golosina

Urednik
 • Content Count

  1,941
 • Joined

 • Last visited

About golosina

 • Rank
  putnik dugoprugaš

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Location
  west coast

Recent Profile Visitors

2,277 profile views
 1. golosina

  Odjava iz Srbije

  evo cela vest https://nova.rs/vesti/pored-frilensera-porez-ce-placati-i-gastarbajteri/?ref=fbnova&fbclid=IwAR3QjPAzxYszS7lEQ0kYXFrOomv6Z1Zqzlf6mYGSJBaFqOAhF5_ISBICJc0
 2. golosina

  Da li je bolje emigrirati?

  Nego ljudi, jel ovi stvarno idu ovako naokolo sa puškama i ubijaju polarne medvede tek tako ako im se nađu na putu?
 3. golosina

  Kako se piše slovo Đ

  Evo kako to Tanjug: Ovako
 4. golosina

  Odjava iz Srbije

  dobro je znati, ja se bila polomila da izvadim ličnu kartu da bih izvadila pasoš pre par godina, jer na sajtu MUP-a tako piše 🤦‍♀️ stavka 1 - "važeću ličnu kartu ili, ukoliko se zahtev podnosi u nadležnom diplomatsko – konzularnom predstavništvu Republike Srbije, drugu javnu ispravu iz koje se može pouzdano utvrditi identitet podnosioca zahteva"
 5. golosina

  Odjava iz Srbije

  Hvala @marica na informacijama. I mene zanimaju odgovori na ova pitanja koja postavljaš @jms_uk ovo mi je čudno za LK, mada sam to već nekad čula, jer valjda da bismo izvadili pasoš moramo imati važeću LK takođe, zanima me ako npr. ja sad sledeći put kad odem u Srbiju rešim da se odjavim ili prijavim taj boravak duži od 90 dana, mogu li da reše da mi naplate kaznu s obzirom da se već više od 10 godina nisam odjavila, a ne živim tu.
 6. golosina

  Odjava iz Srbije

  Da li ste se brojni vi koji živite van Srbije odjavili prebivališe? Znam da smo po zakonu dužni da to uradimo, ali iz nekog razloga nikad nisam. Koje mogu da budu posledice ovoga? Da li odjava uopšte ima nekih konkretnih prednosti/mana?
 7. golosina

  Zelena karta - lutrija

  Uglavnom, da li i dalje važi "pravilo" da ako vredno radiš u USA možeš da lepo živiš Ja kao ubeđujem druge da to više nije tako, ali zapravo nemam pojma. Pitam uglavnom jer se i moj brat skoro pa kao @jms_uk već godinama prijavljuje za lutriju, a meni je teško da poverujem da bi neko njegovog profila (35 god, prosečan engleski, privatni faks - tačnije dva, decenija+ iskustvo u turizmu) tamo živeo natprosečno dobro ili mnogo bolje nego trenutno u Srbiji. Doduše, vrlo je snalažljiv, ima zavidne organizacijske veštine i "zna sa ljudima". Da li ove osobine mogu da doprinesu da mu se progleda
 8. golosina

  Zelena karta - lutrija

  Da, zato sam se baš i setila ove teme. Inače imam neke ideje/predrasude o životu u USA, bilo bi lepo da neko sa iskustvom malo opiše dobre/loše strane istog.
 9. golosina

  Zelena karta - lutrija

  Jel si izvučen ovaj put?
 10. Evo Wizz odložio Barsu i Lisabon za sada za mart 2021. Edit: I ostale koji su bili u istom paketu najavljeni
 11. Putovala sam Porto-Frankfurt-Zagreb (LH) početkom meseca, Split-Beograd (AirSerbia), pa pre neki dan BG-Cirih-Porto (LH/Swiss). LH i Swiss letovi su mi svi bili više puta menjani - samo pošalju podatke o novom letu na koji su me prebacili. Nikada mi se te promene nisu dopadale - npr. stave me na let sa presedanjem od 15+ sati i onda sam zvala LH i menjala za let koji mi je više odgovarao. Nije bilo nikakvih problema da se stavim na kraći let, bez obzira što su one way karte koštale i do 77.000rsd u tom trenutku, ali naravno nije bilo letova za isti taj dan jer je jako mnogo otkazanih. Tako d
 12. golosina

  Putovanje za vreme i posle koronavirusa

  Da, tačno ovo. Hvala svima na informacijama! Videla sam da Uniqa valjda ima opciju za koronu za ljude iz Srbije koji putuju u inostranstvo.
 13. golosina

  Putovanje za vreme i posle koronavirusa

  Jeste, previše je neizvesnosti u vezi sa putovanjima, a u Srbiji loša situacija. Ja idem u Hrvatsku pa sam mislila "kad sam već tu", ali preispitujem sad tu ideju.
 14. golosina

  Putovanje za vreme i posle koronavirusa

  Da, nemam overenu knjižicu i ne živim u Srbiji, mada sam prijavljena na adresi svog stana u Srbiji.
 15. golosina

  Putovanje za vreme i posle koronavirusa

  Nema sa Portugalom. Znači ništa od toga? 🙄