Lazar47

Members
 • Content Count

  29
 • Joined

 • Last visited

About Lazar47

 • Rank
  novajlija

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Možda je kasno, ali ovo mjesto vrijedi posjetiti. https://www.facebook.com/ekoloskicentar/
 2. Ja idem, ako još tražiš društvo.
 3. Ako nađeš neki povoljan let, jeste, dovoljno je. I ako izbjegavaš luksuzne sadržaje po kojima je Dubai poznat.
 4. Kako kupiti kartu na sajtu rzd.ru? Registrovan sam i krenuo sam da kupim kartu, ali kada unostim podatke traže mi ruska dokumenta. Nigdje ne postoji opcija foreign document. Ima li neko neki savjet i iskustvo?
 5. Pozdrav Ja želim. Kada putuješ?
 6. http://rost.kh.ua/catalog/produktovaya_gruppa-spirtnye_napitki-vodka/?page=180 Inače, imaju dobre cijene votke. Koja od ovih domaćih ukrajinskih je najbolja po tebi?
 7. Veliko hvala na savjetima. Post je bio zaista informativan.
 8. Standardne stvari. Hrana, piće, izlasci, neki manji šoping... Možda i smještaj, ako ti se da pisati, budući da mi je to obezbijeđeno u Harkovu, ali htio bih vidjeti i ostatak Ukrajine. Kolike su razlike u cijenama između Kijeva i ostatka Ukrajine? Naročito manjih gradova, jer htio bih vidjeti i nešto pored glavnog grada.
 9. Mogu primjeri nekih cijena za nas koji prvi put idemo u Ukrajinu?
 10. Pozdrav I ja sam takođe iz Crne Gore, a zanimljiva koincidencija je da ću krajem avgusta putovati za Harkov. Pored toga, namjeravam da posjetim Bjelorusiju, pa možemo zajedno da putujemo, ako tražiš društvo i ako nam se termini poklope. Imam nekoliko dobrih prijatelja u Bjelorusiji, tako da sam donekle upoznat sa znamenitostima zemlje. Većinom su u pitanju dvorci i tvrđave iz XVII ili XVIII vijeka, kao i ostaci starih gradova koji su preživjeli drugi svjetski rat. Zemlja je uvijek bila na periferiji velikih događaja, pa kulturna baština možda i nije toliko bogata kao u okolnim država
 11. Tabriz, Teheran, Kazvin i Rašt. Nažalost, nisam imao vremena za više. 20-30 eura je cijena za neki jeftiniji hotel. U Iranu postoje i izuzetno skupi hoteli, ali mislim da to ne tražiš. Evo kako otprilike izgledaju hoteli od 20-30 eura u Iranu: https://sfiran.com/iran-hotels/ardabil/hotel/negin-hotel-ardabil https://sfiran.com/iran-hotels/boroujerd/hotel/esteghlal-hotel-boroujerd https://sfiran.com/iran-hotels/isfahan/hotel/kaveh-hotel-esfahan Inače, ovaj sajt je dobar za pronalaženje smještaja, jer od Booking-a nema prevelike pomoći kada je u pitanju Iran.
 12. Ja sam iz Crne Gore, a nama traže vizu. Izvadio sam je na granici, a košta gotovo 100 eura. Za Srbiju ne znam. Cijene hotela u Iranu su pristojne, ali sve zavisi od grada do grada i od toga što tražiš. Možeš naći hotel za oko 20 eura, ali ja sam kombinovao hostele i CS jer volim da upoznam lokalne ljude i zbog budžeta. Iran je apsolutno bezbjedna zemlja u kojoj sam se osjećao sigurnije nego kod kuće. Možda će zvučati pretjerano, ali tokom cijelog puta me niko nije ni mrko pogledao. 99% onoga što mi vidimo o Iranu je čista propaganda. Ljudi su izuzetno ljubazni i dobri i dok god poštu
 13. Nije tajna. 20 eura od Istanbula do Vana sa Pegasus Airlines-om (u jednom pravcu), a onda lokalnim autobusom do Tabriza. Prije toga, 1740 dinara povratna do Dimitrovgrada+napojnica za bugarske konduktere i 35 eura povratna Sofija-Istanbul autobusom. Najskuplja karta je put od Crne Gore do Beograda, ali to je neka druga, tužna balkanska priča... Koliko ja znam, ne možeš u Iran sa vizom Izraela, ali nikada nisam ni bio u Izraelu tako da ne mogu ništa lično da potvrdim. Iz iskustava drugih, danas u Izraelu daju neke naljepnice koje možeš skinuti iz pasoša kada napustiš zemlju
 14. Ti iz agencije su ludi... Ja sam putovao u vlastitoj organizaciji, a dnevni troškovi su bili minimalni, budući da sam putovao u low-cost varijanti. Ali ne znam kakvu vrstu putovanja ti želiš. Skupi hoteli, restorani, taksiji će svakako podići troškove, te je najbolje da mi kažeš šta očekuješ. Generalno, Iran je prilično jeftina zemlja i u njoj bez problema možeš naći povoljan smještaj, hranu i prevoz. Meni je najveći dio novca zapravo otišao na put do Irana i plaćanje vize.