boranija

Members
 • Content Count

  196
 • Joined

 • Last visited

About boranija

 • Rank
  putnik srednjeprugaš
 • Birthday 01/09/1986

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Hong Kong

Recent Profile Visitors

1,396 profile views
 1. Jel imas neki savet da podelis kako postupati sa osobama koje su klasifikovane sa "schizophrenia disorder". Jako meni draga osoba ali problem je sto odbija da pije prepisane pilule, kako i nebi kada joj svaki put daju vrecu istih.
 2. Dok sam bio u SF-Bay-u samo sam kupovao od lokalnih farmera, tako da nije sve GMO. Cene su skoro iste, ali @mveruovic ti moze dati mnogo preciznije informacije jer ja ne provodim dovoljno vremena u Amerikama, samo po potrebi dok mi burazer zivi tamo.
 3. A sto bi neko radio za bednu platu gde "mozes da ustedis 1000 dolara"? Sya je 1000 dolara? 7780 HKD i slicno. Pa niko ne ide da radi za kikiriki. Pa ja nisam prevalio preko 10k km da zivim sa lokalcima i zivim lokalni zivot i da stedim 1K dolara. To sam imao u Nemackoj i Austriji lagano 4-6K evra platu. Ne dolazi se u Aziju zbog pal dolarcica.
 4. Amerika, Amerika, zemlja velika, ali metar moga sela Amerika cela! Razmisli o tome 😄
 5. Prekoracenje od 2 godine ti je zabrana na 10 godina. Nema boga da ti pomogne. Ako hoces vise informacija objasni malo bolje tvoju situaciju.
 6. NIje nista gore od sezonske gripe, u Kini generalno desetine hiljada umre od gripe godisnje ali se to nigde ne vodi kao da su preminuli od gripa vec od srcanog udara i bla bla. Zato su im i cifre male.
 7. Zaobidji Kinu ako zelis da izbegnes karantine, ako ides iz Kine za Hong Kong ili Makao ceka te karantin od 14 dana. U suprotnom nemas brige.
 8. To nije Evropa, sto trenutno nije tema. 😎 Ali ima tu par stvari sa tobom da resim jer negde jesi u pravu a negde nisi (Jer ja imam adresu i u US) tako od ranije sto si naveo se ne odnosi na mene. 😂 (Zelenka sam dobio na lutriji tako da se ne racuna u ovo na cemu sam radio )
 9. Na lose sam mislio vezano da nemate nikakvog prava a i do PR-a se jako tesko dolazi, plus da bi neko doveo suprugu/supruga mora da ima platu min 6K SGD. Sto recimo u mom slucaju nije potrebno i nije fer prema mnogima jer ja nemam nikakve veze sa Singapurom i mogu da radim za bilo koga i dovedem bilo koga od moje uze porodice samo zato sto sam HK PR, posedujem APEC karticu i bankovni racun u Singu.
 10. Nemacku i Austrisjku skoro u isto vreme dobio, DE preko faxa i posla, AT preko bivse zene, sve na liniji Salzburg - Freilassing u periodu od malo jace od 3 godine, HU zato sto imam nekretninu tamo jos 90ih. Hong Kong nakon 7 godina boravka.
 11. Ma kakvi, dok Tesa Tesanovic to ne odobri nema tu imigracije.
 12. Za ovo bi mozda bio u pravu/s pre jedno 15 godina. Imam PR u Madjarskoj, Nemackoj, Austriji, Hong Kongu, i pravo da radim u bilo kojoj APEC zemlji/clanici APEC-a bez potreba za bilo kakvim radnim vizama i slicno, ukljucujici i famozni Singapur kako neki pisu da se lose zivi i nista nemaju, a meni ne treba Sing pass. Zato mi i treba dosta vremena da sve srocim u jedno.
 13. U procesu! 😎 Svaka imigracija kosta para. a za mnostvo zemalja u EU potrenbo je ispod 10K eura. Kakav pritvor hahahaha, ipak sam ja u onih 1% koje ne ceka karantin pri ulaski i izlasku iz Hong Kong-a :-P! Bice ovih dana zavrsen post.
 14. E vidis ovako, u taj tvoj Singapur sutra lagano mogu da odem da zivim i radim bez ikakvih problema kao i u mnoge druge clanice APEC-a. NE ulazi u pricu ako ne znas kako sistem funkcionise.
 15. Sa ovim se slazem u potpunosti. U taj deo price nisam ulazio, ali da postuj drzavu i njene obicaje u kojoj boravis.