actor_93

Members
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

About actor_93

 • Rank
  novajlija

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Novi Sad
 1. Hvala na smernicama!
 2. Zdravo, hvala ti sto si se javio. Poznajes li nekog ko je aplicirao na CEA-u? Znas li nesto vise sto bi mi znacilo oko upisa? Hvala jos jednom.
 3. Izvini UN I.Q., neko nije imao ni roditelje ni baku da mu kazu, vec je odrastao u internatu. Ali ti hvala na komentaru, verujem da je od srca.
 4. Izuzetak na FDU je sto stranci placaju skolarinu, ali im se, sem klasicnih zahteva, trazi ta nostrifikacija. Jezik nije sporan, sto opet zavisi od profesora i njegove zelje da radi sa kandidatom. Opet, stranac mora biti dovoljno elokventan i raspolagati odredjenom terminologijom ako zeli da upise reziju, npr..
 5. Cekao sam da svane u Meksiku i da kontaktiram direktno Televisu. Uspeo sam, dobio sam ih na telefon. Teta koja je odgovorila na poziv bila je vrlo raspolozena i rekla mi je da su stranci dobrodosli podjednako kao i drzavljani MC. Za sve vazi isto pravilo, ali u mom najpre prijava preko interneta, koja podrazumeva slike lica i figure i kratak dramatizovan video. Ukoliko se prodje u uzi krug, salju pozivno pismo na mail ili postom kako bi se otislo u ambasadu u Beograd i zatrazilo izdavanje vize. Razgovor sa Eugenio-m i improvizacija na zadatu temu su kljucni deo odluke. Dakle, isto kao i na FDU
 6. Dolce, apsolutno podrzavam tvoj stav i svestan sam te mogucnosti. Pokrenuo sam temu iz razloga da pribavim sto vise informacija o Meksiku, ljudima i nacinu zivljenja tamo ne bih li stvorio sliku i za sebe izabrao nesto drugo. Svakako da cu se konsultovati sa celnim ljudima i na kraju sumirati, a onda i doneti odluku sta je najbolje. U svakom slucaju cu se javiti posao ja ili ne u Meksiko. Hvala ti.
 7. Dolce, hvala pre svega na kracim informacijama. Kada sam pokusao da vodim pismenu komunikaciju sa njima slanjem mail-a, isti mi se vratio jer im je inbox prepun. Kasnije sam dobio odgovor od njih i na napomenu da sam stranac, nikakav dodatni zahtev nisu postavili, sve je isto kao i za njihove drzavljane, a propisano procedurom koja je standard vec niz godina u nazad. Smatram da mi je spanski kao maternji, a da bih bio siguran, od juna sam na Servantesu, na intenzivnom kursu. Trudicu se da postignem zacrtano, pre svega, a kasnije da svoje iskustvo podelim sa drugima. Ukoliko imas jos informaci
 8. Raymond, hvala na slikovitoj podrsci!
 9. EL CENTRO DE EDUCACIÓN ARTÍSTICA NO TIENE COSTO Troskovi zivota, knjige i materijali su jedini troskovi na akademiji. Apsolvent sam FDU u Beogradu, a ako smem da kazem da sam vrlo kompleksna licnost koja moze izneti vise profila, onda smatram da je format koji pruza Televisa upravo za mene. Ali, videcemo. To je jedna od mogucnosti. Gospodja s' kojom sam razgovarao je nadlezna u ambasadi Mexica u Beogradu. Pored tih pitanja, voleo bih da mi objasnis par stvari iz prvog posta - po otvaranju teme.
 10. Zdravo, arh_girl! Pre svega, red je da ti kazem da drzavljani R.Srbije prethodno moraju da pribave vizu u Ambasadi Indije u Beogradu, evo sajta http://www.eoibelgrade.gov.in/, informacije o vizama http://www.eoibelgrade.gov.in/pages.php?id=14 Ali mislim da si ti o tome vec obavestena Ne zahtevaju polisu osiguranja, ali moj predlog bi bio da uzmes putno osiguranje, koje doduse i nije toliko skupo, vidi u osiguravajucoj kuci DeltaGenerali, oni su oduvek imali primamljivu ponudu. Ne znam koliko je cekanje na konekciju, ali ako si strpljiva i pri tom radoznala, moj je prefdog da prihvatis prvi p
 11. Dolce, pod dozvolom za ulazak to i podrazumevam. Naime, ljubazna gospodja mi je pruzila detaljne informacije i spisak potrebnih dokumenata za izdavanje iste. Po sletanju na aerodrom u Meksiku, nadlezni odredjuju boravak, a za pocetak ce biti do 180 dana, dok se ne upisem na akademiju i od njih dobijem potvrdu da sam redovan student. Tek tada dobijam licnu kartu za strance. Koliko je to tacno, ne znam, ali doslovce sam preneo navode osoblja iz ambasade. Trosak je 35$. Pretendujem da upisem CEA-u ( Centro de educacion artistica ). Program traje 3 godine.
 12. Pozdrav svim forumasima! Imam par pitanja za poznanike Meksika, meksicke kulture, a pre svega i samog odlaska u isti. U oktobru imam prijemni za akademiju umetnosti u Meksiko Sitiju, a ovih dana trazim najjeftiniju mogucu varijantu da dodjem do tamo. Da li ima preporuka od strane posetilaca? Koji sajt da koristim za pretragu avio karata? Raspitao sam se oko dozvole za ulazak i potrebne papirologije za njeno dobijanje. Po sletanju u Meksiko, ispunjavam obrazac na osnovu kog mi se odredjuje boraviste. Oduvek sam hteo da odem u Meksiko i ove godine mi se ukazala mogucnost, zasto da je ne iskoris