Klub putnika je stalno otvoren za nove članove. Sav rad u Klubu je volonterski. Sav eventualni profit reinvestira se u Klub ili donira u dobrotvorne svrhe.  

Kako se uključiti u Klub putnika?

Klub putnika nema formalno članstvo, hijerarhiju, prostorije ni sastanke. Jezgro udruženja čini nekolicina labavo povezanih ljudi rasutih širom planete, koji u slobodno vreme održavaju sajt i forum. Postoji nekoliko načina da se uključite.

- Pronalaženje, predlaganje ili stvaranje sadržaja. Sajt se prvobitno bavio samo putovanjima, ali tematika je potom proširena na nešto što nazivamo "istraživanje raznolikosti planete". Autorski tekstovi, crteži, pesme, filmovi i stripovi, prevodi članaka sa drugih jezika, poezija raznih naroda, istraživački članci, antropologija, etnologija, arhitektura, istorija, esejistika, intervjui, ukratko - sve što vam se učini zanimljivim. Blagu prednost imaju sadržaji koji još ne postoje u digitalnoj formi na našem (sr-hr-bh-cg) jeziku. Proučite sekcije Putopis i Putoskop da biste stekli neku ideju o vrstama sadržaja.

- Pisanje uputstava, tutorijala, instrukcija, praktičnih informacija za putnike. Vize, putnički rečnici, život i rad u inostranstvu, autostop, kako spakovati ranac, jeftini letovi i slično. Već skoro deceniju i po pravimo bazu znanja kako bismo pomogli ljudima da se lakše kreću planetom.

- Učestvovanje u radu foruma. Forum je mesto gde članovi onlajn-zajednice razmenjuju zanimljivosti i razgovaraju o najrazličitijim temama. Kao i ceo sajt, i forum služi da pomognemo jedni drugima. Dobrodošli ste da pratite razgovore na forumu i uključite se kako bismo ga zajedno učinili još korisnijim, zanimljivijim i pametnijim.

U slučaju povremenih projekata kao što je Putnička kuća, izdavaštvo, držanje tribina, dobrotvorni rad i slično, možete se uključiti u praktične aspekte realizacije. Pored toga, možete i sami predložiti bilo kakav projekat koji želite da realizujte uz pomoć resursa Kluba putnika. Aktivni članovi će razmotriti vaš predlog i doneti odluku o realizaciji.

Zašto volontirati za Klub putnika?

Svako ima svoje razloge za učešće u Klubu, i ti razlozi s vremenom evoluiraju. Neki su tu da bi nešto naučili, neki da bi stekli referencu za CV, neki iz ideala, neki radi druženja sa jednako neprilagođenima, a neki zbog svega toga. Bilo kako bilo, razmišljajte o Klubu kao o načinu da se ispoljite i povežete, da ostvarite neke od svojih širih životnih ciljeva. Ako mislite da bi nešto trebalo napraviti i želite da to bude urađeno, a smatrate da bi se to moglo učiniti kroz resurse Kluba putnika, slobodno predložite. Ukratko: iskoristite Klub putnika kao platformu za doprinos zajednici i izgradnju sebe.

Kako Klub NE funkcioniše?

Dobro pitanje! Drago nam je što ste ga postavili.

Ne postoji spisak poslova koje bi trebalo obaviti. Ne postoji niko ko će vam dati zadatak. Ukoliko imate konkretnu ideju šta biste mogli/hteli raditi, kako biste mogli doprineti, predložite. Slušamo vas.

Kako se prijaviti?

Javite nam se preko stranice za kontakt i napišite par reči o sebi, kao i o tome šta vam se konkretno radi.