basicmember

Members
 • Content Count

  4
 • Joined

 • Last visited

About basicmember

 • Rank
  novajlija
 1. Hm, za profesionalnog vozača mi donekle ima smisla (mada i to mi je na dugačkom štapu), ali zašto bi vozač privatno lice bio odgovoran za svoje putnike? Malo mi je to diskutabilno i ne verujem da postoji izričit propis koji to navodi. Kao kad bi vozač morao da plati kaznu što suvozač nije vezao pojas. Ne kažem da nisi u pravu u legalnom smislu, ali sam shvatanja da bi trebalo da svako bude odgovoran za sebe.
 2. Video si da je naplaćena kazna ne-EU državljaninu koji je bio u kolima sa EU državljanima? I kako može da me isključi iz kolone ako ja kao vozač EU državljanin želim da idem na EU prelaz? Da, mislim da je ovo najpametnije i najsigurnije. Hvala na odgovorima, ako je još neko imao iskustva neka napiše Uskoro idem za Mađarsku pa javljam kako smo prošli.
 3. Iz priče par poznanika koji imaju dvojno državljanstvo BiH i SRB u praksi je ovo takozvani "loophole" tj. rupa u pravilima, i zasada funkcioniše - 3 meseca odu u EU na srpski pasoš, zatim se vrate u SRB, pa 3 meseca uđu u EU sa BiH pasošem. Još ih nisu uhvatili tako da pretpostavljam da (zasad) ne postoji objedinjena evidencija dvojnih državljana koja se deli između EU, BiH i SRB.
 4. Pozdrav svima! Odnedavno sam državljanin jedne EU zemlje tako da imam pravo da na graničnom prelazu stanem u kolonu za EU državljane. Interesuje me da li ako putujem sa ne-EU državljaninom mogu kolima da idem na EU šalter ili moramo da idemo na All passports? Teoretski kapiram da bi trebalo da idemo na All passports, ali me interesuje da li je neko imao iskustva i da li Mađari prave problem ako se stane u EU red (ako neko u kolima ima EU pasoš)? Zbog posla ću često ići u Mađarsku sa ne-EU državljaninom pa bi mi značilo da skratim vreme čekanja ako je moguće. Hvala unapred na odgovori