Dokumenta

Od Januara 2017 godine zahtev za vizu je moguće podneti online na https://evisa.gov.az/ i dobiti u roku od 3 dana, viza je validna od dana ulaska navedenog u vizi za 30 dana. Proces je veoma jednostavan i traje oko 10 minuta, potrebna je kopija pasoša i osnovni podaci o putniku. Cena je 20$ + 2$ provizija, s tim što se 2$ naplaćuje počev od 1 Februara.

Ukoliko podnosite zahtev u ambasadi, uslovi su sledeći:

- Jedan ispunjen zahtev za vizu azembassy.rs/uploads/visa.pdf
- Pasoš
- Kopija pasoša
- Dve fotografije veličine za pasoš (3x4)
- Kopija putnog zdravstvenog osiguranja
- Poziv iz Azerbejdžana

belgrade.mfa.gov.az/content/57

Od 10.siječnja 2017. zahtjev za vizu moći će se podnijeti putem elektronskog sustava ASAN. Naplata vizne pristojbe bit će također on line i iznosit će 20 $. E-vize za jedan ulazak i boravak do 30 dana će se izdavati u obliku pojedinačnih viza, obiteljskih viza (2-10 osoba) i grupnih viza (10 do 300 osoba). Nakon podnesenog zahtjeva elektronskim putem, viza će se izdavati putem elektronske pošte u roku 3 radna dana od podnesenog zahtjeva. Za ulazak u Republiku Azerbajdžan putnici moraju uz sebe imati primjerak ispisane E-vize.

Pasoš, kopija pasoša, popunjena aplikacija, dvije slike i uplatnica

(poželjno je još priložiti i dodatnu dokumentaciju, posebno potvrdu iz hotela o rezervaciji ili pozivno pismo ako idete u goste kod prijatelja, te dokaz o prevozu poput rezervacije avionskih karata i sl.)

Od januara 2017. omogućena je eVisa - https://evisa.gov.az/en/

Podaci za vizu u ambasadi:
- Jedan ispunjen zahtjev za vizu;
- Originalni pasoš;
- Kopija pasoša;
- Dvije fotografije;
- Poziv iz Azerbejdžana (ovjeren kod notara)

Trošak

Online:
20 USD + 2 USD (provizija)

U konzulatu u Beogradu:
20 USD - jedan ulazak (do 90 dana)

350 USD - više ulazaka (do 180 dana)

20 USD - jedan ulazak TRANZIT (do 5 dana)

40 USD - dva ulaska TRANZIT (do 5 dana)

-

50 USD za Single entryAccount No: 1860001653597145 kod Turkish Ziraat Bank isključivo u USD.Bitna informacija je također da je po Zakonu o platnom prometu u BiH fizičkim licima zabranjeno poslovanje bilo kojom drugom valutom osim KM, tako da je moguće da Vam u banci ne budu željeli odmah primiti uplatu.

Cijena redovne vize za jednokratni ulazak (u periodu od 90 dana) za državljane Crne Gore iznosi 50 dolara.

Cijena redovne vize za višekratni ulazak (u periodu od 365 dana) za državljane Crne Gore iznosi 350 dolara.

Obrada zahteva za elektronsku vizu traje 3 dana i košta 20$.

Trajanje

30 dana.

-

-

Elektronska viza važi 90 dana i dozvoljava boravak do 30 dana.

Adresa

Ambasada Azerbejdžana
Pere Velimirovića 25

Tel: 3515-101; 3515-102
Fax: 3515-103
E-mail: belgrade@mission.mfa.gov.az
-----------
Konzulat:
Tel/Fax: 3515-104
-----------
Radno vreme:
Pon– Pet: 09.00.- 18.00h

Sajt ambasade Azerbejdžana u Beogradu, sa informacijama o vizama: azembassy.rs/

Srebrnjak 104
Zagreb

Tel: 01 6438 900
Konzularno: 01 64 38 904
Fax: 01 6438 929

Džemala Bijedića 305,
71210 Ilidža, Sarajevo
Bosnia and Herzegovina
tel: + 387 33 695 802
fax: + 387 33 695 801
email: sarajevo@mission.mfa.gov.az

Diplomatsko Predstavništvo Republike Azerbejdžan

ulica SKOJA 32,
Tološi
Podgorica
Crna Gora
tel. 020/281-181
fax. 020/281-182
email. azconspodgorica@yahoo.com

Produženje

Da.

