Zendaris

Members
 • Content Count

  7
 • Joined

 • Last visited

About Zendaris

 • Rank
  novajlija

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Nekako nisam očekivao od ljudi koji mnogo putuju tako veliku lojalnost institucijama i slično, ali okej.
 2. Podrazumeva se da je mito, ali čitajući teme na forumu, čini mi se da je većina članova okej sa istim metodom i da je okej postaviti temu. Možda ima neki drugi podforum gde bi se mogla voditi moralna diskusija ?
 3. Kakva su vaša iskustva sa čašćavanjem konduktera, u Srbiji i van nje ? Pre svega mislim na "cene", mogućnost i slično. Kontam da može biti koristan thread.
 4. Hvala, sjajno, nisam očekivao da su prometni.
 5. Da li je neko pokušavao da stopira od Nakova do Arada ? Ne deluju mi naročito prometno putevi. Inače išao bih Arad - Satu Mare, pretpostavljam da to nije problematično.
 6. Nakalemiš osnove, np Duolingo ili neki već sajt, trudi se da ima audio zapise jer jednostavno ćeš lakše naučiti ako čuješ, zapisuj usput, i slično. Zatim ti je potrebno da jezik postane deo tebe, dakle ciljaj da se "prebaciš" na taj jezik bez obzira koliko malo ga znaš, gledaj/čitaj/slušaj stvaripre ili kasnije će ti ući u glavu i to će ti sve mnogo olakšati. Posle možeš gledati i kompleksniju gramatiku i slično... (Duolingo preporučujem jer te zaista lepo uvede i u gramatiku i da ti dobre osnove što se vokabulara tiče, sistematski je nekako) Naravno, ako imaš mogućnost da komunicira
 7. Zendaris

  Istanbul

  Kakvo je sada stanje što se tiče dolaska vozom do Istambula? Postoji li neka manje-više direktna varijanta np Beograd-Sofija-Istambul, ili se mora ići preko Niša-Dimitrovgrada? Ne znam da li je bilo pitanje, ali ne mogu ništa naći na Železnicama Srbije.