Omer

Members
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

About Omer

 • Rank
  novajlija

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hvala, samo proveravam. Dosad su mi uvazavali (prihvatali) "dummy" avio rezervacije i hotelske smestaje pa cisto da vidim da li je isto i sa potvrdom o radnom odnosu.
 2. Da li konzularno odeljenje u Srbiji ima praksu da kontaktira poslodavca koji mi je izdao potvrdu o radnom odnosu u svrhu dobijanja vize ne bi li proverili da li sam zaista zaposlen tamo gde tvrdim da jesam? Napominjem da je reč o državi koja nije poznata kao atraktivna za migraciju. Takođe prethodno sam posetio istu 3 puta. Za 4. put nisam siguran da li bih mogao dobijem potvrdu o radnom odnosu iako je imam od prethodnog viziranja. Koliki rizik prihvatam na sebe ako u ambasadi predam potvrdu o zaposlenju, a da nisam prethodno prijavljen?
 3. Nikad osuđivan, niti na međunarodnoj poternici. Definitivno nije reč o državi koja je poznata po sklapanju fiktivnih brakova radi prava na rad ili regulisanja boravka, prosečna plata je niža u poređenju sa našom zemljom i nije atraktivna strancima po tom pitanju. Ali je reč o konzervativnoj državi čiji zakoni se pre svega zasnivaju na religioznim principima. Da li ima razloga za brigu u tom pogledu?
 4. Hvala na odgovorima, od velike su mi pomoći. Situacija je sledeća, verenica je u strahu da bi zbog moje trenutne situacije (živim u roditeljskoj kući ali radim i nikada nisam krivično osuđivan) policija koja sprovodi procenu moje istorije u toj državi mogla da pravi problem u pogledu odobravanja dozvole za brak. Inače background check od strane njihove policije je legitimna stvar i ne bežim od toga, ali ako ne moram da menjam svoju adresu, a sa njom i sva svoja dokumenta onda bih naravno ostavio tako kako jeste trenutno. Ne znam koliko se oni zavitlavaju sa takvim informacijama i koliko su zai
 5. Da li neko može da mi kaže da li policija u stranoj zemlji ima uvid u šire informacije vezane za dokumenta (bankovni račun, posedovanje imovine itd.) pri sprovođenju utvrđivanja moje istorije samo na osnovu informacija iz papira koje prilažem, a za sticanje dozvole za sklapanje braka u toj državi? Vredi napomenuti da ova 2 dokumenta koja sam naveo nisu sastavni deo obaveznih papira koja država zahteva za sklapanje braka između stranca i državljanina te zemlje. Hvala unapred.
 6. Pretpostavljam da im je uspelo? Ne bi bio problem da nešto isklešem u fotošopu samo da sam siguran da neću "popiti" nekakvu zabranu.
 7. Hvala na odgovoru Lazare. Poslednji put kad sam kontaktirao ambasadu rekli su mi isto što i Vi, da ona mora da mi pošalje pozivno pismo, sto mi je i logicno. Doduše, nisu mi rekli ništa u vezi pribavljanja posebne vize za venčanje. Takođe i na njihovom zvanicnom sajtu nije navedena nijedna druga viza osim onih uobičajenih: turisticka, poslovna, spajanje porodice, privatna poseta, promovisanje kulture. Problem je što ona nema svoj smeštaj, živi sa roditeljima i oni plaćaju mesečnu kiriju. Koliko je to presudno za slanje pozivnog pisma i kranjeg ishoda u pogledu odobravanja vize?
 8. Pozdrav dobri ljudi, interesuje me da li neko zna da li Severnoafricke ambasade (ne znam da li je neophodno navesti koje su drzave u pitanju) u Srbiji proveravaju zaposlenje odnosno potvrde o zaposlenju (da li je lice zaista legalno zaposleno na neodredjeno vreme u toj firmi na toj poziciji) koje dostavljamo sa ostalim papirima za viziranje? Radim posao koji radim ali kako to kod nas ide ne nazire se ponuda za stalno zaposlenje, bar ne za ta 3-4 meseca kada planiram da putujem. Pa bih da proverim da li je problem da se preda fiktivna potvrda o zaposlenju ili bas moram biti prijavljen u firmi.
 9. Pozdrav dobri ljudi, oprostite mi ako sam na pogresnoj adresi. Naime, upoznao sam se sa devojkom iz Alzira i cak sam bio tamo 2 puta da se vidimo. Poslednji put sam otisao sa svojim roditeljima u njihovu kucu i zaprosio je. Kako nam je ostalo jos par koraka da sredimo, moracu ici ponovo u Alzir za 3-4 meseca. Da li ima neko voljan da mi posalje pozivno pismo za Alzir jer je neophodno za dobijanje Alzirske vize. Inace prethodna 2 puta sam dobijao pozivno pismo od Alzirske travel agencije ali bih ovoga puta isao na malo licniji odnos sa pozivaocem. I da li neko ima iskustva sa slanjem pozivnog p