Jump to content

Featured Replies

Posted

Ćao ljudi,

Vekovni lurker, najzad u dovoljno velikom problemu da napravi account i traži savet ?

Upravo me ameri odbili za B vizu, tražeći dodatna dokumenta. Dobio sam neki formular koji traži zadnjih 15 godina podataka za passport i travel history, a nemam predstavu gde mi je stari pasoš.

Ima li opcija da recimo odem u MUP i od njih tražim podatak o broju svog starog pasoša?

Bonus pitanje - ako je neko skoro kontaktirao konzulat u Beogradu, kako im je najbolje postaviti pitanje u vezi pojašnjenja tražene dokumentacije? mejlom, telefonom?

Svaki savet dobrodošao!

Puno hvala za čitanje!

Mozes i telefonom i mejlom, odgovaraju. Odbili su te sa 214b ili 221g?

Traze ti da popunis ds5535? Da nisi putovao u poslednjih 5-6 godina u Siriju, Irak, Iran, Sudan...?

5 hours ago, Shukonja said:

Ima li opcija da recimo odem u MUP i od njih tražim podatak o broju svog starog pasoša?

Naravno.Samo idi u SUP gde izdaju pasose i pitaj tamo.

Ja kad sam jednom bio izgubio pasos i otisao da zatrazim novi,ta zena sto radi mi je izlistala (i pokazala na monitoru) sve moje bivse pasose koje sam ikad izvadio,kad su izdati i do kad su vazili i njihove brojeve.

Edited by Laza GNR

• Author

@mveruovic Hvala ti! Ladno su mi već odgovorili, pitao sam ih mejlom. 221g. Bio sam u UA, sve dok nije izbilo ono sranje sa Rusima. Kapiram da me je to zakopalo jer me ništa drugo nisu ni pitali.

@Laza GNR Sjajno, baš to mi treba! Samo si otišao na šalter ili si neke zahteve podnosio?

Edited by Shukonja

Ne mogu tacno da se setim (ima skoro 10 godina),ali sam otisao da podnesem zahtev.I onda sam,prilikom toga (to nije bilo na salteru,vec u kancelariji te zene),video usput i to sto mi je pokazala na monitoru.

U svakom slucaju,imaju oni podatke o tvojim bivsim pasosima.