Dvorišni ker

Members
 • Content Count

  15
 • Joined

 • Last visited

About Dvorišni ker

 • Rank
  novajlija
 1. Dvorišni ker

  Jeftine avio karte

  O tome sam i razmišljao i mislio sam da joj to i kažem, ako dođe do nekog problema, mada ne bi trebalo, naš aerodrom je u pitanju.
 2. Dvorišni ker

  Jeftine avio karte

  Šta mislite, hoće li nam neko na aerodromu praviti problem zbog toga što na informacijama o putniku za jednu drugaricu piše da je MR? Nešto mi se ne daje 50e na promjenu te sitnice, a opet...
 3. Dvorišni ker

  Zivot i rad u Kini

  upravo sam pogledao jedan lijep video o životu i radu u Kini:
 4. Dvorišni ker

  Lep gradić u Evropi?

  Parnu, Estonija - male kućice od drveta, velika dvorišta, parkovi, pješčane plaže, sjever.
 5. Dvorišni ker

  Grcka

  To je zbog toga što Grci izgovaraju Pilio, i onda kad god sam im govorio Pelion govorili bi mi: - Ahaa, Pilio... A to Pilion, to sam isto čuo od par ljudi. Jedno tvrdim, Pelion nigdje nisam čuo, i nekako mi bezveze da ga tako i zovem
 6. Dvorišni ker

  Grcka

  Moja preporuka je plaža Potistika, nedaleko od sela Xinovrisi, koje se nalazi na jedno sat vremena vožnje od Volosa. Sa lijeve strane Potistike je ogromna plaža, ležaljke, bar, terasa, a sa desne strane je Melani, plaža krcata šatorima i hipicima. Na 110m od Melani nalazi se jedna taverna, u šumi, povelika je, čarobno mjesto, kao i čitav Pilion u suštini.
 7. Dvorišni ker

  Grcka

  Pilio obavezno.
 8. Dvorišni ker

  online placanje avio karte?

  Da, stavio sam kao titulu, jer sam više gospodin nego negospodin.
 9. Dvorišni ker

  online placanje avio karte?

  Uspio sam. I stavio sam Mr. ispred svog imena. Nadam se da neće biti problema u vezi toga. Jel neće?
 10. Dvorišni ker

  online placanje avio karte?

  Zdravo. Trebao bih danas da kupim kartu Beograd - Varšava. Otišao sam na sajt AirSerbia, jer mi se učinio kao dosta siguran za plaćanje preko neta ali je sajt izgleda nešto malo skrenuo sa puta i već dva sata me vraća na početnu stranicu. Zamolio bih vas da mi date neki drugi, bilo kakav način za kupovinu te karte, jer je danas moram uzeti. Hvala.
 11. Dvorišni ker

  Poljska-Litvanija-Letonija-Estonija-Finska

  I meni treba pomoć. Trebao bih se usidriti u Parnu, Estonija desetog Avgusta. U planu mi je Banja Luka - Beograd nekako, smisliću kako, onda Beograd - Budimpešta voz, iz Budimpešte bih hvatao let za Varšavu. Dotle mi je put jasan i lagan. Šta, dragi moji, da radim poslije toga? Šta preporučujete? Pišite slobodno.
 12. Dvorišni ker

  Kako i kojim putem do Gruzije

  Nezavisno od broja i mjesta boravka nas koji se skupimo za stop, najbolja početna stanica bi nam bila Niš, a do Niša kako znamo i umijemo.
 13. Dvorišni ker

  Kako i kojim putem do Gruzije

  Za. Pišite usput odakle ste, da se polako krenemo organizovati. Banja Luka.
 14. Dvorišni ker

  Kako i kojim putem do Gruzije

  Ima nas još koji bi išli stopom ka Gruziji. Mogli bi organizovati neki sajam stopera, nešto.
 15. Dvorišni ker

  Anegdote sa autostopiranja

  Nas četvorica smo se sredinom maja zaputili iz Banja Luke ka Budvi. Svima nam je bio prvi put, s tim da smo čuli za te neke cake tipa napiši na papir dokle ideš i imaj uvijek vodu uza se i stojimo mi tako na popularnoj Nuli kojoj je uzbrdo Manjača, sa desne strane kanjon Vrbasa a sa lijeve Banja Luka. Ja i Đorđe stali smo dvadesetak metara ispred drugog para, napisali Jajce na papir i nakon jedne cigarete vremena stao nam je vlasnik picerije u srcu Jajca, u koju nas je kasnije odveo na kratku sa mlijekom i čašu vode. Drugi Đorđe i Prvi Vladimir, imena koja čine drugi par stopera. Đorđe je čovjek kojem sve odgovara, svaka priča, svaki treptaj i svaki pogled. Jednostavno se u sve uklapa i to je to. A Vladimir... Vladimir je isti onaj njegov deda kojeg nisam upoznao, ali kog je često znao spomenuti u tih sedam dana koje smo proveli skupa, nazivajući ga đedom. Njegov deda ima motor od Fiće u podrumu, u pitanju je, koliko sam mogao procjeniti, majstor svih zanata, jer mu je unuk podučen i zreo za sve moguće prepreke. Obuzimala me je sreća kad god su njih dvojica prolazili pored nas, onako nasmijani, nevini i vedri. I eto, na jednom od stajanja, pričaju oni nama priču o prvom automobilu u koji su ušli na ovom putovanju: ''Scena je haha stojimo mi i stopamo, smorili se više, niko nam ne staje, kad stade čova neki u nekom Kadetu oronulom, izađe iz auta i uđe u prodavnicu. Mi onako gledamo, jebiga, otvorimo gepek, strpamo stvari i sjednemo u kola. Dolazi čiča nakon par minuta, stade ispred auta, gleda onako u nas i prozbori: ''Jebiga momci, nisam ja vama stao nego sam išao tu do prodavnice al aj kad ste već ušli, da vas prebacim par kilometara.'', upali auto i krenu polako.'' Bogovi. I oni, i čiča.