Dodik

Members
 • Content Count

  114
 • Joined

 • Last visited

About Dodik

 • Rank
  putnik srednjeprugaš

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Dodik

  Zivot i rad u Kini

  'Ajd molim te, lepo pošalji mi na privatnu poruku sa sve korekcijama ovaj moj post, pošto tvrdiš da je nepismeno napisan, a "Čak u Kinu" je polupismeno, eto moli te Dodik, neoprani backpackeri koji kampuju u Mongoliji.
 2. Dodik

  Zivot i rad u Kini

  Blago si ga tebi, pa to tlo izmiče pod nogama, u tome je problem, i taj Kosmet je deo te matice, i Raška, i mnogi drugi krajevi, ali naravno tebe baš briga jer tu gde si ti je čisto i možda bar za sada ne seku drveće i ne grade neku mini hidro-elektranu, ali ne birini zaigraće mečka i tu. Elem, da više ne trujemo ovu temu, Život i rad u Kini, ova tema je i posledica toga koliko je lepo u Srbiji, i koliko "matica" vodi računa o svojim građanima kada idu čak u Kinu trbuhom.
 3. Dodik

  Zivot i rad u Kini

  Sve tačno @noskich , sve što si rekao od reči do reči, je apsolutno tačno. Živeti u nekoj Zapadnoj zemlji i od ovih koje su skuplje ili lošije od npr Nemačke, u odnosu na Srbiju eto može da se opiše u jednoj rečenici, kada želiš na kafu ne razmišljaš o tome, sedneš negde i popiješ kafu, u Srbiji ako ti to postane praksa, na kraju meseca nećeš imati para da se zakrpiš. Znači normalne stvari su nedostupne većini građana, a mentalitet ljudi je "gledam samo svoju zadnjicu, ostali mogu da pocrkaju", e, a sada je došlo, da na kraju neće ostati ništa od države, pa Noskichu čak ni priroda, ovde se sada priroda uništava sistematski, gore nego u Brazilu.
 4. Dodik

  Zivot i rad u Kini

  @Bonito Pazi Srbi najviše vređaju svoju zemlju zbog frustracije koja je neminovna, dok drugi narodi bar u Evropi mogu ili normalno da žive, ili mogu na dobar dan da odu u neku drugu zemlju EU i tamo normalno da žive, mi, Srbi ili žitelji ove zemlje sa srpskim pasošem, imamo skoro pa nikakve mogućnosti. A, političari i ekonomija ti i jesu zemlja, ja ne razumem ljude koji žive u Srbiji, a ne primećuju da ništa ne valja, da su ulice loše, kanalizacija, struja, hrana, cene, plate, da se baca đubre svuda, da se uništava priroda, za mene to su zombiji, a ne ljudi. Evo ti čist primer politike kod nas i prirode recimo, ovi sada uništiše i reke, i šume i parkove, eto ja volim prirodu, ne bih voleo da obraćam pažnju na politiku, ali kako kada ti političari uništavaju sve što ja volim? A, to vređanje drugih naroda ili naroda domaćina, 'ajd da kažem da je u redu za nekoga ko nema mnogo internacionalnog iskustva, ili to krene upočetku zbog nostalgije, ovoga-onoga, ali već posle nekoga vremena treba čovek da shvati da su te razlike normalne, i da svako ima neki svoj princip, a na kraju priče svi su uređeniji i sređeniji od Srbije. A, ima i dosta primera gde pljuju strane zemlje, pa hvale Srbiju, tipa, bolje mi je u Srbiji mogu da se psujem sa komšijom i nikom ništa, a u normalnoj zemlji npr. nema potrebe da se psuješ sa komšijom jer je zakon sve uredio.
 5. Dodik

  Zivot i rad u Kini

  Pa pitaš ga da li je to ironija, pa naravno da jeste, vidiš da čovek tera zajebanciju kroz ceo post, ali govori istinu, na zabavan način, eto.
 6. Dodik

  Zivot i rad u Kini

  Druže ti ako ne možeš da ukapiraš post na nekom forumu, nemoj ni da pokušavaš da čitaš romane ili tako nešto. Ali što se stilske figure tiče bio si u pravu, ironija.
 7. Dodik

  Zivot i rad u Kini

  Ma samo pitajte Noskicha taj sve zna, on će vam objasniti sve, ali ga samo ne pitajte za pare, tu je malo tvrd!
 8. Dodik

