Dokumenta

Državljanima Srbije nije potrebna viza za ulazak u Republiku Kolumbiju.

Od 1. veljače 2005. hrvatski državljani ne trebaju posjetiteljsku vizu, što se odnosi na:

- turistička putovanja (boravak do 90 dana)
- privremeni posjet (privatni ili poslovni posjet, sudjelovanje na konferencijama, seminarima, simpozijima, športskim manifestacijama i dr.)
- tzv. tehnički posjet

Državljanima Bosne i Hercegovine nije potrebna viza za ulazak u Republiku Kolumbiju.

Viza nije potrebna

Trošak

-

-

-

-

Trajanje

Viza nije potrebna do 90 dana sa mogućnošću produženja dodatnih 90 dana u periodu od 180 dana, u jednoj kalendarskoj godini

-

Do 90 dana

90 dana

Adresa

-

Stadiongasse 6-8
1010 Wien
AUSTRIA

Tel: 00 43 1 40 64 446, 40 54 249
Fax: 00 43 1 40 88 303

Stadiongasse 6-8
1010 Wien
AUSTRIA

Tel: 00 43 1 40 64 446, 40 54 249
Fax: 00 43 1 40 88 303

-

Produženje

Do 90 dana

-

-

-

Napomena

Na graničnome prijelazu kolumbijsko tijelo može zatražiti predočenje dokumentacije kojom se dokazuje svrha posjeta i pokriće troškova za boravak u Kolumbiji. Putovnica mora vrijediti još najmanje tri mjeseca.
Za dodatne obavijesti obratiti se Veleposlanstvu Kolumbije u Beču.

31.08.2017.: " "Beneti je prenio zadovoljstvo činjenicom da državljani Kolumbije mogu boraviti u Crnoj Gori do 90 dana bez vize i prenio informaciju da je Vlada njegove zemlje, shodno reciprocitetu, Odlukom uvrstila Crnu Goru u listu zemalja čiji državljani mogu da borave u Kolumbiji do 90 dana bez vize", kaže se u saopštenju. "

Pogledajte istoriju popravki

Molimo vas da vodite računa o gramatici i koristite dijakritike (š umesto sh i sl.)

Datum unosa: 7. 4. 2018
Napomena: http://www.cancilleria.gov.co/sites/default/files/resolucion_1128_de_2018.pdf http://www.cancilleria.gov.co/tramites_servicios/visa/requisitos
Datum unosa: 5. 3. 2018
Trajanje: Do 90 dana
Produženje: Do 30 dana
Datum unosa: 2. 3. 2018
Napomena: http://www.cancilleria.gov.co/tramites_servicios/visa/requisitos
Datum unosa: 26. 2. 2018
Dokumenta: Državljanima Srbije je (i dalje) potrebna viza za ulazak u Republiku Kolumbiju.
Trošak: € 102,00
Adresa: Embassy of the Republic of Colombia Stadiongasse 6-8 1010 Vienna AUSTRIA
Napomena: http://www.cancilleria.gov.co/tramites_servicios/visa/requisitos http://www.cancilleria.gov.co/en/internacional/politica/regiones/europa/serbia
Datum unosa: 26. 2. 2018
Napomena: http://www.cancilleria.gov.co/tramites_servicios/visa/requisitos
Datum unosa: 26. 2. 2018
Dokumenta: -
Trajanje: -
Produženje: -
Napomena: -
Datum unosa: 26. 2. 2018
Trošak: Nema.
Datum unosa: 23. 2. 2018
Dokumenta: Od početka 2018. godine, državljanima Srbije više nije potrebna viza za putovanje u Kolumbiju. Podatak dobijen danas u konzulatu Kolumbije u La Paz-u, Bolivija ( 22.03.2018. )
Datum unosa: 1. 9. 2017
Dokumenta: Potrebna dokumenta ako se viza vadi u ambasadi u Beču, inače pročitajte napomenu: Pasoš, validan još najmanje 6 meseci, u dobrom stanju, sa najmanje 3 prazne strane, kao i fotokopija prve strane pasoša. Popunjen prijavni formular. 2 novije fotografije, 3x4 cm. Originalni dokumenti koji dokazuju da je ekonomsko stanje podnosioca zahteva dovoljno da podrži njegov boravak u Kolumbiji (prihod veći od 1200 evra u prethodna tri meseca). Fotokopija povratne karte (koja pokazuje da će podnosilac napustiti Kolumbiju).
Trošak: 101 evro
Trajanje: do 90 dana
Adresa: Stadiongasse 6-8 / 15 , A-1010 Wien (Beč); Tel. 0043 / 1 / 405-71-46; 408-41-32 , Fax: 0043 / 1 / 408-83-03; e-mail: consulado.viena@aon.at i embcolviena@aon.at web: http://www.embcol.or.at/ Radno vreme: ponedeljak - petak, 9:00-13:00
Napomena: Potrebno je da viza bude odobrena od strane Ministarstva spoljnih poslova Kolumbije, što traje 5 dana. Prvo ih kontaktirajte na email adresu i pošaljite im skeniran pasoš, zajedno sa odgovorima na pitanja šta ćete raditi u Kolumbiji, kad planirate da putujete i da li poznajete nekoga tamo. Objasnite im da ste iz Srbije i da ne možete doći lično da predate dokumenta. Napišite i vaš broj telefona. Osoblje Ambasade je veoma ljubazno i za dodatna pitanja im se možete obratiti mejlom.

