uzdomir

Members
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

About uzdomir

 • Rank
  novajlija

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Nikšić
 1. uzdomir

  Najpesma na našem jeziku

  Jos ne svice rujna zora.
 2. uzdomir

  knjige/filmovi/muzika/sajtovi?

  Samo da se nadovežem na Reljin predlog. Poljaci su u pitanju, rade staroslovensku muziku. Ima i nekih obrada pjesama sa ovih prostora. Jako zanimljivo i atmosferično. Volio bih npr da ovo počujem uživo, u nekom planinskom ambijentu.
 3. uzdomir

  Putovanje po Crnoj Gori-priprema za 2015.godinu

  Moja preporuka za sve koji se nađu u blizini Ulcinja. https://www.youtube.com/watch?v=_I70zkFlVsA
 4. uzdomir

  Prvi snijeg

  Super! Inače, evo jedna stvar benda iz Podgorice Gospoda Glembajevi, iskoristili su Vitovu pjesmu "Drumovi će poželjet' ludaka". http://www.youtube.com/watch?v=gjLwbQfE4PA
 5. uzdomir

  Prvi snijeg

  Baš me lijepo iznenadiste jutros. Neka ste Vita objavili. Padalo mi je na um da vam pošaljem jednu njegovu, da možda objavite, jer priliči sajtu i putnička je, pa je evo sad ovako. DRUMOVANJA Pjevaju u meni drumovi snažni, drumovi dobri kao dlan očin. Moram danas otić nekud, da potrazim malo odmora za umorne oči. Idem bez pozdrava, bez poruka, ovako lijepo pomućenog uma, da tražim okuka, okuka, okuka, i iza svake – samo parče druma. Pustite me, pustite da odem, bez pitanja kako, i zašto, i dokle, drumovi uvijek nekuda vode, a ja sam nomadskom glađu proklet Vjerujem da će vam poslednja dva stiha odzvanjati u glavi.
 6. http://www.businessinsider.com/map-how-indo-european-languages-evolved-2014-12#ooid=wwMjI2cjq9yWkT5MO7-968mt2D9V_wxN
 7. uzdomir

  Siromaštvo u svetu i šta s njim

  Dobar tekst. Kad smo kod Toroa, i kod ove teme, evo jedan njegov citat koji ih povezuje. "Hiljade krešu grane zla, dok samo jedan pogađa u korijen, i možda onaj što troši najviše vremena i novca na siromašne, svojim načinom života čini najviše da se stvara bijeda koju se uzaludno upinje da ublaži." Ovo je objavljeno 1854, a šta bi tek danas imao da kaže. Inače, mislim da bi u duhu Kluba putnika i onoga čime se bave i šta objavljuju, bilo i da objavi esej "O građanskoj neposlušnosti". Samo predlog.
 8. uzdomir

  Into The Wild

  Meni je jako drago što sam ja ovaj film, koji inače volim, otkrio knjigu "Valden" od Henri Dejvid Toroa, koju glavni lik čita, i citira u jednoj sceni. Ima je kod nas u izdanju Srpske književne zadruge, i jako se obradovah kad je nađoh u biblioteci fakulteta. Čini mi se da sam i jedini koji je uzimao.
 9. Da, upravo. Uvijek ispanemo ko neka fleka u obliku stare SFRJ.
 10. http://jakubmarian.com/map-of-the-most-spoken-foreign-languages-of-the-eu-by-country/ Evo, nisam siguran o potrebi otvaranje teme zbog ovog istraživanja, ali u već postojećim ne nađoh prikladnu.
 11. uzdomir

  Geozofija: J. K. Wright

  Ja nemam iskustva u preovođenju.
 12. uzdomir

  Geozofija: J. K. Wright

  I? Niko zainteresovan za prevod i objavu? Ja bih to jako cijenio.