Dokumenta

Državljani Republike Srbije treba da imaju vizu za ulazak u Egipat koja sa pribavlja u Ambasadi Egipta u Beogradu. Jednokratna (turistička) viza se može dobiti na graničnom prelazu ukoliko se boravak realizuje isključivo u turističke svrhe (pogranične vlasti zadržavaju pravo da traže dodatne dokaze).

Ova viza važi 30 dana, a od dokumenta potreban je važeći pasoš.

Rok važenja pasoša radi turističkog putovanja mora biti 6 meseci od planiranog povratka, što važi i za regulisanje boravka.

Taksa za vizu na granici iznosi 25.00 USD.

Zahtev za turističku vizu se može podneti i putem sajta - visa2egypt.gov.eg (najmanje 7 dana pre planiranog putovanja), a u opciji su jednokratne (25USD) i višekratne (60USD) turističke vizeˮ.

Kada se radi o individualnim dolascima u Egipat, našim državljanima se ne traži da poseduju polisu zdravstvenog osiguranja, ali se to preporučuje.

POTREBNA DOKUMENTA ZA VAĐENJE VIZE U AMBASADI
Potvrda rezervacije hotela, avionska karta, dve slike formata 4x6 i formular koji popunite na licu mesta

Od decembra 2017. moguce i online na https://visa2egypt.gov.eg/

Viza za Egipat za građane Hrvatske se u svrhu turizma može ishoditi putem sustava E-viza na visa2egypt.gov.eg. Za sve detaljnije informacije molimo da kontaktirate Veleposlanstvo Egipta u Zagrebu.

Moguće izdavanje vize pri dolasku u AR Egipat samo ako je riječ o organiziranom turističkom putovanju. Kao dokaz potreban je vaučer turističke agencije, putovanje treba biti organizirano charter letom te destinacija mora biti isključivo turističko odredište (ne Kairo niti Aleksandrija).

1. rezervacija hotela (tražiti od hotela da vam posalje rezervaciju s pečatom i potpisom na mejl) ili ovjereno pozivno pismo.
2. kopija pasosa
3. rezervacija povratne avionske karte
4. dvije male fotografije (širina 3,5cm) i formular za vizu koji se popunjava u ambasadi prilikom predaje dokumenata
5. pasoš

Viza se predaje ponedjeljkom, utorkom i četvrtkom od 10 do 13 sati, a proces izdavanja traje sedam dana.

Državljanima Crne Gore potrebna je viza za putovanje u Egipat.

Trošak

12 USD (u konzulatu)
25 USD (online ili na aerodromu)

Pristojba turističke vize za jedan ulazak je 25 USD, a za višekratne ulaske 60 USD.

40,00 EUR za turističku vizu / 60,00 EUR za biznis vizu, plaćanje isključivo u eurima prilikom predavanja zahtjeva za vizu.

-

Trajanje

30 dana

-

-

-

Adresa

Ambasada Egipta, Andre Nikolića 12, Beograd, telefon +381(0)11 2651 225

Babonićeva 58
Zagreb

Tel: +385 1 23 10 781, 23 10 798
Fax: +385 1 23 10 619

Ambasada republike Egipat
Nurudina Gackića 58
Sarajevo

Tel: + (387 33) 666 498, + (387 33) 666 499, + (387 33) 665 659
lokal: 108

Radno vrijeme konzularnog odjela: ponedjeljak, utorak i četvrtak od 10 do 13 sati.

Adresa ambasade: Pelleova 14, Bubenec 160 00 , Prague , Czech Republic

Telefon: +420-2243111506 ; +420-2243111507

Email : embassyegypt@centrum.cz

Produženje

Da

-

-

-

Napomena

Ukoliko vadite vizu u ambasadi:
- pozvati ambasadu da vam kazu u koje vreme da dodjete
- proces dobijanja vize traje 9 radnih dana
- placanje je iskljucivo u dolarima

Viza se može dobiti na graničnom prelazu isključivo u slučaju da u Egipat putujete avionom.