-

-

Ne

Napomena

Kada slećete u Baku AZAL-om, stjuardesa kaže da se morate registrovati ako ćete boraviti duže od 10 dana.

-

Nakon predaje dokumentacije u ambasadi, viza bude gotova za manje od 5 radnih dana.

U roku od 10 dana obavezna je registracija.

Elektronska viza može se izvaditi i za porodicu od 2 do 10 članova i grupe od 10 do 300 članova.

Podaci za ambasadu:

Za putovanje u Azerbejdžan, viza se mora dobiti iz odjeljenja za vize u Diplomatskom Predstavništvu Republike Azerbejdžan u Podgorici.
Viza nije potrebna imaocima diplomatskih i službenih pasoša.

Vrijeme za posjete: od ponedjeljka do petka 10:00-13:00.

Rok izdavanja vize je 3 radna dana.

*Vizu je moguće dobiti na aerodromu. Potrebno je da imate ovjerenu potvrdu iz njihovog migracionog centra, ili nešto slično tome. Ovo se uglavnom izdaje kada su razlozi posjete poslovne prirode. Cijena je 35 eura i moguće je platiti u eurima.

Pogledajte istoriju popravki

Molimo vas da vodite računa o gramatici i koristite dijakritike (š umesto sh i sl.)

Datum unosa: 2. 9. 2017
Dokumenta: Od Januara 2017 godine zahtev za vizu je moguće podneti online na https://evisa.gov.az/ i dobiti u roku od 3 dana, viza je validna od dana ulaska navedenog u vizi za 30 dana. Proces je veoma jednostavan i traje oko 10 minuta, potrebna je kopija pasoša i osnovni podaci o putniku. Cena je 20$ + 2$ provizija, s tim što se 2$ naplaćuje počev od 1 Februara. Ukoliko podnosite zahtev u ambasadi, uslovi su sledeći: - Jedan ispunjen zahtev za vizu http://azembassy.rs/uploads/visa.pdf - Pasoš. - Kopija pasoša. - Dve fotografije veličine za pasoš priložene uz zahtev. - Poziv iz Azerbejdžana. http://belgrade.mfa.gov.az/content/57
Trošak: Type of a Visa Duration of Stay Visa Fee for Serbian Passport Holders Single Entry Visa up to 90 days 20 USD Multiple Entry Visa up to 180 days 350 USD Single Entry Transit Visa up to 5 days 20 USD Double Entry Transit Visa up to 5 days 40 USD
Datum unosa: 17. 7. 2016
Dokumenta: - Jedan ispunjen zahtev za vizu http://azembassy.rs/uploads/visa.pdf - Pasoš. - Kopija pasoša. - Dve fotografije veličine za pasoš priložene uz zahtev. - Poziv iz Azerbejdžana. http://belgrade.mfa.gov.az/content/57
Datum unosa: 8. 7. 2016
Napomena: -
Datum unosa: 8. 7. 2016
Dokumenta: - Jedan ispunjen zahtev za vizu http://azembassy.rs/uploads/visa.pdf - Pasoš. - Kopija pasoša. - Dve fotografije veličine za pasoš priložene uz zahtev. - Poziv iz Azerbejdžana.
Datum unosa: 17. 7. 2015
Trošak: 65 evra za jedan ili dva ulaska/350 dolara za više ulazaka
Datum unosa: 30. 5. 2014
Dokumenta: Pasoš, dve fotografije formata za pasoš i zahtev za vizu.
Trošak: 65 evra ( 40$ ukoliko se vadi na aerodromu)
Adresa: Beograd -EMBASSY OF THE REPUBLIC OF AZERBAIJAN Chancery: Pere Velimirovića 25 Tel: 3515-101; 3515-102 Fax: 3515-103 E-mail: belgrade@mission.mfa.gov.az ----------- Consular Section: Tel/Fax: 3515-104 ----------- Working hours: Monday – Friday: 09.00.- 18.00h Sajt ambasade Azerbejdžana u Beogradu, sa informacijama o vizama: http://azembassy.rs/ Ankara - Embassy of the Republic Of Azerbaijan Cemal Nadir Sok. 20, Celikler Apt.Cankaya, Ankara, Turkey; Tel: +90312/ 441 26 20/21, 22; Fax: +90312/ 441 26 00
Napomena: Vize poslovnu u; viza na graničnom prelazu, na osnovu overenog pozivnog pisma od strane nadležnog organa; naši državljani vizu mogu dobiti na aerodromu u Bakuu, a vize mogu produžiti u MIP-u Azerbejdžana. Ovu informaciju proveriti u ambasadi!

