schokaz

Members
 • Content Count

  225
 • Joined

 • Last visited

About schokaz

 • Rank
  putnik srednjeprugaš

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. schokaz

  stokholm

  A čuj, definitivno se može, e sad kolko to košta i traje, to je drugi par čarapa. Krenimo redom. Teško da bi bilo jeftinije kupit kartu odmah u BG za Štokholm, nego bi vjerojatno manje koštalo pojedinačno od grada do grada, al svakako odi na kolodvor u BG i pitaj za cijenu! Da bi došla do Skandinavije ključan hub ti je Hamburg, a imaš direktan vlak Pešta-Hamburg za 50€ ako ubodeš akciju. Do Pešte naravno ima vlak iz BG iako mi je nešt ostalo da su neki radovi pa ide samo iz NS ili Subatice. Iz Hamburga ima za 60 eura akcijska karta za Stockholm. https://www.bahn.com/en/view/offers/europe/saver-fare-europe-sweden.shtml?dbkanal_007=L04_S02_D002_KIN0060_NAVIGATION-LINKS-SPEU-SE_LZ01 https://www.mavcsoport.hu/en
 2. Jel ima neko za preporučit neki smještaj u Budimpešti koji se ne mora rezervirati za slučaj da mi propadne presjedanje? Nekad je bio Univa hostel, al nemaju više stranicu na internetu, pa ne znam jel radi?
 3. schokaz

  Beograd - Solun - Atina vozom

  Vidim da iz Skopja u 6 i 20 ide novi vlak do Gevgelije pa moš sić u Skoplju i kupit redovnu povratnu kartu do Gevgelije na blagajni, osim ako kašnjenje ne bude više od sat vremena.
 4. schokaz

  Beograd - Solun - Atina vozom

  Probaj možda ovu kombinaciju, ali se prije propitaj o cijenama.Kupi povratnu kartu od Beograda(ili od mista iz kojeg krećeš) do Preševa. U Makedoniji u Tabanovci ulazi makedonski kondukter i tamo kupi kartu do Gevgelije, izajdi u Gevgeliji i onda na bus do Soluna (kupi povratnu kartu). U Gevgeliji kupi kartu do Tabanovci. Znači, najveća nepoznanica je kolko naplaćuju naknadu za kupnju karte u vlaku u Makedoniji, to ih pitaj mailom. Ako je neki veliki iznos, moš kupit samo do Skopja (ja sam prije par godina platio 4 eura), a u Skopju vlak stoji 25min (ako ne bude kašnjenja), pa tamo moš kupit na blagajni povratnu do Gevgelije bez naknade.
 5. schokaz

  Bosna i Hercegovina

  Di je najbolje mijenjat novce u Sarajevu? A u Mostaru?
 6. schokaz

  Harač od putnika naših auto-prevoznika

  mene je sam srpski graničar u Preševu isko pare rečenicom: "Vidim prvi puta ideš kod nas preko granice, pa je običaj da se da nešta..." A ja sam ga odj... tako što sam reko da ću mu dat kad se budem vraćo ako ne potrošim sve, a u povratku je bio Šipac, koji me ni ništa isko... Uglavnom, treba stat na kraj balkanskim običajima, jer su nas take majmunarije dovele tu di smo sad...
 7. schokaz

  Beograd - Helsinki: automobilom :)

  Sve 5, al ipak mislim da ceste nisu baš nešta budući nakon Ugarske baš i nema autoputeva, al bitno je da je pustolovina!
 8. schokaz

  Francuska - Tuluz ili Bordo...

  Ispadne da kad nosiš ukulele, sve postane kuku lele hi hi hi!
 9. schokaz

  Budimpesta - Krakov?

  uvik moš kupit kartu za vlak samo je pitanje kolko će koštat...Moš npr kupit specijal kartu Pešta - Bratislava, a onda ostale karte kupovat u vlaku kako bude dolazio kondukter koje zemlje. da je gnjavaža je, al da je jeftinije nego kupit odma kartu u Pešti, to je činjenica!
 10. schokaz

  Budimpesta - Krakov?

  imaš i Flix bus...
 11. schokaz

  najjeftinije iz Praga u Beč?

  Mislim da Leo više ne vozi od Beča do Praga, tako da je Student agency najjeftiniji vjerojatno. putovo sam nedavno, 12 eura je karta ak se kupi ranije a 15 eura normalna cijena, al svakako provjerit i Flix.
 12. schokaz

  Kako najlakše do Innsbrucka

  vlak Beograd - Zurich vozi kroz Innsbruck, ne znam jel ima akcijskih karata iz Beograda, al iz Vinkovaca ima sigurno za 29 eura. ovo je stranica sa svim bus linijama u nimačkoj: https://www.busliniensuche.de imaš iz Minkena za Innsbruck za 8 evrića FlixBus...
 13. schokaz

  Oresund most i tunel

  12 eura po pravcu za vlak, imaš i flix bus za 5 eura. vidi sj.se za vlak! ne znam za popust al oni nemaju popust na povratne, eventualno studenti...
 14. schokaz

  Putovanje Orangeways-om iz Budimpešte

  Jel se to više ne mogu kupit karte peko interneta?
 15. A čuj, i men je vlak bolji al ovako je manja gnjavaža i manje para...