schokaz

Members
 • Content Count

  230
 • Joined

 • Last visited

About schokaz

 • Rank
  putnik srednjeprugaš

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Kako nemaš direktnu liniju, najbolje ti je preko Beča jer samo 1 moraš presjest. Ja bi kupio kartu preko MAVa za Beč za 13€ i preko OEBB od Beča za Amsterdam 70€. Interrail nema bez cca 250€ za tu relaciju. Npr Budapest-Keleti to destination of Wien Hauptbahnhof 15:40 Actual departure time 15:40 18:21 Wien - Amsterdam 20:13 - 9:59
 2. Treba dobro provjerit jel taj autobus ide kroz Plitvice, moguće da ide kroz Lapac...
 3. Dođi do Zagreba busom i onda iz ZG do Plitvica. Ovo ti je web stranica Autobusnog kolodvora Zagreb: https://www.akz.hr/ a moš i preko flixbusa. Tu moš pronać puno linija ka Plitvicama i izabrat. E sad, jel jeftinije iz BG direktno, moguće, ne znam... Ako je jeftinije, moš napravit i "diverziju" i doč npr do gračaca i vratit se do plitvica s autobusom koji ide prema zg (svi staju na Plitvicama).
 4. I očekuj cijenu oko 10€ za 1 pivo u barovima...
 5. schokaz

  slovenija

  Jel neko ima više informacija o ovome: https://potniski.sz.si/ijpp-vikend-vozovnice/ Zanima me osobito di se mogu kupit take karte, kolko vidim preko interneta ne ide? Jel to znači ako je npr cijena Dobova - Jesenice 11 eura, da bi s tim popustom bila manje od 3eura? I jel ih mogu kupit neslovenski državljani?
 6. schokaz

  stokholm

  A čuj, definitivno se može, e sad kolko to košta i traje, to je drugi par čarapa. Krenimo redom. Teško da bi bilo jeftinije kupit kartu odmah u BG za Štokholm, nego bi vjerojatno manje koštalo pojedinačno od grada do grada, al svakako odi na kolodvor u BG i pitaj za cijenu! Da bi došla do Skandinavije ključan hub ti je Hamburg, a imaš direktan vlak Pešta-Hamburg za 50€ ako ubodeš akciju. Do Pešte naravno ima vlak iz BG iako mi je nešt ostalo da su neki radovi pa ide samo iz NS ili Subatice. Iz Hamburga ima za 60 eura akcijska karta za Stockholm. https://www.bahn.com/en/view/offers/europe/
 7. Jel ima neko za preporučit neki smještaj u Budimpešti koji se ne mora rezervirati za slučaj da mi propadne presjedanje? Nekad je bio Univa hostel, al nemaju više stranicu na internetu, pa ne znam jel radi?
 8. Vidim da iz Skopja u 6 i 20 ide novi vlak do Gevgelije pa moš sić u Skoplju i kupit redovnu povratnu kartu do Gevgelije na blagajni, osim ako kašnjenje ne bude više od sat vremena.
 9. Probaj možda ovu kombinaciju, ali se prije propitaj o cijenama.Kupi povratnu kartu od Beograda(ili od mista iz kojeg krećeš) do Preševa. U Makedoniji u Tabanovci ulazi makedonski kondukter i tamo kupi kartu do Gevgelije, izajdi u Gevgeliji i onda na bus do Soluna (kupi povratnu kartu). U Gevgeliji kupi kartu do Tabanovci. Znači, najveća nepoznanica je kolko naplaćuju naknadu za kupnju karte u vlaku u Makedoniji, to ih pitaj mailom. Ako je neki veliki iznos, moš kupit samo do Skopja (ja sam prije par godina platio 4 eura), a u Skopju vlak stoji 25min (ako ne bude kašnjenja), pa tamo moš ku
 10. Di je najbolje mijenjat novce u Sarajevu? A u Mostaru?
 11. mene je sam srpski graničar u Preševu isko pare rečenicom: "Vidim prvi puta ideš kod nas preko granice, pa je običaj da se da nešta..." A ja sam ga odj... tako što sam reko da ću mu dat kad se budem vraćo ako ne potrošim sve, a u povratku je bio Šipac, koji me ni ništa isko... Uglavnom, treba stat na kraj balkanskim običajima, jer su nas take majmunarije dovele tu di smo sad...
 12. Sve 5, al ipak mislim da ceste nisu baš nešta budući nakon Ugarske baš i nema autoputeva, al bitno je da je pustolovina!
 13. Ispadne da kad nosiš ukulele, sve postane kuku lele hi hi hi!
 14. uvik moš kupit kartu za vlak samo je pitanje kolko će koštat...Moš npr kupit specijal kartu Pešta - Bratislava, a onda ostale karte kupovat u vlaku kako bude dolazio kondukter koje zemlje. da je gnjavaža je, al da je jeftinije nego kupit odma kartu u Pešti, to je činjenica!