noskich

One post per day
 • Content Count

  2,443
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

About noskich

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Recent Profile Visitors

83,229 profile views
 1. Ne znam sta da napisem, a da se ne ponavljam opet. Mislim da sam dovoljno pisao o Australiji i razlozima zasto ovde NE treba ziveti. Ovde je dobro da se dodje, zivis jako skromno, delis sobu sa cimerima, jedes instant rezanca svaki dan, uzmes pare/pasosh/diplomu/usavrsis jezik/steknes radno iskustvo (po mogucstvu, sto vise - to bolje), i onda dalje. Nije ovo za zivot, osim ko moze da radi u struci/ima dobar posao u nekom manjem pristupacnijem mestu, a to nije uopste tako lako kao sto se misli. Nije ni resenje da radis nekvalifikovan posao u manjem mestu kao sto nije ni da radis u str
 2. Evo malo svezijih informacija koja su to "mala vrata" za EU, to jest najlaksi nacini da se tamo boravi (za one koji rade online ili imaju obezbedjen prihod/ustedjevinu):
 3. Hvala ti, i ja sam tebi poslao privatnu poruku.
 4. Po meni do sada najzanimljiviji video blog.
 5. Znači viza je jedina prepreka, ali je već pao dogovor da ćeš se vratiti na stari posao u Tuol Kouk čim krenu da izdaju vize?
 6. To sto je tvoja poznanica nesto uradila ne znaci nista jer se svaki slucaj razmatra za sebe, iliti sto se ovde kaze on a case by case basis. U potpuno su drugacijem polozaju ljudi koji su u Australiji na privremenoj vizi sa jedne strane, i drzavljani i stalni rezidenti na drugoj. A onda medju drzavljanima i stalnim rezidentima gleda se da li su trajno boravili van Australije, nije isto ako si u Australiji stalno 10-20 godina i sada ti se cefnulo da odes negde bez ikakvog razloga i ako si ziveo van Australije pa se vratio na kratko. Posedovanje nekog drugog pasosa nije garancija icega.
 7. Netacno, granice su zatvorene i nikome nije dozvoljeno da napusti Australiju. Postoji mogucnost prijave za specijalnu dozvolu za napustanje zemlje, medjutim da bi se ta dozvola dobila onaj ko se prijavljuje mora imati izuzetan razlog zasto napusta zemlju i dokumentaciju da taj razlog dokaze. Tri cetvrtine zahteva se u proseku odbijaju. Odbijali su roditelje koji su hteli da idu na vencanje dece na primer.
 8. https://www.news.com.au/travel/travel-updates/health-safety/why-australias-travel-ban-is-worse-than-saudi-arabia/news-story/0ccc31b22e873d0b48dc3fa343176f64
 9. Objasnjenje zasto se preseliti iz Australije za Tajland:
 10. https://www.expatica.com/moving/location/easiest-countries-to-immigrate-to-9644/ The top 10 easiest countries to immigrate to as an expat Making a new life abroad is easier than ever – but it depends on what you’re looking for. Whether you want to find a job in your dream country, or if you’re going to run a location-independent business, Expatica takes a look at the easiest countries to immigrate to.
 11. @Bonito je li potvrđen povratak u Kambodžu? Ako da, bilo bi korisno da napišes više o procesu jer verovatno ima još zainteresovanih na forumu koji bi voleli da znaju kako sada u ovim Covid uslovima mogu otići tamo. Hvala.
 12. Za sve vas koji verujete da na zapadu postoji "vladavina prava" ili "pravna drzava" procitajte ovaj tekst do kraja: https://www.theguardian.com/lifeandstyle/2021/jul/03/they-said-i-dont-exist-but-i-am-here-one-womans-battle-to-prove-she-isnt-dead ‘They said I don’t exist. But I am here’ – one woman’s battle to prove she isn’t dead Five years ago, Jeanne Pouchain was declared dead by a French court. It was news to her – and just the beginning of a Kafkaesque nightmare Birokratska pravila koja se mogu zloupotrebiti vrlo lako kada se plati dobar advokat. Na svojoj sam kozi i
 13. noskich

  Pozivno pismo

  To je standardno za bilo kakvu srpsku vizu za stranca, da policija mora tu da proveri na licu mesta neku adresu u Srbiji (pretpostavka je da ce stranac boraviti na toj adresi dok se nalazi u Srbiji). I ako nisi kod kuce, policija se vrati, koliko cujem tada ta viza propada. A ne verujem da se najavljuju. Inace veoma lako odbijaju drzavljane zemalja u razvoju bez ikakvog objasnjenja, kao da bi oni ostali ilegalno u Srbiji. Znam za slucaj jednog mog drugara koji je pre svadbe hteo da upozna mladu sa roditeljima, pa je odbili. Zena mu je sa Filipina. Kako im se rangiraju Kinezi ne znam.