Molimo vas da vodite računa o gramatici i koristite dijakritike (š umesto sh i sl.)

Datum unosa: 18. 1. 2017
Dokumenta: - Jedan obrazac zahtjeva za izdavanje vize - http://www.azerbaijan-embassy.hr/images/az-docs/Visa-application-form.pdf - Jedna (1) nova fotografija za dokumente dimenzije 3x4 cm (zalijepljena na obrascu) - Važeća putovnica - Kopija glavne stranice putovnice - Pozivno pismo ili potvrda rezervacije hotela (sa žigom i potpisom) - Kopiju Potvrde o upisu tvrtke u odgovarajući Registar, izdane od strane nadležnog tijela Republike Azerbajdžana - Potvrda rezervacije karte - Dokaz o uplati pristojbe za izdavanje vize (za bankovne detalje posjetite odjel "konzularne pristojbe") Uz sve zahtjeve za sve vrste viza bi trebalo biti priloženo pozivno pismo od stranke pozivatelja u Azerbajdžanu. Pisani zahtjev treba sadržavati sljedeće podatke: - Za pozvanu osobu: ime i prezime, datum rođenja, spol, državljanstvo, broj putovnice, vrijeme i svrhu putovanja, broj ulazaka te ime bračnog druga i djece u pratnji pozvanog lica ukoliko je to relevantno. - Za fizičku osobu koja upućuje poziv: ime, prezime i adresu uz fotokopiju njegove / njezine nacionalne osobne iskaznice. - Za pravne osobe, tvrtke ili organizacije koje upućuju poziv: puni naziv i adresu i a) ako je zahtjev izdan od strane organizacije ili uprave, ime i položaj osobe koja je zahtjev potpisala. b) ukoliko stranka pozivatelj je pravna osoba ili tvrtka, matični broj kako ga propisuje nacionalno zakonodavstvo. Online obrazac zahtjeva za izdavanje turističke vize za Azerbajdžan: http://evisa.mfa.gov.az
Trošak: 35€ (tarifa za državljane EU) Ne naplaćuje se: - Za bliske rođake: bračnog druga, djecu, roditelje, bake i djedove, unuke građana EU-a koji zakonito borave na teritoriju Republike Azerbajdžan. - Za članove službenih izaslanstava. - Za učenike, studente, postdiplomce i prateće nastavnike koji putuju u edukativne svrhe. - Za osobe s invaliditetom i osobe koje ih prate (ako je potrebno). - Za sudionike u međunarodnim sportskim događajima. - Za osobe koje sudjeluju u znanstvenim, kulturnim aktivnostima. - Za osobe koje putuju iz humanitarnih razloga (hitno medicinsko liječenje, pogreb i slično). - Za predstavnike organizacija civilnog društva kada putuju u svrhu obrazovanja i osposobljavanja, sudjelovanja na seminarima i konferencijama. - Za umirovljenike. - Za djecu mlađu od 12 godina. - Za novinare i tehničko osoblje. Plaćanje konzularnih pristojbi Uplata konzularne pristojbe može biti izvršena u bilo kojoj poslovnici Zagrebačke banke. Potvrdu o uplati treba dostaviti u Veleposlanstvo. Bankovni račun Veleposlanstva (za uplate konzularnih pristojbi), Zagrebačka banka, broj računa: 1501061730 SWIFT/BIC: ZABAHR2X IBAN: HR6823600001501061730 Veleposlanstvo ne prihvaća plaćanje gotovinom ili kreditnim/debitnim karticama.
Trajanje: - Jednokratni ulaz (valjanost od 3 do 90 dana) - Višekratni ulaz (valjanost do 5 godina) Trajanje postupka obrade zahtjeva za izdavanje vize je 10 kalendarskih dana.Vremensko razdoblje za donošenje odluke u individualnim slučajevima može se produljiti do 30 kalendarskih dana.
Datum unosa: 25. 7. 2014
Dokumenta: Viza je potrebna.
Napomena: U izvanrednim okolnostima, moguće izdavanje viza državljanima RH po dolasku na međunarodne zračne luke u Azerbajdžanu. Prije eventualnog putovanja, molimo za detalje kontaktirati Veleposlanstvo Republike Azerbajdžan u Zagrebu

