zarko87

Members
 • Content Count

  37
 • Joined

 • Last visited

  Never

About zarko87

 • Rank
  putnik-pripravnik

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 1. Поштовани другари путници.. Идем са другарима у Милано, летимо визером из Будимпеште до Милана Малпенсе а враћамо се из Бергама до Темишвара.. Е сада: 1. Како из Будимпеште до терминала 2 на аеродрому најјефтиније? Дакле без таксија, шатлова, минибусева.. Има ли какав метро или градски аутобус и где да га чекамо? 2. Колико је Малпенса удаљена од центра Милана и како најјефтиније до центра? 3. Лет из Бергама за Темишвар нам је јутарњи у 7:45. Које су најбоље/најјефтиније варијанте од Милана до аеродрома у Бергаму тако рано? Колико је далеко? 4. Најбоља и најјефтинија варијанта од аеродром
 2. Нас неколико другара имамо у плану освајање врха планине Ниџе - Кајмакчалана, на граници Македоније и Грчке, почетком септембра. Немамо никакво планинарско искуство а план је да из Београда одемо возом/аутобусом/аутомобилом до Битоља, одатле до места Скочивир (да ли неко зна постоји ли редовна аутобуска линија Битољ-Скочивир?) и онда се упустимо у "шетњу" до Кајмакчалана. План нам је да кренемо из Скочивира у зору и спустимо се назад до увече. Да ли је изводљиво? Да ли се неко већ упуштао у овакву акцију? Које нам савете можете дати? Да ли је потребно пријавити пограничној полицији присуство
 3. Да ли је неко пробао да купи возну карту само до Прешева, изађе у Табановцу (граница) и купи регуларну возну карту Табановце-Скопље? Ценим да је та варијанта много повољнија од препирања са кондуктером или куповином исте карте у возу.
 4. Крајем јула прошле године сам купио возну карту Београд-Пријепоље (мада је последња станица у Србији - Бродарево) са попустом на SRB-PLUS картицу од 30% (имао сам ваучер па сам уз ISIC узео џаба SRB-PLUS). Црногорска пасошка контрола и кондуктери улазе тек у Бијелом Пољу и без икакве приче сам контролору дао 2 евра до Подгорице а после сам до Будве хватао бус за неких 4,5 евра на попуст на индекс.
 5. Исправка.. До Гроцке од Устаничке саобраћа 302! Иначе црква у Гроцкој (где се чека Ласта за Смедерево) му није последња станица, иде и даље за Бељаницу.
 6. ИСПРАВКА.. Моја грешка.. Није 307 него 302!
 7. Не знам где бих ово написао али за оне који желе да посете Смедерево и смедеревску тврђаву а налазе се у Београду, постоји опција аутобусом 307 из Устаничке до Гроцке и онда се код цркве у Гроцкој хвата Ластин аутобус до Смедерева за 140 динара. Тај исти аутобус из Београда кошта око 500 динара (безобразлук).
 8. Одлична информација! Ипак препоручујем свима који путују визером до аеродрома Стуруп код Малмеа ради посете Копенхагену да обавезно издвоје и један дан за обилазак Малмеа. Невероватно леп и пријатан град.
 9. Без дилеме најповољније је отићи до Малмеа визером и онда до Копенхагена који је ту одмах преко Оресунд моста. Само сам хтео да кажем да није тачно да се од Стурупа (аеродрома код Малмеа) може директно до Копенхагена, него ипак мора или Флигбусарном (око 10 евра) или стопом до града Малмеа па одатле хватати воз до Копенхагена (који када преће Оресунд мост и тунел стаје прво на Каструп (аеродром Копенхаген) а потом на централну станицу). Цена воза је исто око 10 евра у једном правцу. Наводно постоји план да се у будућности направи возна линија Стуруп-Малме-Каструп-Копенхаген. Ја сам у Копенхаг
 10. zarko87

  stokholm

  Након увођења ових џабалеску визерових линија БГ-Стокхолм свим путницима из Србије се створила шанса да за релативно мале паре врло брзо отпутују у шведску престоницу. Ову прилику сам искористио и ја, па сам у Стокхолму провео 3 дана за првомајске празнике (још 3 у Копенхагену до ког сам дошао бусом и пола дана у Малмеу). Од аеродрома Скавста до Стокхолма стигао сам Флигбусарном у 11 увече, путује се неких сат и 20 минута. Први утисак са градом је био по мало застрашујућ.. Без осветљених грађевина, са искљученим градским осветљењем (изузев најбитнијих саобраћајница а у самом центру их је мање
 11. Људи јел куповао неко карту Стокхолм-Копенхаген преко интернета односно преко Swebus-овог сајта? Како иде плаћање и јел потребно касније чекирати ту карту на станици или нешто слично? Купио бих студентску карту, надам се да се то не односи само на њихове студенте, тј. ваљда признају ISC? Поздрав и хвала унапред!
 12. Резервисао сам прошлу среду, уплатио у четвртак, потврда стигла у понедељак.
 13. Након извршене уплате добио сам потврду резервације и тако је и на званичном сајту а сада ми wizzair послао на мејл неки е-invoice. За шта конкретно служи то?
 14. ОК ево искористих понуду ову данашњу и купих карту за Стокхолм, односно назад из Малмеа. Ставио сам опцију БЕЗ ТОРБИ, да ли ћу моћи ако се предомислим, пре него што чекирам карту, да ово променим, па платим тих 2200 РСД на аеродрому или некако другачије или је ово сада дефинитивно. Да ли је банковну доплату и даље најбоље радити у Уникредиту? Неко да препоручи неку другу банку?
 15. Људи имам ја једно питање. Ако се доплати та једна торба пртљага а пише у правилима да је забрањено у њој имати "течности и лако кварљиве намирнице" да ли се ту рачунају и готова јела? Да ли је неко пробао да путује са њима у торби? Планирам пут у Скандинавију, а ношење хране из Србије у виду готових јела би у многоме спасило и потпомогло одржавање мог тананог буџета.