agencija za vize easytovisa.com

Viza za SAD

2,788 posts in this topic

Za petak sam zakazao intervju u Americkoj ambasadi. Video sam na njihovom sajtu da nije komplikovana procedura iako ne planiram jos godinu dana da posetim SAD,reko posto sam dobio novi crveni pasos ( drugi) da udarim vizu pa kada mi se ide,da lepo odem. E sada,oni napominju da kartu kupis posle dobijanja vize,da put planiras sto vise unapred,a u formularu pise "mesto boravka u SAD" . Ja nemam blage ni gde cu da idem,ni kako cu da idem,ne znam sta da napisem...

Prilikom zakazivanja intervjua i razgovora sa sluzbenikom,on mi je preporucio da ipak stavim neku adresu.

Ne znam sta da radim,da budem iskren,ili da nadjem neki hotel u New Yorku i da lupim tu adresu...

Da li je neko imao iskustva sa tim?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moras u DS156 koji popunjavas online da upises mesto boravka u USA, znaci napsi neki hotel ili nekog prijatelja.

Nemoj kupovati kartu pre intervjua.

Za amere je najvaznije da imas cvrste veze sa domovinom, znaci: kuca, kola, stan, zena, deca, pare u banci, njive vinogradi (ako nemas ovo ponesi papire od roditelja da vide sta oni imaju to isto moze da pomogne).

Takodje ako si nezaposlen a nisi student male su ti sanse za vizu.

Inace ako se dobro spremis sa papirima dobices vizu 99%

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ma sve to imam,zaposlen sam,nije mi to problem,znam za formular,nego ne znam sta da napisem za mesto. Onda cu lupiti neki hotel u las vegasu,i to je to...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ono što mogu da ti ponudim iz svog iskustva sa Amerikancima, a koje nije malo, je da budeš iskren i da otvoreno kažeš da sada nemaš konkretan plan, jer nisi želeo da ga praviš pre nego što dobiješ vizu. Recimo, iskoristi činjenicu da 29.9. ističe Lufthansina promocija za USA, pa ćeš možda smisliti nešto ako dobiješ vizu, jer te karte ne mogu da se vrate. Dakle, napiši adresu nekog hotela slobodno, ali im isto tako slobodno napomeni da je to samo ideja i privremeno i da je moguće da se promeni ako recimo ne nađeš odgovarajuću kartu itd.

Oni nikada nisu imali problem sa tim da nemaš vrlo konkretno isplaniran put, nego da nemaš veze koje te teraju da se vratiš ovde, Sloba je lepo napisao šta je to. Ponesi pasoše svoje familije da vide da nisu u USA. Saobraćajna dozvola, ugovor za stan, radna knjižica, izvod sa računa, kreditna kartica - šta god ti pada na pamet čime dokazuješ da je tvoj život ovde OK i da ne nameravaš da ga napustiš.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Stavio sam adresu nekog bez veze hotela,bice dobro valjda...

Hvala na pomoci  :mah:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ono što mogu da ti ponudim iz svog iskustva sa Amerikancima, a koje nije malo, je da budeš iskren i da otvoreno kažeš da sada nemaš konkretan plan, jer nisi želeo da ga praviš pre nego što dobiješ vizu. Recimo, iskoristi činjenicu da 29.9. ističe Lufthansina promocija za USA, pa ćeš možda smisliti nešto ako dobiješ vizu, jer te karte ne mogu da se vrate. Dakle, napiši adresu nekog hotela slobodno, ali im isto tako slobodno napomeni da je to samo ideja i privremeno i da je moguće da se promeni ako recimo ne nađeš odgovarajuću kartu itd.

Oni nikada nisu imali problem sa tim da nemaš vrlo konkretno isplaniran put, nego da nemaš veze koje te teraju da se vratiš ovde, Sloba je lepo napisao šta je to. Ponesi pasoše svoje familije da vide da nisu u USA. Saobraćajna dozvola, ugovor za stan, radna knjižica, izvod sa računa, kreditna kartica - šta god ti pada na pamet čime dokazuješ da je tvoj život ovde OK i da ne nameravaš da ga napustiš.

danas sam bio,stavio sam neki bez veze hotel u NYC,i rekao sam da sam taj hotel stavio,jer mi se za sada cini ok,da nemam pojma kad cu da idem,niti gde tacno...

Dobio sam vizu bez problema,hvala na savetima...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rekla mi je samo da dodjem u ponedeljak da podignem pasos sa vizom,nemam pojma  na koliko...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rekla mi je samo da dodjem u ponedeljak da podignem pasos sa vizom,nemam pojma  na koliko...

Pa onda je tri godine, klasika :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aj bas kad dobijes napisi na koliko su ti dali, posto ja planiram u januaru da izvadim vizu ali bih isao tek u septembru ili oktorbu.

Jel neko zna da li je problem to sto nisam u firmi prijavljen na neodredjeno vec na po 3 meseca (produzava mi se stalno, ali na odredjeno)? Inace od kumova koje sam vencao bih dobio pozivno pismo da dolazim u posetu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aj bas kad dobijes napisi na koliko su ti dali, posto ja planiram u januaru da izvadim vizu ali bih isao tek u septembru ili oktorbu.