BEZBEDNOSNA SITUACIJA

Nakon terorističkog napada na koptske crkve u Tanti i Aleksandriji, 9. aprila 2017, na teritoriji Egipta uvedeno je vanredno stanje. Pojačano je prisustvo policije u blizini crkava.
Putnicima i turistima u Egiptu savetuje se opreznost. Iako je situacija u turističkim mestima mirna (Hurgada i Šarm el Šeik, kao i Luksor i Asuan), turistima se preporučuje da slede uputstva turističkih agencija i ovlašćenih vodiča. Svim putnicima se preporučuje da izbegavaju mesta masovnih okupljanja i demonstracija. Eventualni teroristički napadi mogu biti neselektivni i dogoditi se bez prethodnog upozorenja. Posebno bi trebalo biti oprezan u blizini vladinih objekata, religioznih objekata, vojnih postrojenja i poslovnih objekata u Kairu i Aleksandriji.
Postoji opasnost od otmica, posebno u udaljenim pustinjskim oblastima. Ne preporučuju se izleti i putovanja u region saharske pustinje, oblasti u blizini granice sa Libijom i Sudanom. Isto važi za severni deo Sinajskog poluostrva u blizini egipatsko-izraelske granice.
Putnicima se preporučuje da pre putovanja prikupe dovoljno informacija o destinacijama na koje putuju.
Svi zainteresovani građani Republike Srbije mogu se obratiti za informacije Ambasadi Republike Srbije u Kairu na telefone: +2022736-5494, +2022735-4061; mobilni tel. konzula: +201061818418.

-

- Formular za vizu se popunjava na licu mjesta.

- Ukoliko idete na neki skup u Egipat, obavezno priložiti dokument (pamflet ili slično) organizatora tog skupa.

Sigurnosni uslovi:

Ministarstvo vanjskih poslova BiH, državljanima BiH koji planiraju da putuju u Egipat sugeriše maksimalan oprez. Sigurnosna situacija u turističkim mjestima je trenutno mirna, ali se preporučuje da se slijede uputstva turističkih agencija i ovlaštenih vodiča.

Putnicima se preporučuje da prije putovanja prikupe dovoljno informacija o destinacijama na koje putuju.

Državljani BiH koji trenutno borave u Egiptu, kojima je potrebna pomoć, istu mogu zatražiti u Ambasadi BiH u Kairu, na broj telefona +202 374 99 191/192 ili u Ministarstvu vanjskih poslova BiH, info telefon +387 33 281 234.

Terorizam: Usljed rizika, egipatske vlasti preduzimaju sve mjere da spriječe ili minimaliziraju ovaj problem a naručito u turističkim mjestima i regijama zbog čega su česte rigorozne kontrole. U slučaju opasnosti postupiti po uputama lokalnih vlasti.

Mine: Preporučuje se oprez u pustinjskim regijama, priobalnom pojasu Crvenog mora i Sinaju te Sredozemlju jer su mnoga područje zapadno od ALAMEJNA i uz sudansku i libijsku granicu još uvijek minirana.

Sigurnost na cestama: U Egiptu postoji ogromna stopa saobraćajnih udesa koji nadilaze broj od 5000 godišnje zbog velike nepažnje vozača i lošeg stanja automobila. Stoga se prepručuju izuzetne mjere opreza.

Za izdavanje vize nadležna je Ambasada Egipta u Pragu, Republika Češka.

Pogledajte istoriju popravki

Molimo vas da vodite računa o gramatici i koristite dijakritike (š umesto sh i sl.)

