Lazar

Administrators
 • Content Count

  4,853
 • Joined

 • Last visited

2 Followers

About Lazar

 • Rank
  putnik dugoprugaš

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ne mora. Moja je karta bila iz Istanbula i dobio sam vizu. Upravo danas sleteh u Bangkok. Povratak mi je isto za Istanbul.
 2. Da da, na to mislim. Da mogu da uđem bilo kada između 19. januara (date of grant) i 18. aprila. Zato što sam tražio od 2. februara, ali bih ipak da idem malo ranije. A vidim da se taj moj 2. februar nigde ni ne pominje u vizi.
 3. Na mojoj vizi za Tajland piše ovo: Date of grant 19 January 2023 Visa must be used by 18 April 2023 Ne mogu da nađem nijedan datum koji bi označavao početak važenja vize. Da li to znači da mogu da uđem bilo kada nakon 19. januara, tj. da viza kreće da važi od tog datuma kada je izdata?
 4. Piše KASIKORN BANK PLC HKG
 5. Meni nije tražilo nikakav password, samo broj kartice. Ali sam morao triput da pokušavam, i prošlo je tek sutradan, nešto im se sistem bagovao. Da li govorimo o https://thaievisa.go.th/?
 6. Zemlja od sto miliona ljudi, očekujem gužve
 7. Dok sam još posećivao turističke atrakcije, obično sam bivao razočaran. Možda je neko mesto i lepo, ali teško je uživati na mestu koje izgleda kao kombinacija Diznilenda i seoskog vašara. Uvek pogledam na netu koje su najpoznatije atrakcije u nekoj zemlji čisto da bih znao kuda da ne idem.
 8. Za Maroko su me toliko puta upozoravali, da sam otišao očekujući silazak u pakao. Na kraju mi je bilo mnogo bolje nego što sam očekivao Bali me je iznenadio, nisam otišao sa tim paranoidnim mindsetom... i to se pokazalo kao greška. Zato se sad psihički pripremam za Vijetnam, kao Balboa kad džogira po snegu i boksuje svinjske polutke...
 9. Već sam više puta čuo pritužbe na ljude u Vijetnamu. Da odvale neku nenormalnu cenu kad vide stranca, da na svakom koraku smaraju za pare, pokušavaju da te prevare itd. Pretpostavljam da je slično kao turistički delovi Maroka i Egipta, ili kao Bali. Na Baliju mi je to posebno išlo na živce. Ali čim sam prešao trajektom na Javu, to je prestalo. Nadam se da nije baš ceo Vijetnam takav, ume to biti zamorno posle nekog vremena.
 10. I ima železničku prugu celom dužinom zemlje, što je za mene velik plus
 11. Ako nagrnu Kinezi sad za Kinesku novu godinu, to bi moglo promeniti covid situaciju na Tajlandu. Ove godine to pada 22. januara. Nadajmo se da će sve biti okej.
 12. Uploadovao sam ovih milion papira koje traže, i kad sam probao da platim, dvaput je failed, treći put piše ovo: The service has a problem or not available now Please wait a while as the team is fixing and updating the system. Nadam se samo da mi neće tri puta naplatiti vizu...
 13. Primaju i "onward ticket", dakle možeš kupiti kartu iz te zemlje za neku narednu. Meni tu smeta što moraš imati fiksan plan, a na dužim putovanjima je to gotovo nemoguće, tipa da znaš da ćeš za tri meseca tog-i-tog dana u toliko sati biti na aerodromu. Za to vreme može usput da iskrsne milion stvari i da ti totalno izmeni plan puta. To je tačno. Hoćeš iz jedne afričke zemlje u susednu, odeš u ambasadu, oni te šalju nazad u Evropu po vizu. Ako u tvojoj matičnoj zemlji nema te ambasade, onda te šalju u neku drugu evropsku zemlju koja je zadužena za tebe. Koliko je meni poznato, t
 14. Kada apliciraš na vizu za Tajland, piše sitnim slovima: If applicant applies for a visa at the Embassy/Consulate in the country where the applicant does not have permanent residency, the visa approval process may take at least 1 month. Takođe piše i da građani Srbije apliciraju u konzulatu u Atini, tj. aplikacija se prosleđuje njima. Verovatno se zato toliko dugo čeka, zato što u Atini nemamo "permanent residency". Glupo je što daju donju granicu čekanja, ali ne i gornju, a očekuju da kupiš kartu unapred. Pitanje za vas koji ste aplicirali: u kom koraku se plaća? Vidim da su koraci A