easy rider

Members
 • Content count

  154
 • Joined

 • Last visited

About easy rider

 • Rank
  putnik srednjeprugaš

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Location
  Београд
 1. Zeleznice Srbije

  Романтиком" на Грожђебал
 2. Sta slusate ovih dana

 3. Kako najbolje do Sofije?

  Situacija je potpuno stabilna. Ista fora potpuno kao pre desetak ili pet ili tri godine. Promena nema ni na vidiku, stvari na granici ne potpadaju pod uticaj globalizacije i nema promene Uzmeš povratnu kartu za voz 1491 Beograd-Dimitrovgrad i kondukteru bugarskom dajes 5 leva ili 300 dinara nema problema. Malo je poskupelo nije više 200, 250 din sad je 300. Eh, što volim tu granicu sve isto kao pre 10 godina...obožavam! Hihih
 4. Od Beograda do Sarajeva

  Sarajevo..šetao kao dete gradom ali kao da nisam bio ne sećam se. Najveći motiv da posetim Sarajevo je da prošetam ulicom gde je nastao legendarni bend Zabranjeno Pušenje. Prva postava ZP je gotovo živela u ulici Fuada Midžića sad nisam siguran da li se ulica i tako zovem danas posle ratova je bio trend menjanja ulica ne verujem da je sudbina zaobišla i ulicu Fuada Midžića? Drugo, uvek sam hteo da se poklonim senima Gavrila i Mladobosancima, da posetim kapelu Vidovdanskim junacima, osetim duh predaka. Je l' posetio neku spomen kapelu? Sa obzirom da se kapela nalazi na groblju sigurno se mora najaviti čuvaru ili crkvi ili se slobodno može posetiti? Koliko je kapela udaljena od centra Sarajeva? Zanimljivo da agencije nude izlete do Sarajeva ali ni jedna nema u svom programu obilazak spomen kapele vidovdanskim junacima, da li je politika u pitanju, strah, nezainteresovanost ili nešto drugo hm... To je to što me zanima u Sarajevu.
 5. Kako najbolje do Sofije?

  Zbog stranaca oni mahon plaćaju pun iznos karte u vreme sezone ali ne svi jer su i oni obavešteni. Sećam se pre tri godine čovek u vozu 292 išao u posetu sinu koji studira u Sofiji i platio je pun iznos karte. Kad je video kako svi vade i časte bugarskog konduktera samo što ga nije strefio šlog, a najgore što je bugarski kondukter bez ikakve diskretnosti uzimao kintu pred ljudima koji su platili pun iznos karte. Takav je život uvek neko mora biti jeban. Voz 292 je ukinut i velika šteta, kakav god da je bio za pale pare stižeš u Sofiju a posle dobra konekcija za Istanbul. 1491 je seoznski voz i ide samo u vreme sezone.
 6. Berlin ?

  haha kakav si kralj, dobro si prošao.
 7. Želežnićka stanica NBG smeštena je kod Buvljaka ima šalter i mogu da se uzmu karte za međunarodne vozove bez plaćanja rezervacije. Na Stanicu se stiže tramvajem, autobusom zavisi iz kojeg dela grada dolaziš na stanicu. Ima opcija da se ostvi prtljag na stanici Kaleti. Imaš ormariće za ostavljanje prtljaga. Vredi i pouzdano. Samo vodi računa da imaš sitan novac koji treba da ubaciš u ormarić ja sam zaboravio sitan novac pa sam se mnogo namučio u širem krugu stanice niko nije hteo da mi razmeni u sitno. Na menjačnici pitati za sitno. Ostavljanje prtljaga košta izmedju 600-800 forinti ceo dan.
 8. Međunarodni vozovi za Solun, Sofiju, Skoplje, Bar polaze iz stanice Topčider. Vozovi za Budimpeštu, Zagreb, Ljubljanu, Beč, Švarcah polaze iz stanice Beograd Centar i staju na stanici Novi Beograd.
 9. Sa stanice Novi Beograd ne naplaćuje se rezervacija provereno.
 10. Plan puta Novi Sad Banja Luka

  Autoput 9.januar od Banjaluke do Doboja još nije završen mislim kompletan autoput nije zavšen verovatno će ove godine da bude završen. Znači nemoj da koristiš autopoteve da se ne zavlačiš bespotrebno ova ruta što sam ti napisao je jednostavna i tuda se uvek išlo ka Banjaluci kroz Republiku Srpsku dok u potpunosti ne naprave auto put Banjaluka-Bijeljina koji će zameniti staru rutu. Ka svakom gradu imaš putokaz a svaki grad ima putokaz ka Banjaluci ne možeš da se izgubiš. To su lokalni putevi i u OK su stanju, sasvim, sasvim solidnom. Znači mapa, putokaz, ako negde zapne pitati nekoga, ali nema nikakve komplikacije vrlo jednostavno. Sve je obeleženo na putevima.
 11. Plan puta Novi Sad Banja Luka