Datum unosa: 15. 1. 2019
Napomena: Ukoliko vadite vizu u ambasadi: - pozvati ambasadu da vam kazu u koje vreme da dodjete - proces dobijanja vize traje 9 radnih dana - placanje je iskljucivo u dolarima Viza se može dobiti na graničnom prelazu isključivo u slučaju da u Egipat putujete avionom.
Datum unosa: 15. 1. 2019
Dokumenta: Potvrda rezervacije hotela, avionska karta, dve slike formata 4x6 i formular koji popunite na licu mesta Od decembra 2017. moguce i online na https://visa2egypt.gov.eg/
Napomena: Ukoliko vadite vizu u ambasadi: - pozvati ambasadu da vam kazu u koje vreme da dodjete - proces dobijanja vize traje 9 radnih dana - placanje je iskljucivo u dolarima
Datum unosa: 28. 2. 2018
Napomena: -
Datum unosa: 4. 12. 2017
Trošak: -
Napomena: Od 01.05.2014 viza na aerodromu košta 25 USA $.
Datum unosa: 9. 11. 2017
Dokumenta: Potvrda rezervacije hotela, avionska karta, dve slike formata 4x6 i formular koji popunite na licu mesta
Trošak: 12 USA $ (placa se iskljucivo u USA $ i u istoj valuti vracaju kusur)
Trajanje: Mesec dana i postaje validna od dana kad je izdata, ne od dana ulaska u zemlju
Datum unosa: 17. 6. 2017
Trošak: 15 USA $ (placa se iskljucivo u USA $ i u istoj valuti vracaju kusur)
Datum unosa: 22. 5. 2017
Trošak: 12 USA $ (placa se iskljucivo u USA $ i u istoj valuti vracaju kusur)
Datum unosa: 15. 10. 2014
Trošak: 12 US Dollars
Datum unosa: 15. 10. 2014
Dokumenta: -
Datum unosa: 18. 7. 2014
Trošak: 12 evra
Datum unosa: 23. 4. 2014
Dokumenta: Dve slike, popunjen formular, rezervacija povratne karte, rezervacija hotela.
Napomena: Ako idete kopnom morate izvaditi vizu pre polaska. Na granici je nećete dobiti.

Molimo vas da vodite računa o gramatici i koristite dijakritike (š umesto sh i sl.)

Datum unosa: 27. 9. 2018
Dokumenta: Moguće izdavanje vize pri dolasku u AR Egipat samo ako je riječ o organiziranom turističkom putovanju. Kao dokaz potreban je vaučer turističke agencije, putovanje treba biti organizirano charter letom te destinacija mora biti isključivo turističko odredište (ne Kairo niti Aleksandrija). Prije putovanja provjeriti detalje sa Vel AR Egipat u Zagrebu. Od prosinca 2017. moguce i online na https://visa2egypt.gov.eg/
Trošak: -
Datum unosa: 5. 12. 2017
Dokumenta: Moguće izdavanje vize pri dolasku u AR Egipat samo ako je riječ o organiziranom turističkom putovanju. Kao dokaz potreban je vaučer turističke agencije, putovanje treba biti organizirano charter letom te destinacija mora biti isključivo turističko odredište (ne Kairo niti Aleksandrija). Prije putovanja provjeriti detalje sa Vel AR Egipat u Zagrebu.

Molimo vas da vodite računa o gramatici i koristite dijakritike (š umesto sh i sl.)

