručkom čini mi se. https://www.agoda.com/du-talay-hotel-koh-chang/hotel/koh-chang-th.html?cid=-198#nohash
 6. djordje77

  Vijetnam

  Hvala ljudi, drago mi je da čujem da se ljudima sviđa Vijetnam naročito što svi iskustveno mogu da ga uporede sa Tajlandom. Tri nedelje godišnje u SEA postaje nedovoljno izgleda Jedna od varijanti je i da iz Bangkoka odletim sa kartom u jednom pravcu za Sajgon ili sa opcijom izmene datuma i/ili odredišta koji sam već koristio sa AirAsia kada sam "bežao" iz kišnog Ao Nanga i koja je u rangu ~25€ doplate ako se sećam, pa da onda pustim da stvari idu svojim tokom u zavisnosti od vremenskih uslova i trenutnih hirova. Naravno ako je turistička infrastruktura iole slična Tajlandu onda ne bi trebalo da bude problema sa tim. Pomaže činjenica da ima direktnih letova iz Tajlanda za Da Nang. Što se tiče severa, iz svega što sam dosad pročitao i video definitivno vredi ali je bolje da napravim posebnu turu nego da zbrzam sada.
 7. djordje77

  Vijetnam

  Hvala, i ja sam nekako sada blizak ideji da taj deo ostavim za neki od narednih odlazaka a da sada vidim Hue,Hoi An i Saigon. Tj sedam do deset kvalitetnih dana u zavisnosti da li ću dodati plažu ili samo ići na gradske ture. Ima mnogo yt klipova gde je to smeće na Phu Quoc-u dokumentovano,ne znam...verovatno je stvar sreće malo,sačekaću neke skorije vlogove pre konačne odluke. Mui Ne sam čuo za dine nisam znao da imaju i plažni patencijal...Ovaj Con Dao ću istražiti.
 8. djordje77

  Vijetnam

  Pozdrav, da ne bih otvarao poseban topic vidim da ima ljudi sa iskustvom Vijetnama ovde pa ako mogu malo da pomognu oko plana puta. Pošto sam već tajlandski veteran kojem se i ove godine vraćam, ove godine bih ipak negde u decembru malo iskombinovao taj odmor sa Vijetnamom. Iako sam sa tajlandkih putovanja naučio da vremensku prognozu mnogo unapred nema svrhe gledati ovde postoji ipak veliko podudaranje mišljenja. Čitajući i ovde utiske i sa strane došao sam do zaključka da u periodu kada idem (decembar sredina i kraj) je na severu prilično hladno a da u srednjem Vijetnamu( Hoi An , Nha Trang) postoji velika verovatnoća da more nije za kupanje što mi kao jedinu realnu plažnu opciju ostavlja Phu Quoc na jugu gde opet čitam da postoji konstantan problem sa čistoćom plaže što meni deluje demotivišuće uz cenu avionske karte iz Saigon-a, pa sam uzevši sve u obzir odlučio da se ipak vratim kupanju na nekom od ostrva u Andamanskom moru ili Koh Changu gde me sunce već odvede, a Vijetnam ostavim za aktivniji odmor. E sad iako deluje da bi mi to trebalo olakšati izbor dešava se potpuno suprotno. Prvobitni plan je bio da iz Bangkoka odletim za Saigon a odatle nakon dva dana u Da Nang i smestim se u Hoi An (privučen Bourdain-ovom pričom o najboljem Bahn Mi na svetu )odakle bih išao na (moto ili auto) turu do Hue preko Hai Van prolaza uz usputno izležavanje po lokalnim plažama narednih nedelju dana. Pošto od plaža nema ništa sedam dana za Hue i Hoi An su mi previše pa sam mislio da promenim turu od Hanoi-a do Saigon-a uz zaustavljanje u Halong Beju, pa zatim po dva dana za Hoi An i Hue pa odatle do Saigon-a a odatle neki izlet negde verovatno Deltu...a onda sam stavio na papir cene svih letova i izleta i nekako mi sve izgleda previše i novca a i iskreno nekako mi je sve stegnuto što se tiče tajminga tj. ne verujem da bih izgustirao bilo koji grad kako treba. pitanja za one sa iskustvom...da li je bolje da izbacim sever iz kombinacija s obzirom da Halong Bej je u zimskom modu i ne bi to bilo to tj. ne onako kako sam želeo sa noćenjem na barži i kupanjem u zalivu, a da me Sapa baš i ne privlači? Koliko realno vredi Hanoj kao grad za obilazak? Pošto su mi Hue i Hoi An primarni i to ostaje sigurno...ima li na jugu neko letovalište bliže Saigon-u gde se u tom periodu mogu provesti 3-4 dana uz plažne aktivnosti? Ima još puno vremena do realizacije puta i biće dosta premišljanja ali iskustva iz prve ruke bi mi značajno pomogla. Hvala
 9. djordje77

  Berlin, najeftinija varijanta..

  Ja sam kartu kupio u Putniku na Terazijama. Vozna karta Budimpešta-Berlin 29 u jednom pravcu,58 povratna + povratna bg-budimpešta 26 € znači ukupno povratna 84€. Interrail noćni voz iz Budimpešte je kretao oko 20h u Berlinu je bio oko 9 ili 10 ujutru. Policija ušla u Češkoj i negde oko Drezdena u Nemačkoj da proveri pasoše ali zato kondukteri ulaze na svaka 2 sata i bude ljude. Voz bio u relativno lošem stanju(mađarski je) jedva nešto bolji od naših vozova. Dakle 14 sati od Budimpešte do Berlina i još 7-8 do Budimpešte sa nekoliko sati pauze i kad idete i u povratku. Ovo vam je opcija sa vozom.
 10. djordje77

  Vueling

  Da samo se pojaviš na njihovom desku sa pasošem.
 11. djordje77

  Vueling

  I dalje ne može za letove iz Beograda on-line da se čekira karta,za povratak iz Barselone može. Ovog leta imaju dosta nezgodne noćne termine, pa ukalkulišite to kada planirate put ako idete baš u Barselonu,pre svega mislim na dogovor sa hotelom jer im je check-in oko 12-13h a vi slećete oko 1-2 ujutru.