Molimo vas da vodite računa o gramatici i koristite dijakritike (š umesto sh i sl.)

Datum unosa: 21. 5. 2014
Napomena: -
Datum unosa: 20. 5. 2014
Trošak: 50 USD za Single entry Account No: 1860001653597145 kod Turkish Ziraat Bank isključivo u USD.
Datum unosa: 20. 5. 2014
Dokumenta: Pasoš, kopija pasoša, popunjena aplikacija, dvije slike i uplatnica poželjno je još priložiti i dodatnu dokumentaciju, posebno potvrdu iz hotela o rezervaciji ili pozivno pismo ako idete u goste kod prijatelja, te dokaz o prevozu poput rezervacije avionskih karata i sl.)
Datum unosa: 27. 4. 2014
Dokumenta: -
Trošak: -
Adresa: -

Molimo vas da vodite računa o gramatici i koristite dijakritike (š umesto sh i sl.)

Datum unosa: 26. 2. 2017
Dokumenta: - Jedan ispunjen zahtjev za vizu; - Originalni pasoš; - Kopija pasoša; - Dvije fotografije; - Poziv iz Azerbejdžana (ovjeren kod notara)
Trošak: Cijena redovne vize za jednokratni ulazak (u periodu od 90 dana) za državljane Crne Gore iznosi 50 dolara. Cijena redovne vize za višekratni ulazak (u periodu od 365 dana) za državljane Crne Gore iznosi 350 dolara.
Trajanje: -
Produženje: -
Napomena: Za putovanje u Azerbejdžan, viza se mora dobiti iz odjeljenja za vize u Diplomatskom Predstavništvu Republike Azerbejdžan u Podgorici. Viza nije potrebna imaocima diplomatskih i službenih pasoša. Vrijeme za posjete: od ponedjeljka do petka 10:00-13:00. Rok izdavanja vize je 3 radna dana. *Vizu je moguće dobiti na aerodromu. Potrebno je da imate ovjerenu potvrdu iz njihovog migracionog centra, ili nešto slično tome. Ovo se uglavnom izdaje kada su razlozi posjete poslovne prirode. Cijena je 35 eura i moguće je platiti u eurima.
Datum unosa: 28. 5. 2015
Dokumenta: - Jedan ispunjen zahtjev za vizu; - Originalni pasoš; - Kopija pasoša; - Dvije fotografije; - Poziv iz Azerbejdžana (ovjeren kod notara) .
Napomena: Za putovanje u Azerbejdžan, viza se mora dobiti iz odjeljenja za vize u Diplomatskom Predstavništvu Republike Azerbejdžan u Podgorici. Viza nije potrebna imaocima diplomatskih i službenih pasoša. Vrijeme za posjete: od ponedjeljka do petka 10:00-13:00. Rok izdavanja vize je 3 radna dana.
Datum unosa: 28. 5. 2015
Trošak: Cijena redovne vize za jednokratni ulazak (u perioduod 90 dana) za državljane Crne Gore iznosi 50 dolara. Cijena redovne vize za višekratni ulazak (u periodu od 365 dana) za državljane Crne Gore iznosi 350 dolara.
Datum unosa: 28. 5. 2015