  MSG, GMO, kvalitet i bezbednost hrane

  U ovo verujem, ove zime Niš i Valjevo zagađeni bili kao Peking i gore od toga.
 9. Dodik

  MSG, GMO, kvalitet i bezbednost hrane

  Odakle tebi pravo da ti meni kažeš o čemu ću ja da pišem i kako? Malo si se tu zaneo prijatelju. Prvo to, a drugo pa upravo stanje u Srbiji je odgovorno i za ove naše silne putnike po svetu na ovakav način i za otrovnu hranu koju jedemo.
 10. Dodik

  MSG, GMO, kvalitet i bezbednost hrane

  Ahahaha jeste upravo tako, no hebi ga, mnogo bitnije je živeti sa što manje stresa, ali ozbiljno, zato je sama Srbija, štetnija od hrane koju gura za domaću upotrebu.
 11. Dodik

  MSG, GMO, kvalitet i bezbednost hrane

  @bam-bam ima ona pesma bam-bam neću ništa da znam! Izgleda da je tako najbolje! Šta ovo znači da se ne plašimo toliko Azije u prehrambenom smislu? Samo još jedan stvar bam-bame, oko prskanje, jeste da si učio za nutricionistu i vidim i da kod nas po novinama isto to pišu, perite, ljuštite i takve gluposti, razumem ja da se verovatno prska direktno plod voća npr., ali taj otrov biljka upija svuda kroz lišće i koren, tako da od toga pranja nema ništa, ljuštenje i OK, zbog više stvari, ali neće mnogo pomoći jer su pesticidi već u svakom delu te biljke. Mislim sve treba prati, zbog dizenterije i slično, ali pranje neće odagnati pesticide.
 12. Dodik

  MSG, GMO, kvalitet i bezbednost hrane

  @noskich Jel' možemo na Tajlandu očekivati kiseo kupus, kuvan sa goveđim mesom (može i svinjsko recimo)?
 13. Dodik

  Vijetnam

  @noskich Noskichu, a u tazbini ništa novo? https://www.danas.rs/svet/u-bangkoku-zatvoreno-vise-od-400-skola-zbog-zagadjenja-vazduha/
 14. Dodik

  Vijetnam

  ps/ pa evo i ovaj mladi "Zagorac" IT stručnjak , je napisao o zagađenju i toksičnoj hrani sa ovog linka koji si poslao.
 15. Dodik

  Vijetnam

  @noskich Ma u pravu si ti ko je bez prodice, sam ili dvoje u paru još bolje će tamo živeti, ali mora se uzeti u obzir, da je posao zagarantovan samo u najvećim gradovima, jer je na manja mesta veliki pritisak, ja pratim oglase svuda imaš nativce koji se obraćaju u svojim oglasima kada traže poslodavce da im je dosta života u prenatrpanom gradu, samim tim je u manjim mestima koja su lepša i bolja za život i mnogo manje zagađena i možda i hrana bolja i manje toksična, još veći pritisak na radna mesta, kojih je u startu malo. Posao da li je lak to je već sada nešto drugo, kako gde i kako kome, dobro ne nosiš džakove i slično u tom smislu je lak. Da, Hrvati počeli tamo da idu tako po koji u struci da rade to stoji. Imaš i naših ljudi, menadžera za određene poslove i slično koji isto tako nalaze posao, tu je čak i bolje prilika nego predavanje engleskog ti drugi poslovi, za koje im trebaju stranci. Onda su i plate mnogo bolje i fiksne, i mnogo se više isplati. Po meni to jeftino putovanje po regionu je tu najveća prednost, a Vijetnam ne samo da ima odličnu avio mrežu nego i jeftinu i za male pare može da se obiđe skoro cela Azija. Ali suština je da posla i tog struci i ovog predavačkog ima u Hanoju, ja iskreno tamo ne bih živeo, i u HCM-u, i to je to a to su gradovi od po 8-9 miliona stanovnika sa prenatrpanim saobraćajem, doduše do 2030 će u Hanoju izbaciti sve skutere. Ima Vijetnam perspektivu, ali nisu te pare kao u Kini, nije ti zagarantovan uspeh kao u Kini, nisi toliko cenjen kao u Kini, ali je lepše za život nego u Kini, to je sigurno, i hrana je manje opasna nego u Kini. Doduše i skuplje je nego u Kini. Ko je sa decom skroz druga priča jer su škole u Vijetnamu preskupe za strance.