Molimo vas da vodite računa o gramatici i koristite dijakritike (š umesto sh i sl.)

Nema istorije popravki podataka za ovu zemlju.

Molimo vas da vodite računa o gramatici i koristite dijakritike (š umesto sh i sl.)

Datum unosa: 4. 3. 2018
Dokumenta: -
Trajanje: -
Napomena: -

Molimo vas da vodite računa o gramatici i koristite dijakritike (š umesto sh i sl.)

Datum unosa: 21. 5. 2014
Dokumenta: -
Trajanje: -
Napomena: -

Doprineli: Slobodan, Marko, bam-bam, Naopak Lik, Igor, Peđa

(02. mart 2009.) bam-bam: Ako ulazite u Kolumbiju kopnom, iz Ekvadora npr, ne treba vam viza, izdaje se na granici. U ambasadama Kolumbije u okolnim zemljama možete dobiti vizu vrlo lako,za nekoliko sati, samo uz pasoš i sliku..Viza vam je potrebna ako ulazite u Kolumbiju avionom.

(05. maj 2009.) Naopak Lik: Izvadio sam kolumbijsku vizu pre par dana. Pošaljite im mail sa zahtevom da vam pošalju račun ambasade i uputstvo o uplati. Sa tim uputstvom i podacima o ambasadi (adresa i pun naziv) idite u banku i uplatite. Kopiju uplate zajedno sa ostalim formularima koje će Vam poslati iz ambasade pošaljete DHL-om. Kada sam ja slao mene je koštalo 10000 din. Novac ne možete slati DHL-om, uplate preko banke je jedino rešenje. U paketu pošaljite molbu ili paralelno sa tim pošaljite mail da vas obaveste kada je viza gotova da obavestite DHL da je pokupi i da vam je donese. Osoblje je jako ljubazno i slobodno ih pitajte šta god Vam nije jasno.

(05. februar 2012.) Maja: Na granici između Ekvadora i Kolumbije viza se više ne može dobiti. Mi smo u Kitou morali da čekamo 3 radna dana da se obrade podaci koje smo dostavili i da nam se izda viza, sve ukupno nas je koštalo 45+50 američkih dolara jedan iznos se odnosio na troškove obrade naših podataka a drugi na cenu izdavanja vize, znači 95 $ ukupno po pasošu.

(10. septembar 2013.) Igor: Informisao sam se pre neki dan i cene viza se krecu od 80 do 200 dolara.Cena turisticke vize je 80 dolara i dobija se na 90 dana,uz prilozenu avionsku kartu i sredstva na bankovnom racunu.

(11. septembar 2013.) Peđa: Evo šta su meni poslali šta je potrebno za turističku vizu za Kolumbiju iz ambasade Kolumbije u Beču:
1- valid passport with validity of 180 days at least and a few blank pages
2-two photographs 3 x 4 cm
3-copy of the main page of the passport
4- Certification from your bank showing that the average of your income during the last three months is greater that 1200 euros
5-Copy of the electronic information of the air flight tickets
This visa cost € 101,00