Kalamander

Members
 • Content Count

  3
 • Joined

 • Last visited

About Kalamander

 • Rank
  novajlija
 1. Ima logike da bude drugi JMBG kao u mom slučaju. Kad sam predao za izradu dokumenata, prvo je posllato za Sarajevo potom se čekalo da oni tamo odobre i naprave novi JMBG, tako mi je rečeno. Fakticki sad imam JMBG kao druga osoba, odnosno imam dva različita JMBG broja. Sta bi bilo krucijalno promenjeno a da nije JMBG, to je osnovno valjda. Ne znam, kad bi bio neko da pojasni, a da se razume? Znači meni se ni jedan broj ne poklapa u ličnoj karti niti u pasosima osim datuma rodjenja.
 2. Evo ovo sam nashao na WK. Nije u potpunosti razjasnjeno, ali ima naznaka ka objasnjenju, pa ako neko zna da dopuni zasto je to tako neka napishe. Закон о увођењу јединственог матичног броја грађана донет је 1976. године на нивоу СФРЈ, исте године када је она и основана. Након државног закона о увођењу матичног броја уследили су републички закони о једиственом матичном броју грађанина који су доношени у периоду од 1978. до 1980. године у свакој од република и у покрајинама. У републичким законима је дефинисано[3]: 1. да је рок увођења матичног броја до 1987. године; 2. да се
 3. Ja takodje imam dvojno državljanstvo, medjutim kod mene se razlikuju JMBG brojevi, ni jedan broj se ne poklapa sa SRB podacima na ličnoj i pasošu, osim datuma rodjenja. Poklapaju se ime i prezime, datum rodjenja i mesto rodjenja. Pa se čudim čitajući ovde da su ljudima identični JMBG brojevi? Možda zato što ste još iz doba juge pribavljali te dokumente. Ne znam. Kod mene je slučaj obrnut što se tiče smera. Imam po rođenju SRB državljanstvo. Drugo mi je iz BIH što sam naknadno izvadio, preko porekla. I dobio sam novi JMBG od njih.