Dokumenta: - Jedanispunjenzahtjevzavizu - Originalnipasoš - Kopijapasoša - Dvijefotografije - PozivizAzerbejdžana(ovjerenkodnotara) . Zadodatneinformacijemolimonazoviteodjeljenjezavizena: Vrijemezaposjete: odponedjeljka do petka 10:00-13:00. Rokizdavanjavize je 3 radnadana.
Napomena: Za putovanje u Azerbejdžan, viza se mora dobiti iz odjeljenja za vize u Diplomatskom Predstavništvu Republike Azerbejdžan u Podgorici. Viza nije potrebna imaocima diplomatskih i službenih pasoša.
Datum unosa: 28. 5. 2015
Dokumenta: - Jedanispunjenzahtjevzavizu - Originalnipasoš - Kopijapasoša - Dvijefotografije - PozivizAzerbejdžana(ovjerenkodnotara) - Cijena redovnevizezajednokratniulazak(u perioduod 90 dana) zadržavljaneCrne Goreiznosi 50dolara. - Cijenaredovnevizezavišekratniulazak(u perioduod 365 dana) zadržavljaneCrne Goreiznosi 350 dolara. Zadodatneinformacijemolimonazoviteodjeljenjezavizena: Vrijemezaposjete: odponedjeljka do petka 10:00-13:00. Rokizdavanjavize je 3 radnadana.
Trošak: -
Datum unosa: 28. 5. 2015
Dokumenta: - Jedanispunjenzahtjevzavizu - Originalnipasoš - Kopijapasoša - Dvijefotografije - PozivizAzerbejdžana(ovjerenkodnotara) - Cijena redovnevizezajednokratniulazak(u perioduod 90 dana) zadržavljaneCrne Goreiznosi 50dolara. - Cijenaredovnevizezavišekratniulazak(u perioduod 365 dana) zadržavljaneCrne Goreiznosi 350 dolara. Vizanijepotrebnaimaocimadiplomatskihislužbenihpasoša. Zadodatneinformacijemolimonazoviteodjeljenjezavizena: Vrijemezaposjete: odponedjeljka do petka 10:00-13:00. Rokizdavanjavize je 3 radnadana.
Napomena: Za putovanje u Azerbejdžan, viza se mora dobiti iz odjeljenja za vize u Diplomatskom Predstavništvu Republike Azerbejdžan u Podgorici.
Datum unosa: 5. 10. 2014
Dokumenta: -
Adresa: Ambasada Azerbejdžana u Beogradu. Adresa: Pere Velimirovića 25 Telefon: 3515-101;3515-102 Fax: 3515-103 E-mail: belgrade@mission.mfa.gov.az
Napomena: Državljani Crne Gore, imaoci običnih pasoša, moraju posjedovati vizu za ulazak u ovu zemlju. Za Državljane Crne Gore nadležna je Ambasada Azerbejdžana u Beogradu. Viza nije potrebna imaocima diplomatskih i službenih pasoša.
Datum unosa: 22. 6. 2014
Adresa: -
Napomena: -

Doprineli: Kosta, nr, Branka, Andrija, CCra, Stevan

(22. oktobar 2010.) Branka: Od 15.10. vlada Azerbejdžana je promenila uslove dobijanja vize, tj. više nije moguće dobiti turističku vizu na aerodromu, već je potrebno prethodno dobiti vizu u nekoj od ambasada Azerbejdžana u Evropi.

