Lazar

Administrators
 • Content Count

  4,787
 • Joined

 • Last visited

2 Followers

About Lazar

 • Rank
  putnik dugoprugaš

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  China

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Karantin u Hong Kongu smanjen sa 14 na 7 dana za vakcinisane putnike, što pojednostavljuje putovanje u Kinu tom rutom (bezvizni režim sa Hong Kongom, za srpske pasoše, je 14 dana, pa putovanje već duže vreme nije bilo moguće, ali sada ponovo jeste). ✓ unlike flights to China, HK route allows connecting flights with more than 1 stop ✓HDC is NOT required neither for entering HK nor for CN ✓to board the flight to HK you will need:1) negative PCR test 2)documentary proof that the lab providing PCR is ISO15189 accredited 3)Vaccination certificate (2 doses are enough) 4)Designated Quaran
 2. Katastarske informacije su u Srbiji javno dostupne; ako znaš tačnu adresu nekretnine, možeš na sajtu katastra videti ko je vlasnik. Naravno, teško je zamisliti da bi policija u stranoj zemlji išla na sajt katastra, koji je na srpskom jeziku, i tamo se njakala da iskopa te podatke. Što se banke tiče, to je tačno, te informacije su poverljive.
 3. Vesti iz Turske: https://ikamet.com/blog/turkey-closes-781-neighborhoods-to-foreigners-addresses
 4. To teško da možemo znati dok ne probate. Čak i da vas odbiju, ništa strašno, tako ćete bar saznati koja dokumenta da prikupite za sledeći pokušaj. Važno je da ih pitate možete li sklopiti brak na turističkoj vizi, ili je potrebna neka druga vrsta vize.
 5. Upravo tako. Međutim, često može i ako nemaš boravište: u tom slučaju, potrebno je "pismo preporuke" koje ti izda tvoj konzulat, i onda sa tim ideš u konzulat zemlje čiju vizu tražiš.
 6. Zavisi koliko dobro šopiraš. Ne verujem da ćeš dobiti zabranu. U najgorem slučaju, reći će ti da dokument nije dobar, i da doneseš neku "ozbiljniju" potvrdu. Stavi u header ili footer broj telefona te "firme", i reci nekom drugaru šta da kaže ako slučajno zovu da provere.
 7. Ako ideš tamo da se venčate, onda ti ona mora poslati pozivno pismo u kome piše da je razlog putovanja venčanje, kako bi na osnovu toga izvadio posebnu vizu. Većina zemalja ne dopušta venčanje na turističkoj vizi. Ne znam da li to važi za Alžir, ali najbolje bi bilo da pozoveš njihovu ambasadu i pitaš ih.
 8. Mislim da je najveći izbor na internetu. Recimo ovako nešto.
 9. Ne znam, ali znam ko verovatno zna. Poslao sam ti privatnu poruku.
 10. @Campanula87 ne bilo ti mrsko, možeš dodati te informacije na stranice o vizama na ovom sajtu, tako će biti najkorisnije ljudima koji traže te informacije na Googlu: https://www.klubputnika.org/servis/vize/latinska-amerika/2635-belize https://www.klubputnika.org/servis/vize/latinska-amerika/130-meksiko
 11. From Yemen to Cuba, sanctions have destroyed the lives of ordinary people as punishment for decisions made by their authoritarian rulers. In the 1990s, the U.S. imposed a crushing sanctions regime against Iraq following the war in Kuwait. The measures immiserated ordinary Iraqis while allowing Saddam Hussein to further consolidate his grip on society. Today middle classes in places like Iran have fallen into destitution because of U.S. sanctions on the Iranian economy and central bank. In Afghanistan, following last year’s collapse of the central government, the U.S. not only cut off crit
 12. Ja već desetak godina imam sony cybershot rx-100 i jako sam zadovoljan. Mada, istini za volju, otkako sam uzeo novi Xiaomi telefon više ni ne nosim fotoaparat na putovanja. Jednostavno nema potrebe.
 13. Mislim da je Airbnb u većini slučajeva jeftiniji od hotela.
 14. The Armenian Genocide Holds a Bitter Lesson for Those Who Weep for Ukraine From 1915 through today, politicians have made lots of great-sounding speeches. But human suffering is never part of the equation. https://theintercept.com/2022/04/18/ukraine-war-russia-armenian-genocide/