Dokumenta

Državljanima Srbije nije potrebna viza. Na aerodromu se placa turisticka karta koja je ustvari samo racun na 10$.

Hrvatskim državljanima nije potrebna viza za ulazak u Dominikansku Republiku za turistički posjet u trajanju do 90 dana, uz posjedovanje turističke karte koja se može pribaviti na graničnom prijelazu, a putovnica mora biti valjana još najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u Dominikansku Republiku.

-

-

Trošak

Cena vaučera: 10$. Uzima se na aerodromu po dolasku.

-

-

-

Trajanje

30 dana

-

-

-

Adresa

Srbiju diplomatski pokriva ambasada u Italiji:
Embassy of the Dominican Republic, Via Domenico Chelini, 10-00197, Rome, Italy;
Tel: +3906/ 8074 665; Fax: +3906/ 8074 791

Postoji ambasada i u Austriji, možete je kontaktirati putem mejla: consudom.viena@iip.at

Veleposlanstvo Dominikanske Republike u Londonu
Tel: 00 44 20 7727 6285
Fax: 00 44 20 7727 3693
Email: consulate@dominicanembassy.org.uk

Embassy of the Dominican Republic, Via Domenico Chelini, 10-00197, Rome, Italy
Tel: +3906/ 8074 665

-

Produženje

-

-

-

-

Napomena

Ukoliko ostajete do mesec dana, ne plaćate izlaznu taksu. U suprotnom pogledajte ispod.

-

-


Državljani Crne Gore moraju posjedovati vizu.

Za dobijanje vize mogu se obratiti najbližem diplomatsko-konzularnom predstavništvu Dominikanske Republike.

Pogledajte istoriju popravki

Molimo vas da vodite računa o gramatici i koristite dijakritike (š umesto sh i sl.)

Datum unosa: 25. 8. 2014
Dokumenta: Državljanima Srbije nije potrebna viza, mogu ući samo sa turističkim vaučerom.

Molimo vas da vodite računa o gramatici i koristite dijakritike (š umesto sh i sl.)

Nema istorije popravki podataka za ovu zemlju.

Molimo vas da vodite računa o gramatici i koristite dijakritike (š umesto sh i sl.)

Nema istorije popravki podataka za ovu zemlju.

Molimo vas da vodite računa o gramatici i koristite dijakritike (š umesto sh i sl.)

Datum unosa: 21. 5. 2014
Napomena: -

Doprineli: Slobodan, Klika, Marko, Maki, Olga, Carlos, Ferlauf

(07. jun 2008.) Olga: Upravo sam pukla jedno 2.000 dolara, jer su me vratili sa aerodroma u Torontu pošto nemam vizu za Dominikanu, a oni tvrde da je građanima sa srpskim pasošem neophodna. Moji prijatelji iz Hrvatske, Italije i Kanade su sretno odleteli... Iz konzulata u Beču sam bila dobila sledeći odgovor: "As long as you have a valid visum for Canada, you are entitled to enter the Dominican Republic for touristic purposes only buying the tourist card, which is available at a cost of 10US$ at the airport entering the country. Best wishes, Emily Stewart." Ko je ovde lud i od koga da tražim odštetu?

(29. novembar 2008.) Dabl: Do skora državljanima Srbije nije trebala Viza za ulazak već su na aerodromu mogli ući sa turističkom kartom koja se plaćala $10. Mislim da je negdje početkom godine došlo do promjene u viznom režimu te je od tada i državljanima Srbije potrebna Viza (zbog velikog broja Srbijanaca koji su bolji život tražili na toj ostrvskoj drzavi), a nadležna ambasada je u Beču. Viza je negdje kako mi se čini bila 100 evra i čeka se 7 dana. Nije je problem dobiti ali ipak zahtjeva papirologiju i u mom slučaju odlazak u Beč (za šta Vam je potrebna Shengen Viza)

(12. april 2009.) Ferlauf: Skoro sam se vratio iz Dominikane u kojoj sam proveo nešto manje od mesec dana.
Što se vize tiče, sada nam sigurno ne treba, već samo turistička propusnica koja se kupuje na aerodromu i košta $10.
Situacija je inače malo konfuzna, pošto nam do pre par godina nije trebala viza, pa su je onda prošle/pretprošle godine uveli, da bi je na kraju ponovo ukinuli.
Inače, u Dominikani možete ostati koliko god želite. Što duže ostajete, više plaćate na izlasku iz zemlje. Tako, na primer, ako ostanete do mesec dana, ne plaćate ništa. Ako ostanete mesec dana, plaćate 800 pesosa (malo više od $20) na izlasku. Najgore sto može da vam se desi je da ako ostanete više od godinu dana platite nekih $100...