easy rider

Members
 • Content Count

  160
 • Joined

 • Last visited

About easy rider

 • Rank
  putnik srednjeprugaš

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Location
  Београд

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. easy rider

  Kako do Bosilegrada?

  Imaš autobus iz Vranja za Bosilegrad. https://www.polazak.rs/
 2. Poželjno je rezervisati sedište u vozu kad se ide na doček Nove godine, za 1. maj, jer u protivnom putovanje može da se pretvori u pravo mučenje do Budapest.
 3. Ja sam u NS kupovao kartu u agenciji Stephany World Travel, ulica Svetozara Miletica bez rezervacije sedista i nista mi kodukter nije rekao niti trazio doplatu. Da je obavezna rezervacija kondukter bi insistirao. Samo su me u agenciji pitali da li putujem preko vikenda preporucuje se rezervacija zbog guzve vikendom, ali nista nije bilo obavezno. Kupovao sam kartu Subotica/Budapest u stanici u Subotici i rezervacija nije bila obavezna. Beograd Centar je samo obavezna rezervacija.
 4. Da, u stanicama gde staju me međunarodni brzi vozovi Beograd-Budapest 344, 342, 340 : Stara Pazova, Inđija, Beška, Novi Sad, Vrbas, Bačka Topola, Subotica.
 5. Što se tiče izbegavanja plaćanje rezervacije u stanici Beograd Centar može još jedna fora. Kupite kartu bez plaćanja rezervacije u agenciji Putnik ili stanici u NBG. Ako polazite sa stanice Beograd Centar, tj Prokop kondukter vam sigurno neće pregledati kartu kad voz krene a i da krene brzo stižete u stanici NBG. Uvek je bila praksa da kondukteru pregledaju karte posle Batajnice, možda se nešto promenilo ya noćni polazak, pre neki dan sam išao sa jutarnjim vozom 344 kondukter gledao karte tek kod Stare Pazove. Odakle kod da polazite nema problema bitno je kartu ne kupiti na salteru stanice Prokop.
 6. easy rider

  Zeleznice Srbije

  Романтиком" на Грожђебал
 7. easy rider

  Sta slusate ovih dana

 8. easy rider

  Kako najbolje do Sofije?

  Situacija je potpuno stabilna. Ista fora potpuno kao pre desetak ili pet ili tri godine. Promena nema ni na vidiku, stvari na granici ne potpadaju pod uticaj globalizacije i nema promene Uzmeš povratnu kartu za voz 1491 Beograd-Dimitrovgrad i kondukteru bugarskom dajes 5 leva ili 300 dinara nema problema. Malo je poskupelo nije više 200, 250 din sad je 300. Eh, što volim tu granicu sve isto kao pre 10 godina...obožavam! Hihih
 9. easy rider

  Od Beograda do Sarajeva

  Sarajevo..šetao kao dete gradom ali kao da nisam bio ne sećam se. Najveći motiv da posetim Sarajevo je da prošetam ulicom gde je nastao legendarni bend Zabranjeno Pušenje. Prva postava ZP je gotovo živela u ulici Fuada Midžića sad nisam siguran da li se ulica i tako zovem danas posle ratova je bio trend menjanja ulica ne verujem da je sudbina zaobišla i ulicu Fuada Midžića? Drugo, uvek sam hteo da se poklonim senima Gavrila i Mladobosancima, da posetim kapelu Vidovdanskim junacima, osetim duh predaka. Je l' posetio neku spomen kapelu? Sa obzirom da se kapela nalazi na groblju sigurno se mora najaviti čuvaru ili crkvi ili se slobodno može posetiti? Koliko je kapela udaljena od centra Sarajeva? Zanimljivo da agencije nude izlete do Sarajeva ali ni jedna nema u svom programu obilazak spomen kapele vidovdanskim junacima, da li je politika u pitanju, strah, nezainteresovanost ili nešto drugo hm... To je to što me zanima u Sarajevu.
 10. easy rider

  Kako najbolje do Sofije?

  Zbog stranaca oni mahon plaćaju pun iznos karte u vreme sezone ali ne svi jer su i oni obavešteni. Sećam se pre tri godine čovek u vozu 292 išao u posetu sinu koji studira u Sofiji i platio je pun iznos karte. Kad je video kako svi vade i časte bugarskog konduktera samo što ga nije strefio šlog, a najgore što je bugarski kondukter bez ikakve diskretnosti uzimao kintu pred ljudima koji su platili pun iznos karte. Takav je život uvek neko mora biti jeban. Voz 292 je ukinut i velika šteta, kakav god da je bio za pale pare stižeš u Sofiju a posle dobra konekcija za Istanbul. 1491 je seoznski voz i ide samo u vreme sezone.
 11. easy rider

  Berlin ?

  haha kakav si kralj, dobro si prošao.
 12. Želežnićka stanica NBG smeštena je kod Buvljaka ima šalter i mogu da se uzmu karte za međunarodne vozove bez plaćanja rezervacije. Na Stanicu se stiže tramvajem, autobusom zavisi iz kojeg dela grada dolaziš na stanicu. Ima opcija da se ostvi prtljag na stanici Kaleti. Imaš ormariće za ostavljanje prtljaga. Vredi i pouzdano. Samo vodi računa da imaš sitan novac koji treba da ubaciš u ormarić ja sam zaboravio sitan novac pa sam se mnogo namučio u širem krugu stanice niko nije hteo da mi razmeni u sitno. Na menjačnici pitati za sitno. Ostavljanje prtljaga košta izmedju 600-800 forinti ceo dan.
 13. Međunarodni vozovi za Solun, Sofiju, Skoplje, Bar polaze iz stanice Topčider. Vozovi za Budimpeštu, Zagreb, Ljubljanu, Beč, Švarcah polaze iz stanice Beograd Centar i staju na stanici Novi Beograd.
 14. Sa stanice Novi Beograd ne naplaćuje se rezervacija provereno.