golosina

Urednik
 • Content Count

  1,952
 • Joined

 • Last visited

About golosina

 • Rank
  putnik dugoprugaš

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Location
  west coast

Recent Profile Visitors

2,350 profile views
 1. Ne znam jeste li dosad čuli za program Erasmus za mlade poduzetnike - to je program mobilnosti za mlade poduzetnike (po godinama iskustva mlade, ne po godinama - tu nema limita) koji žele otvoriti svoj biznis ili su na početku poduzetničke karijere. Organizacija Izvan fokusa d.o.o. je poduzeće u kreativnim i kulturnim industrijama i putem ovog programa traže osobu iz zemalja regije (osim iz Hrvatske) koja bi im se pridružila do maksimalno 6 mjeseci koliko traje mobilnost. Putni troškovi su pokriveni i dobije se naknada za život kroz Erasmus program. Važno nam je da je osoba iz kultu
 2. Ja sam zvala lab gde je rađen test i oni su mi rekli da nema informacije o satu. E sad pitanje naravno da li je to svuda isto.
 3. da, to nisam bila ja precizna. ako zajedno putujete, sve ok.
 4. Hvala puno!! Nisam još smislila koja zemlja, bila mi je Francuska u glavi jer mi je najbliže, ail proučiću dobro pa ćemo videti
 5. Htela sam da vam skrenem pažnju na jednu situaciju - kada Wizz otkaže let i vraća kredit na Wizz account, kredit može iskoristiti samo osoba koja je vlasnik accounta. Dakle, ako kupujete nekom drugom kartu sa svog accounta, pa karta bude otkazana, ta osoba neće moći da iskoristi kredit, nego samo vi.
 6. Kada se pretražuje sa mobilne aplikacije, ruta za Lisabon više uopšte ne postoji. Možda je skroz ukinu, ko će ga znati.
 7. Da, na izveštaju ne piše sat, samo datum, pa me zanima da li na skenu piše i sat. Zbog onog "ne stariji od 24/48/72h"
 8. Zna li neko koja se informacija pojavi kada se skenira bar kod sa PCR testa? Tačnije, da li se pojavi vreme (sat, minut) kad je test urađen?
 9. golosina

  Oman

  Ima li neko novije informacija? Videla sam na netu cene letova i smeštaja, zanimaju me cene u restoranima, saveti za šta obići i kako se kretati po Omanu. Najviše me zanima priroda, plaže, ali i istorija, ljudi, gradovi.
 10. Koje putanje/staze preporučujete za hajking po Alpima u proleće? Idealno 1-2 noćenja u planini i ne preteško, a da je lepo
 11. evo cela vest https://nova.rs/vesti/pored-frilensera-porez-ce-placati-i-gastarbajteri/?ref=fbnova&fbclid=IwAR3QjPAzxYszS7lEQ0kYXFrOomv6Z1Zqzlf6mYGSJBaFqOAhF5_ISBICJc0
 12. Nego ljudi, jel ovi stvarno idu ovako naokolo sa puškama i ubijaju polarne medvede tek tako ako im se nađu na putu?
 13. dobro je znati, ja se bila polomila da izvadim ličnu kartu da bih izvadila pasoš pre par godina, jer na sajtu MUP-a tako piše 🤦‍♀️ stavka 1 - "važeću ličnu kartu ili, ukoliko se zahtev podnosi u nadležnom diplomatsko – konzularnom predstavništvu Republike Srbije, drugu javnu ispravu iz koje se može pouzdano utvrditi identitet podnosioca zahteva"