  Dalje ideš Bijeljina-Brčko-Šamac-Modriča-Derventa-Prnjavor-Banjaluka. Obavezno kupi zeleni karton. Putevi su OK čak bolji nego kod nas u Srbiji, držiš se ograničenja brzine i nema šta da brineš jer sad je sezona a policija voli za svaku sitnicu da uzme novac neče ti oprostiti prekršaj, ali opušteno kao što rekoh držiš se pravila i mirna Bačka. I naravno pošto si početnik pravi česte pauze da se okrepiš negde uz ćevape. Srećan put i opušteno put nije komplikovan.
 12. Beograd-Bukurest

  Može i vozom Temišvar-Bukurešt ima nekoliko polazaka dnevno. https://www1.cfrcalatori.ro/en/
 13. Berlin ?

  Što se tiče švercovanja po Berlinu i plaćanja karte moje iskustvo je sledeće. Uzeo sam kartu koja važi 7 dana i košta 30 evra po nagovoru prijatelja koji živi u Berlinu a važi za sve vidove transporta po gradu. Može da se uzme karta i od 37 evra i ona važi za Potsdam. Za sedam dana provedenih u Berlinu nisam video kontrolu, onako razmišljao sam da li sam ispravo postupio što sam platio kartu a nisam video kontrolore, molio sam Boga da me negde zaustave i sa ponosom pokažem kartu. Naravno ne kajem se ni malo, i da nema kontrole platio bih kartu jer sistem prevoza u Berlinu je zaista besprekoran funkcionise na visokoj razini i za takvu uslugu vredi platiti kartu. Oduševljen sam prevozom i da se ne plaća karta sistem prevoza ne bi mogao da funkcioniše. Umesto muzeja platio sam kartu za železnički saobraćaj i oduševljen sam.. Od Berlina do Potsdama nisam platio kartu švercovao sam se i sve je prošlo u najboljem redu, dobro sam snimio situaciju i nije bilo problema. Karta nije skupa u svakom slčaju a hteo sam malo da zajebem sistem malo avanture. Moj savet da ipak kupite karte jer drugar koji živi u Berlinu kaže da su kazne velike i nema zajebavanja. Ko voli da se kocka neka proba. Berlin je grad mladih ljudi, šljakerski grad, malo više izvikan u medijima. Razume se posle Drugog svetskog rata bio je sravnjen sa zemljom tako da neka čuda od arhitekture nećete videti kao u Budimpešti, Beču, Pragu itd. Izlazio sam po klubovima i nisam nešto oduševljen nafurano sve to ali ok ko voli za svakog po nešto. U Krajcberg parku uvek se može nabaviti marihuana u svako doba dana tako da ne može biti dosadno. Berlin je pederska Meka klubova koliko hoćete za pedere. Veliki minus što nema javne česme da se popije voda, ni javnog WC, sve se naplaćuje zato im parkovi smrde na pišaću. Gospoda do kurca još će i vazduh naplaćivati kao narod srdačni i ljubazni hoće da pomognu.
 14. Kako najbolje do Sofije?

  Voz 292 jeste ukinut. Saobraća SEZONSKI VOZ 1491 - BEOGRAD 08:55 - SOFIA 20:12 do 17.septembra. Možda voz nije isti ali pravila ne verujem da su se promenila.
 15. Kako najbolje do Sofije?

  Beograd/Dimitovgrad povratna karta vozom oko 1700 dinara. Bugarskom kodukteru daš 250 dinara i u povratku isto ili leve ili možeš i da kupiš kartu od Sofije do Dmitrovgrada cena jeftina.Bugarski kondeukteri sve primaju. Tako je bilo 2016 godine kad sam išao. Ne verujem da se nešto promenilo, pa čak i da jeste da ne može stara fora što nema šanse, kupiš kartu u vozu opet jako malo košta karta. Inače međunarodna karta povratna Beograd Sofija oko 60 EUR. U svakom slučaju nikad ne kupovati međunarodu kartu do Sofije jer dugo dugo godina postoje običajna pravila koja se prenose s kolena na kolena i treba održavati tradiciju. Zadovoljni mi a zaodvoljni i braća Bugari