Jump to content

Featured Replies

Posted

..pošto vidim da još nemamo temu na forumu, reko da otvorim.

Od skora postoji jeftina konekcija sa flydubaijem, tako da verujem da se osim mene i mnogi drugi premišljaju da iskoriste priliku..

Znači: da li je neko bio skoro, u ovom ili bilo kojem drugom aranžmanu; utisci, saveti, itd.

hvala unapred!

ps

linkovi su dobrodošli, ali su izveštaji iz prve ruke naravno još dobrodošliji..  :)

Putovao po Bangladešu mesec dana? Pročitaj malo bolje...Tomislav je na putu tokom kojeg planira da poseti Bangladeš a ime bloga odnosno njegovog projekta inspirisano je tom zemljom, ne bih sada ulazio u tumačenje iz kojih razloga jer to uostalom nije ni važno. Sve u svemu, možda će njegovo iskustvo nekome koristiti (opisao je recimo kako je dobio vizu za Pakistan), pratim njegov blog ali mi nekako deluje dosta površno. Naravno, skidam kapu za putovanje...

Što se Flaj Dubaija tiče sve je to lepo ali ostaje pitanje kako do vize za Bangladeš s obzirom da smo na ovom forumu već utvrdili da građani RS istu ne mogu dobiti na aerodromu (VOA).

Mislim da je zato daleko bolja varijanta leteti do Laknuoa recimo, zatim vozom otići do Kalkute gde bi trebalo da se dosta lako dobija viza i to istog dana i onda nastaviti autobusom za Daku. I zatim se vratiti iz Dake ili Čitagonga navedenom aviokompanijom.

Pojavljuje se, ali samo u suprotnom smeru :o Taj problem sam odavno primetio, isti je slučaj svojevremeno bio i sa letom za Kolombo - pretraga je davala samo povratni let iz Šri Lanke kao vezani, da bi se zatim to preko noći izmenilo. Pre mi se čini da je stvar u vebsajtu Flaj Dubaija, odnosno da tamo nešto nije dobro podešeno jer svi ti letovi iz Beograda do Dubaija i odande prema Indiji sve vreme postoje i stoga nema razloga da ne pokazuje vezani let u odlasku ma koliko bila pauza između letova... Mislim da bi im trebalo pisati i videti o čemu se tu zapravo radi :comp:

Bilo je. Ja sam leteo za Lucknow.

Možeš i pitati telefonom agenciju u Bgd, ako ti je zgodno.

Nema više nijedne destinacije za Indiju. Hyderabad, Ahmedabad i Lucknow.

Ja sam im pisao vezano za plaćanje i putovanje samo vlasnika kartice, za neke destinacije, i nisam dobio odgovarajući odgovor.

A u povratku, iz Hyderabada, su tražili da se pokaže kartica kojom je plaćena karta. Punica je nije imala ali posle ubeđivanja su je ipak pustili na let. Što se u drugom slučaju, let iz Colomba, nije desilo, i putnik je "otkupio" svoju kartu kešom.

Ali zato ima iz Indije za Srbiju ::arabia::

Tue - 08May2012 Lucknow Dubai Terminal 2 01:35 04:15 FZ-434

Tue - 08May2012 Dubai Terminal 2 Belgrade 09:10 12:40 FZ-741

Cena: INR 18,808.27 - mrzi me da prečarunavam ali tu je negde, 200 i kusur EUR.

O tome govorim, nije mi uopšte logično da letova iz Beograda sada nema dok je u suprotnom smeru je sve ostalo nepromenjeno :? Upućuje na grešku u sistemu, barem se nadam i želim da verujem da je tako.

A ovo za karticu je stvarno zastrašujuće, treba imati to u vidu...

Putovao po Bangladešu mesec dana? Pročitaj malo bolje...Tomislav je na putu tokom kojeg planira da poseti Bangladeš a ime bloga odnosno njegovog projekta inspirisano je tom zemljom, ne bih sada ulazio u tumačenje iz kojih razloga jer to uostalom nije ni važno. Sve u svemu, možda će njegovo iskustvo nekome koristiti (opisao je recimo kako je dobio vizu za Pakistan), pratim njegov blog ali mi nekako deluje dosta površno. Naravno, skidam kapu za putovanje...

Po Bangladesu jeste putovao mjesec dana (blog je iz 2010. godine, sve je stalo u 7 tekstova, nema veze sa ovim posljednjim putovanjem "1000 dana ljeta na putu oko svijeta" na koje je krenuo prosle godine), i po danima je navodio sta je obilazio...

Slazem se da je blog dosta povrsan, ali u nedostatku drugih informacija mozda se i iz ovog moze nesto izvuci...

Ela izvinjavam se u tom slučaju. Očigledno nisam dovoljno pažljivo ispratio gos-n Perka. U svakom slučaju, mislim da mu je i sada Bangladeš sledeća zemlja nakon Nepala i Indije pa možda uskoro dobijemo i neku svežu informaciju posredstvom njegovog bloga.