Datum unosa: 15. 1. 2019
Adresa: Nurudina Gackića 58 Sarajevo Tel: + (387 33) 666 498, + (387 33) 666 499, + (387 33) 665 659 lokal: 108 Radno vrijeme konzularnog odjela: ponedjeljak, utorak i četvrtak od 10 do 13 sati.
Napomena: - Formular za vizu se popunjava na licu mjesta. - Ukoliko idete na neki skup u Egipat, obavezno priložiti dokument (pamflet ili slično) organizatora tog skupa.
Datum unosa: 13. 12. 2017
Dokumenta: 1. rezervacija hotela (tražiti od hotela da vam posalje rezervaciju s pečatom i potpisom na mejl) ili ovjereno pozivno pismo. 2. kopija pasosa 3. rezervacija povratne avionske karte 4. dvije male fotografije (širina 3,5cm) i formular za vizu koji se popunjava u ambasadi prilikom predaje dokumenata 5. pasoš Viza se predaje ponedjeljkom i utorkom, a bude gotova u petak iste sedmice.
Adresa: Nurudina Gackića 58 Sarajevo Tel: + (387 33) 666 498, + (387 33) 666 499, + (387 33) 665 659 Radno vrijeme: Ponedjeljak - petak, 09:00 - 16:00
Napomena: - Formular za vizu nije moguce dobiti ranije (npr. online). Popunjava se na licu mjesta. U formularu se traži čak i br. lične karte. Nemojte zaboraviti ponjeti hemijsku olovku. - Ukoliko idete na neki skup u Egipat, obavezno priložiti dokument (pamflet ili slično) organizatora tog skupa, u suprotnom moguće da dobijete odbijenicu. U ovim i sličnim slučajevima posjete Egipta aplicirate za biznis vizu.
Datum unosa: 9. 11. 2017
Dokumenta: 1. rezervacija hotela (tražiti od hotela da vam posalje rezervaciju s pečatom i potpisom na mejl) ili ovjereno pozivno pismo. 2. kopija pasosa 3. rezervacija povratne avionske karte 4. dvije male fotografije (širina 3,5cm) i formular za vizu koji se popunjava u ambasadi prilikom predaje dokumenata (ponesite svoju hemijsku). 5. pasoš Viza se predaje ponedjeljkom i utorkom, a bude gotova u petak iste sedmice.
Datum unosa: 3. 11. 2017
Dokumenta: 1. rezervacija hotela (tražiti od hotela da vam posalje rezervaciju s pečatom i potpisom na mejl) ili ovjereno pozivno pismo. 2. kopija pasosa 3. povratna avionska karta 4. dvije male fotografije (širina 3,5cm) i formular za vizu koji se popunjava u ambasadi prilikom predaje dokumenata (ponesite svoju hemijsku). 5. pasoš Viza se predaje ponedjeljkom i utorkom, a bude gotova u petak iste sedmice.
Trošak: 40,00 EUR, plaćanje isključivo u eurima prilikom predavanja zahtjeva za vizu.
Napomena: Formular za vizu nije moguce dobiti ranije (npr. online). Popunjava se na licu mjesta.
Datum unosa: 3. 11. 2017
Trošak: 40,00 EUR, placanje iskljucivo u eurima prilikom predavanju zahtjeva za vizu.
Datum unosa: 3. 11. 2017
Dokumenta: 1. rezervacija hotela (tražiti od hotela da vam posalje rezervaciju s pečatom i potpisom na mejl) ili ovjereno pozivno pismo. 2. kopija pasosa 3. povratna avionska karta 4. dvije male fotografije (širina 3,5cm) i formular za vizu koji se popunjava u ambasadi. 5. pasoš Viza se predaje ponedjeljkom i utorkom, a bude gotova u petak iste sedmice.
Datum unosa: 3. 11. 2017
Dokumenta: 1. rezervacija hotela (tražiti od hotela da vam posalje rezervaciju s pečatom i potpisom na mejl) ili ovjereno pozivno pismo. 2. kopija pasosa 3. povratna avionska karta 4. dvije male fotografije i formular za vizu koji se popunjava u ambasadi. Viza se predaje ponedjeljkom i utorkom, a bude gotova u petak iste sedmice.
Datum unosa: 23. 6. 2017
Trošak: 110,00KM, placanje iskljucivo u kesu po predavanju zahtjeva za vizu.
Napomena: Formular za vizu nije moguce dobiti ranije (npr. online). Bukvalno se popunjava na koljenima u nekoj maloj prostoriji.
Datum unosa: 22. 5. 2017
Dokumenta: 1. kezervacija hotela (tražiti od hotela da vam posalje rezervaciju s pečatom i potpisom na mejl) ili ovjereno pozivno pismo. 2. kopija pasosa 3. povratna avionska karta 4. dvije male fotografije i formular za vizu koji se popunjava u ambasadi. Viza se predaje ponedjeljkom i utorkom, a bude gotova u petak iste sedmice.
Datum unosa: 20. 5. 2017
Dokumenta: Pozivno pismo sa pecatom (ili rezervacija hotela), kopija pasosa, povratna avionska karta, 2 male fotografije i formular za vizu koji se popunjava u ambasadi. Viza se predaje ponedjeljkom i utorkom, a bude gotova u petak iste sedmice.
Datum unosa: 20. 5. 2017
Dokumenta: Pozivno pismo sa pecatom (ili rezervacija hotela), kopija pasosa, avionska karta, 2 male fotografije i formular za vizu koji se popunjava u ambasadi. Viza se predaje ponedjeljkom i utorkom, a bude gotova u petak iste sedmice.
Datum unosa: 9. 5. 2016
Dokumenta: Pozivno pismo sa pecatom, kopija pasosa, avionska karta, 2 male fotografije i formular za vizu koji se popunjava u ambasadi. Viza se predaje ponedjeljkom i utorkom, a bude gotova u petak iste sedmice.
Datum unosa: 15. 10. 2014
Dokumenta: -
Trošak: -
Napomena: -

Molimo vas da vodite računa o gramatici i koristite dijakritike (š umesto sh i sl.)

Datum unosa: 15. 1. 2019
Dokumenta: -
Datum unosa: 4. 7. 2014
Adresa: -
Napomena: -