djordje77

Members
 • Content Count

  19
 • Joined

 • Last visited

About djordje77

 • Rank
  novajlija

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Vraćaju karantin od 22.12., ostaje smo Phuket sandbox.
 2. Koh Kud je rezervisan za drugu polovinu putovanja. To se ne postavlja pitanje 😄 Na Koh Čangu sam bio još 2016-te. Pravo osveženje u pozitivnom smislu baš zbog neke mirnije atmosfere . Još tada sam saznao za Koh Kud i smišljao plan da i tamo odem. 2018-te zamalo i da realizujem ali nakon lutanja Vijetnamom jednostavno nisam imao snage za toliki put iz Bangkoka pa sam se odlučio za Koh Samet, mnogo bliži. Ove godine je fiksiran sa velikom verovatnoćom realizacije.
 3. Mislim da sam i prošli put davao dokaz o rezervaciji hotela sa booking.com , barem onaj prvi po dolasku...posle sam kombinovao na licu mesta.
 4. Da, za sada su ti uslovi alkohol do 11,klubovi su uglavnom zatvoreni. Čisto sumnjam da će ostati ta pravila u sezoni ako se zahukta. Zato i ne žurim. Čekam januar za definitivnu odluku.
 5. Inače SHA+ hoteli na Phuketu nisu uopšte skupi, prilično regularne cene https://www.shathailand.com/ I da kao što se vidi iz odgovora iz ambasade,direktno postoje 3 međunarodna aerodroma do kojih se leti direktno i Samui za koji se radi transfer sa Bangkok Airways. Nezvanično sam po netu saznao da može i na ostala sandbox odredišta da se stigne ali mora se organizovati transfer sa BKK i stići u roku od 5 sati do odredišta ako se želi u neku od ostalih provincija,ali otom potom kada budem siguran. Ali zaista ne bih se zamajavao time ako već moram da prolazim sandbox
 6. Da,nažalost. Preselili su konzulat sa Gundulićevog Venca 6 u Carigradsku 12. Zahtev za vizu se podnosi u konzulatu u Beogradu a oni sada šalju u Atinu pasoše gde se viza izdaje i vraća u Beograd. Rok je 15 radnih dana. Evo odgovor na neke upite sa sajta ambasade koji sam dobio prekjuče:
 7. Ono što bi moglo biti problem...... viza iz Atine je sada 85€, 50-70€ za osiguranje, PCR 80€ u Srbiji, na Tajlandu 70 prvi dok je onaj posle 7 dana sada antigenski koliko sam video tako da bi trebalo da je jeftinije ako ne onda je ukupno oko 150€....pa onda taxi iz hotela dakle u startu 400€ ste potrošili.
 8. Stavili su kompletnu EU bez ikakvih kriterijuma, one svetske zemlje iz kojih imaju tradicionalno najviše turista (sem Rusije koliko vidim) i zemlje ASEAN-a . Dakle veze nema sa realnim stanjem ni sa brigom o vakcinisanim ili zaraženim. Jednostavno se pred domaćom javnošću prave da nešto kao rade i selektuju, svi su svesni da je ova selekcija zemalja totalna glupost i formalnost. Ne bi me čudilo da brzo ukinu sve to i puste jednostavno vakcinisanim putnicima da ulaze slobodno a skrate karantin za nevakcinisane. Ja ću svakako ići opet u martu verovatno, do tada ima još mnogo ali
 9. Da, ali kada na aerodromu? Kada prvi put ulaziš na Tajland ili neposredno pre leta a posle pasoške kontrole kada treba da izađeš?
 10. Da ne bih sada otvarao novu temu. Interesuju me iskustva oko procedure za re-entry permit koju tajlandko imigraciono daje za izlazak i ponovni ulazak tokom trajanja turističke vize. Konkretno da li se aplicira odmah pri dolasku na aerodromu ili na aerodromu pri izlasku iz zemlje ili se ide u imigraciono u Bangkoku tokom boravka . Na internetu su malo konfuzne informacije (osim koliko košta,koji obrazac se podnosi i taj tehnički deo,to sam ukapirao),voleo bih neko iskustvo iz prve ruke. Multi-entry viza u konzulatu je suludo skupa, ne pada mi na pamet da je plaćam 150€.
 11. Prošle godine sam bio u Ao Nangu i nisam imao jedan sunčan dan od 24-30-og novembra (čini mi se) pa sam na kraju bukvalno pobegao odatle,uz doplatu AirAsia za promenu datuma i žrtvovanja dva dana već plaćenog hotela+rezervacija novog u Bangkoku i transport dalje. Drugim rečima tamo kada je kiša čovek bukvalno nema šta da radi. A nisu bili tropski pljuskovi praćeni suvim deonicama i suncem nego dosadna jesenja kišica koja sipi celi dan i onemogućava sve aktivnosti. Užas. Osim jedno pre podne na Railey Beach od kupanja nije bilo ništa. Preporučujem da ispratite makar dugoročne vremenske progno
 12. Na Koh Chang-u bih preporučio ili White Sand Beach ili Kai Bae Beach za smeštaj. U principu ne postoji opcija daleko od plaže jer su mesta bukvalno jedan put i sa obe strane hoteli, restorani i sl. tako da koji god hotel izaberete taj problem nećete imati. Plaža, barem na WSB gde sam ja bio odseo, je slobodna, tj. bez obzira na niz hotela iza nijedan nije ogradio deo plaže tako da gde god hoćete možete se smestiti. Plaža je prilično uska nažalost ali gužve srećom nije bilo pa je skoro bilo idilično. Ovde je oseka popodne poprilična tako da ne bi bilo loše da imate opciju bazena ako niste ljub
 13. Hvala ljudi, drago mi je da čujem da se ljudima sviđa Vijetnam naročito što svi iskustveno mogu da ga uporede sa Tajlandom. Tri nedelje godišnje u SEA postaje nedovoljno izgleda Jedna od varijanti je i da iz Bangkoka odletim sa kartom u jednom pravcu za Sajgon ili sa opcijom izmene datuma i/ili odredišta koji sam već koristio sa AirAsia kada sam "bežao" iz kišnog Ao Nanga i koja je u rangu ~25€ doplate ako se sećam, pa da onda pustim da stvari idu svojim tokom u zavisnosti od vremenskih uslova i trenutnih hirova. Naravno ako je turistička infrastruktura iole slična Tajlandu
 14. Hvala, i ja sam nekako sada blizak ideji da taj deo ostavim za neki od narednih odlazaka a da sada vidim Hue,Hoi An i Saigon. Tj sedam do deset kvalitetnih dana u zavisnosti da li ću dodati plažu ili samo ići na gradske ture. Ima mnogo yt klipova gde je to smeće na Phu Quoc-u dokumentovano,ne znam...verovatno je stvar sreće malo,sačekaću neke skorije vlogove pre konačne odluke. Mui Ne sam čuo za dine nisam znao da imaju i plažni patencijal...Ovaj Con Dao ću istražiti.