mveruovic

Members
 • Content Count

  1,833
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

About mveruovic

 • Rank
  putnik dugoprugaš

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Recent Profile Visitors

7,184 profile views
 1. Hahahaha Ako je on mora da je jedna zelena karta ona koju ima magicno 20 godina sa 3 odlaska za sve to vreme
 2. Za nezaposlene se ne overavaju automatski kao ni za studente jer moraju potvrdu da donesu.
 3. Ima bas dosta, dok su jos bile kartonske knjizive pisao je na njima taj broj (Licni broj osiguranika) Sto ce tice kartice, imam je i ja, ona je samo plastika, ali nije overena knjizica. A da se overi ne moze bez LK.
 4. Drago mi je da pratis moja desavanja, pakujem se naravno, poslacu ti razglednicu da mozes da gledas kod kuce
 5. Znaci zvanicno legalno mogu da borave 90 dana u 180 dana. Cak i da to urade u sivoj zoni mogu ko i mi i godinu dana da ostanu 180.
 6. Opet, svi pricaju da Ameri bez problema dobijaju radne vize, ja nisam cuo gde to sem u Holandiji sto si pomenuo. Ono sto sma bacio pogled na netu to nije klasicna radna viza vec otvaranje biznisa. Za Poljsku kao i ostale zemlje 90 dana, mozda ima negde drugde bolja info:
 7. Kako to mogu Ameri da dobiju radnu vizu bez ikakvih problema, posto to svi pricaju, i to za Poljsku kako mogu da ostanu godinu dana?
 8. Ne znam kako ide po EU ali u Americi je to jako cesta pojava, ja sam rentao u LA auto registrovan na Floridi koji je imao bas malu miljazu, tipa manje od 7000 milja, neko ga je bas ubio sa Floride do LA, ja sam posle vozio LA-Albukerki, neko ce ga vec vratiti kuci [emoji23]
 9. Ne znam, mislim da je preko Grcke fransiza. Naravno kad je one-way rentanje to bude bar duplo skuplje.
 10. Nista preterano unapred prvi put mozda mesec dana, drugi put manje od 10 dana pred put. Nije promocija, od januara kad sam gledao cene su uglavnom iste. Da ne pricam sto za manuelni menjac auto kosta skoro duplo jeftinije.
 11. Nisam nikad cuo da nekome probuse ceo pasos, uglavnom se busi crvena stranica + plastika, a nekada samo plastika.
 12. U Beogradu, na aerodromu.
 13. Koga zanima rent a car preko Hertza sam rentao u junu 15 dana, 160 evra nova Tojota Jaris automatik, u oktobru 10 dana 110 evra Pezo 208 automatik. Imaju najjeftinije cene od svih velikih legalnih firmi.
 14. Ne tako malo sumu? Bukvalno je 2500 dinara mesecno osiguranje, a peraciju kuka ces da cekas jedno 5 godina placao ili ne osiguranje. Nema nikakvog obaveznog perioda koliko dugo moras da budes osiguran da bi dobio zdravstvenu negu, to je nebulozno. Sta onaj ko se prijavi kao nezaposleno lice i posle mesec dana mora da "potrosi drzavnih para u vrednosti od 20000 evra", potpuno ista situacija. Mozes da odes i glasas u bilo kom slucaju. Postoje dve opcije, odjavljena si iz Srbije/imas prebivliste u Srbiji ali si se u trenutku glasanja zatekla u stranoj zemlji, moras da se pr