Friend-83

Members
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

About Friend-83

 • Rank
  novajlija

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hahhaa,hvala Draganče! Ali ipak se vraćam svojoj porodici! I još jednom veliko ti hvala na tvojim savjetima, odličan si! Samo da napomenem, da nam je službenica u ambasadi dala vizu odmah, nismo čekale razgovor sa konzulom!
 2. Pozdrav svima! Samo da javim da smo i ja i mama dobile vizu! Sluzbenica u ambasadi nas je pitala samo koliko smo puta bile u Americi, koliko dugo ostale, i kad nam je viza istekla.That`s all! Zahvaljujem svima koji su mi davali savjete, razumjeli moju brigu, pa čak i onima koji su mi govorili da su mi male šanse za dobijanje iste. Drugari, moj savjet je samo opušteno,uzdajte se u sebe,i pratite svoj instinkt.To sam ja i uradila i zato sam evo par nedelja bila u off, što se tiče foruma!
 3. Ipak je nemoguće mijenjati aplikacijuNe znam kako su to neki izveli,jer sam kontaktirala ambasadu i rekli su da moram novi intervju zakazati,a to mi ne ide u prilog..s obzirom da se dugo čeka na intervju.
 4. Da li je istina da može da se priloži novi DS160? Ja sam odlučila da promijenim aplikaciju i navedem da mi je i druga sestra tamo..ne bih da lažem,nego da ipak probam na ovaj iskren način.E sad,moja sestra jeste otišla na turističku vizu a ostala je tamo,mada je dobila papire da je legalno (jedino još uvijek nema zelenu kartu), ja ovdje imam dijete,muža,posao..Što se mene tiče,ne vidim razlog da ne dobijem vizu(s obzirom da sam je već jednom imala,i ispoštovala proceduru),ali ne znam kako gledaju na to da moja sestra nije ispoštovala,iako je kasnije dobila papire da je legalno tamo. Od srca hv
 5. Moja prva sestra je ostala tamo jer se udala,i naravno dobila zeleni karton...Ova druga se zaljubila,u vezi je sa amerikancem 2 godine,tamo je počela da radi u jednoj američkoj porodici-čuva im djecu,ima ssn,vozačku dozvolu,neke papire..ona kaže da je legalno,predala je papire u imigraciono,preko azila..ali jedino to što je ostala tamo i istekla joj viza.Ja zapravo,nisam slagala u aplikaciji da nemam nikog tamo,jer je pitanje bilo:Do you have any relatives in US? i moj odgovor je bio da imam,i navela sam podatke sestre koja je tamo odavno.,koja je moj garant.Jedino,što nisam ovu drugu pomenula
 6. Hvala vama na odgovorima, ali nije ovo ni kukumakanje niti zapomaganje..Pitala sam ima li neko slično iskustvo? I naravno cijenim svačije mišljenje. Pitanje je jasno da li će u ambasadi pretraživati rodbinske veze ili će se fokusirati na to da sam ušla i izašla iz Amerike propisno,i apsolutno ovog puta idem u posjetu.I kako bi neko od vas dao odgovor na intervjuu,ako ste u aplikaciji stavili da nemate nikog drugog tamo osim osobe(u mom slučaju-sestre) čije sam podatke i navela.
 7. Ima li neko slično iskustvo,da mi pomogne šta da kažem?
 8. Ali kako da to kažem kad smo prilikom ispunjavanja aplikacije napisali da idemo kod ove sestre koja je tamo udata,i dali njene podatke,a na sledeće pitanje imate li još koga u US,napisale smo NE. Kako on može u tom trenutku znati da je ova druga tamo,ako nas ne pita za njeno ime,jer koliko ja znam oni ne pitaju za imena,osim imate li još koga tamo? Da li mi može još neko reći svoje mišljenje, svoje iskustvo..?
 9. Zdravo svima, moja situacija je sledeća:prije 3 godine sam dobila američku vizu(zajedno sa mužem,mamom i sestrom),išli smo kod moje rođene sestre u SAD,koja je tamo udata i ima zeleni karton..Ja,muž i moja mama smo ispoštovali pravila,ostali smo 4 nedelje i vratili se,osim moje sestre koja je tamo ostala da radi. Ona je dobila socijalni broj,i predala u imigraciono za zeleni karton(govorim o sestri koja je pošla sa nama,ne o ovoj koja je tamo udata.)Inače,viza nam je istekla prije mjesec dana,i ja i moja mama smo aplicirale za istu,u želji da ih posjetimo obje sad za vrijeme odmora(inače