(02. septembar 2013.) Stevan: Ambasada Azerbejdzana u Beogradu izdaje vize za gradjane Srbije i BiH, s tim da je za nosioce BiH pasosa nesto jeftinija viza. Nije potrebno pozivno pismo vec rezervacija smjestaja i avionska karta a potrebno je dostaviti i fotografije, pasos, ispunjenu aplikaciju. Moguce je da vam neko drugi preda i preuzme pasos i cak nije potrebno da verifikujete ovlascenje vec samo otkucate na listu i potpisete se. Oko 5 radnih dana se ceka na vizu. Ambasada ne odgovara ne emailove ali ljubazna sluzbenica ce vam sve objasniti preko telefona. Dosta korisnih informacija na web stranici ambasade u Beogradu i iako je trenutno ovo aktuelna procedura za dobijanje vize, preporucujem da kontaktirate ambasadu jer Azerbejdzan je u zadnjih nekoliko mjeseci cesto mjenjao viznu politiku. Za sada, u velikoj smo prednosti sto se tice dobijanja vize u odnosu na EU gradjane. Pri dolasku u Azerbejdzan potrebno je registrovati se u policiji ali jos uvijek nisam tamo i ne znam sta to znaci na sopstvenoj kozi.

(18. septembar 2013.) Stevan: Svi strani državljani koji borave u Azerbejdžanu duže od 3 dana dužni su se registrovati u tom periodu. U suprotnom bi mogli platiti kaznu od 300 evra na izlazu iz zemlje.Svi službenici su potvrdili da znaju za ovo pravilo ali meni lično nisu zatražili registracijski papirić na aerodromu.
Nekoliko stranaca iz hostela registrovalo se u običnoj pošti. Prema njihovoj tvrdnji, samo odete u poštu sa pasošom, kažete da se želite registrovati, uplatite 1 AZN i stvar je gotova. No, moje lično iskustvo se iskomplikovalo jer nisam mogao da nađem poštu odmah pa sam krenuo u potragu za institucijom. Još jedno mjesto gdje se možete registrovati je u Immigration Office na trgu Ayna Sultanova, Ataturk 53. Vodite računa da ne upadnete u posredničku zamku jer se prije Imigracionog nalazi kancelarija koja vam traži 10 eura za registraciju. Čim prođete tu "garažu" vidjećete Imigraciono i šaltersku salu. Ovdje se možete jedino registrovati ako imate nečiji AZ pasoš i prema riječima službenice nije potrebno da ta osoba bude tu lično, dakle dovoljno je da imate nečiji pasoš u tom trenutku. Registracija košta 2 EUR odn 2 AZN i službenica je ljubazna i sama ispunjava formulare. Imao sam sreću da je jedna od prisutnih žena na moju zamolbu posudila svoj pasoš pa sam se uspio registrovati. Kada sam pitao službenicu da li je moguće registrovati se u pošti, rekla je da nije. Ostali koji su se registrovali u pošti nisu imali problema na granici. Kružila je informacija da se možete registrovati i u prostorijama Turističke organizacije Bakua koju nikad nisam pronašao ali valjda treba naletiti na službenicu koja će izaći u susret i koja dobro govori engleski. Dakle, summa summarum: prvo se probajte registrovati u pošti ili u turističkom birou ( posjetite nekoliko puta biro) a ako ne upali onda idite na Ayna Sultanova sa nečijim AZ pasošom ili kamčite isti, kao i ja:) Registracijski papirić je komad 5 x 5 cm bez pečata koji se i sam može otkucati, samo slutim:)