noskich

One post per day
 • Content Count

  2,640
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

About noskich

 • Rank
  putnik dugoprugaš

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Recent Profile Visitors

87,103 profile views
 1. Za svako pravilo će uvek biti onih koji će naći načina da ga izvrdaju. Nemoguće je postaviti pravila tako da su 100% bullet-proof. Na šta bi to ličilo da recimo kada lice stupa u brak u stranoj zemlji mora da se proveri sa svakom stranom zemljom na svetu da li je to lice tamo registrovalo brak? Poenta nije u tome da bude 100% sigurno, već da eliminiše tu pojavu u ogromnoj većini slučajeva. Ti što imaju nekoliko brakova u različitim zemljama su zanemarljiv broj ljudi. To što ti znaš nekoliko slučajeva je specifičnost profesije. Logično da će takvih ljudi biti u najvećem broju u profesijam
 2. Za to se obrati @ppetrovic, on ti je i Bog i batina u srpskom IT-u.
 3. Nije bas da ne moze. Zato u mnogim zemljama traze potvrdu iz drzave stranog lica da trenutno nije u braku.
 4. @mixy123pitanje za tebe: gde nakon što ti bude istekao ugovor za dve nedelje? Nazad u Srbiju ili u komšiluk poput Vijetnama i Kambodže? Hvala.
 5. @mixy123 Mislim da su s obzirom na ovakvu situaciju u Kini najbolje alternative za nashe ljude Vijetnam i Kambodža. Vijetnam je komotnija varijanta, ali Kambodža ima veliki potencijal zbog brzog razvoja. Moze i Tajland, ali tamo dosta teze po pitanju predavanja engleskog, druge profesije da. Pogledajte kako je ovaj Francuz celu svoju karijeru počeo i razvio u Kambodži: https://www.linkedin.com/in/julien-lussiez-615a9680/
 6. A zašto se na temu o jeftinom životu na Tajlandu diskusija prebacuje na privatni život sagovornika? Ovo je tema o životu u inostranstvu a ne o mom ličnom životu. Ako nemate već ništa da pridodate razgovoru o jeftinom životu na Tajlandu ili gdegod, onda bolje nemojte opstruirati diskusiju.
 7. Mislim da nemas predstavu kako to izgleda kada imas karijeru, pa kada dostignes vrhunac te karijere kada zaradjujes duplo vise nego sto si zaradjivao pre nekoliko godina. A posao ti je cak i laksi nego sto je bio. Preko dve godine radis od kuce. Nije lako dici ruke od toga, a poslodavac ne tolerise rad iz inostranstva nazalost.
 8. @mveruovic @bam-bam covek pokazuje kako na Tajlandu moze da se zivi sa budzetom od 1000 i 665 USD:
 9. Ne moram. Nije mi nuzno fala bogu. Cekaj da ti dodjes na dve nedelje nakon 4-5 godina da vidis rodbinu da li bi se posvetio vadjenju licne karte, pasosha i zalbama na racun administracije? Mesto je bilo Uzice. Pa eto meni nije bilo nuzno. Bilo je evo sad sam tu pa hajde usput. Ako ne moze, neka ga. Ne znam o kakvom drndanju pises, povratna karta iz Australije do Srbije kosta minimum oko 1000 dolara. Niko zdrave pameti ne bi isao u Srbiju samo zarad vadjenja pasosa. Bilo je usput. A imam puno pravo da napisem sta se desilo i da kritikujem odnos administracije prema drzavljanima koji ziv
 10. Ne idem ja u Srbiju na svakih par meseci kao ti. Ja odem na par nedelja svakih 4-5 godina i ne pada mi na pamet da te dve nedelje provodim sa lokalnom birokratijom umesto porodice vadeći ličnu kartu i pasoš i ganjajuci se sa njima. Nije bilo druge policijske uprave niti druge kancelarije gde sam se prijavljivao. To možete vi što u Srbiji živite da se ganjate tamo, ja ne mogu tokom dve nedelje u 4-5 godina.
 11. Evo @chivitli dole objasnio 100%. Ja sam se za pasoš u Srbiji prijavljivao 2018 kada taj novi zakon nije bio na snazi. A ta prava o kojima ti pričaš izglasana 2019. Uvek je moglo da se vadi ako ima dobre volje službenika. A ako nema? Meni ako je receno da ne mogu da izvadim pasoš dok mi stari nije istekao na pamet mi ne pada da bilo šta plaćam dodatno ili da vadim ličnu kartu i vodim proces protiv njih. Ja sam tamo bio par nedelja, neću da mi prodje taj boravak u Srbiji u tim administrativim glupostima.
 12. Ne znam koliko puta treba da se ponavljam, otisao sam u MUP sa pasosem koji je isticao za malo duze od 6 meseci i bio odbijen. Receno mi je da se vratim kada pasos istekne. To sto si ti izvadio novi pasos kada ti stari jos nije isticao ne znaci da apsolutno bilo ko ko useta u bilo koji MUP u Srbiji ce ostvariti isto. Jos sam imao kao nekakvu vezu, komsinica je poznavala tog nekoga sto radi na vadjenju pasosa i nista. Hteo sam da izvadim jer sam vec bio tamo na licu mesta pa sto da ne. A vazecu licnu kartu nisam imao. Nisam tamo boravio jako dugo vremena pa da vadim i licnu i pasos.
 13. I do kada ćeš da guras sa prijavama? I zbog čega? Da si hteo da se preselis u US mogao si do sada 100 puta sa UK pasošem.
 14. Itekako ima veze kakva je praksa. Pretprosli put kad sam bio u Srbiji sam pokusao da izvadim novi pasos iako mi je prethodni isticao za 6 meseci. I bio sam odbijen. Dok su neki vadili nov pasos iako prethodni nije istekao bez ikakvih problema. Znaci sve zavisi od cinovnika sta moze, a sta ne moze. Koliko vidim cena u Srbiji je 3600 dinara sto je 46 AUD, dok je u Australiji 105 ili 113 ako prethodni pasos jos nije istekao. Secam se kada sam bio vadio pasos 2009 da je razlika u ceni bila daleko visa od danasnje, zato sam napisao 4-5 puta.
 15. Evo sta kaze zakon: http://www.mup.gov.rs/wps/portal/sr/gradjani/dokumenta/drzavljanstvo/sticanje drzavljanstva poreklom Član 9. Zakona Državljanstvo Republike Srbije poreklom stiče dete rođeno u inostranstvu: - Čiji je jedan od roditelja u trenutku njegovog rođenja državljanin Republike Srbije, a drugi strani državljanin, ako ga roditelj koji je državljanin Republike Srbije prijavi do navršene 18. godine života kod nadležnog diplomatskog ili konzularnog predstavništva Republike Srbije kao državljanina Republike Srbije i ako podnese zahtev za upis deteta u evidenciju državljana