Jel neko zna da li je problem to sto nisam u firmi prijavljen na neodredjeno vec na po 3 meseca (produzava mi se stalno, ali na odredjeno)? Inace od kumova koje sam vencao bih dobio pozivno pismo da dolazim u posetu.

Kao sto neko vec rece, ogromna vecina odobrenih B1/B2 viza jeste multi na tri godine. Pre ce te odbiti, nego sto ce ti dati neku vizu sa kracim vazenjem. Ti slucajevi su poprilicno specificni. Ako neko ima vise iskustva sa kracim vizama moze da napise, ali obicno je kod njih dza ili bu :)

Sto se tice ovog pitanja, gledaj da ti u uverenju pise samo "sa punim radnim vremenom" i od "tog i tog datuma", a to da li je na odredjeno ili neodredjeno izostavi. Sto se tice pozivnog pisma, ono nema prakticno nikakvog znacaja - i na sajtu pise, "it will most probably have neither positive nor negative effect on your application". Nista te ne kosta da ga poneses, ali nemoj u dokumentima i na intervjuu da se fokusiras kod koga ides i tacno kada i kako, nego sta ti radis ovde, kakvi su ti planovi za buducnost i zasto ces se vratiti u Srbiju.

Share this post


Link to post
Share on other sites

To sa punim radnim vremenom cu svakako staviti i tako i jeste, ali ako traze radnu knjizicu mislim da tamo stoji produzavanje staza na po 3 meseca a ne na neodredjeno...

Share this post


Link to post
Share on other sites

To sa punim radnim vremenom cu svakako staviti i tako i jeste, ali ako traze radnu knjizicu mislim da tamo stoji produzavanje staza na po 3 meseca a ne na neodredjeno...

Ja imam ugovore na godinu dana, znaci isto nije neodredjeno, ali mi u RK stoji samo datum zakljucivanja radnog odnosa koji nikada nije prestao, jer sam stalno produzavao ugovor, kako mi prethodni istekne. Proveri kako su ti napisali, bilo bi nelogicno da je drugacije.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kad trazeite americku vizu, uopste nemojte da forsirate to da vas je neko zvao tamo, i da imate nekog, i takve price...

oni vise vole da vi tamo nemate bas nikog ;D..

btw, moj ortak trazio prosle godine, sestra mu se udala za amera, dobili dete i heto da ode malom na 1. rodjendan..(nije bio ni na vencanju)..

dobio na 10 dana ;D:?

znaci, ima svakakvih slucajeva, cale klinca kog sam trenirai plivanje radi bas na salteru za vize, i kaze mi da svasta ima, sve zavisi od konzula koliko ce da odobri...ali im je najbitnije da imas cvrste veze u srbiji da ne bi slucajno tamo ostao...

lik mi kaze da ljudi iz srbije u zadnjih 10 god. i ne gotive bas toliko ameriku u smislu da bi ostajali tamo da zive, ovi to znaju, pa se zato americka viza i poprilicno lako dobija kod nas..mi smo ih provalili  :P

aj samo popricajte s nekim albancem, pa nek vam kaze kako je u njihovom slucaju heheh...jer je za njih to obecana zemlja...

Share this post


Link to post
Share on other sites

cek ako sam razumeo USa viza se dobija na 3 godine ali to nista ne znaci vec carinik na ulazi ti odredi koliko mozes da ostanes.

Da li su vize multi ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

cek ako sam razumeo USa viza se dobija na 3 godine ali to nista ne znaci vec carinik na ulazi ti odredi koliko mozes da ostanes.

Da li su vize multi ?

Dobro si razumeo.

Vize su uglavnom multi, samo jednom sam video Single entry i to je isto bila neka varijanta 10 dana svadba ili tako nesto.

Share this post


Link to post
Share on other sites

cek ako sam razumeo USa viza se dobija na 3 godine ali to nista ne znaci vec carinik na ulazi ti odredi koliko mozes da ostanes.

Da li su vize multi ?

Dobro si razumeo.

Vize su uglavnom multi, samo jednom sam video Single entry i to je isto bila neka varijanta 10 dana svadba ili tako nesto.

Tako je, a sluzbenik DHS uglavnom odobri 6 meseci. Sto je i sasvim dovoljno ako ides turisticki/poslovno :)

Ima ta razlika sto datum isteka vize kod Amerikanaca znaci poslednji moguci datum ulaska u zemlju, da ne izlaska iz zemlje. Drugim recima, ako ti viza recimo vazi do 1. oktobra 2009, to znaci da moras da sletis tamo do 30. septembra, a opet sluzbenik DHS odredjuje koliko mozes da ostanes; i to opet uglavnom bude sest meseci, dakle u ovom slucaju do 30. marta 2010.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hm zanimljivo , hvala vam momci. Jedna moja drugarica se zaljubila pa ide kod decka da tamo zivi. Sprema neke ispite pa racuna da bi mogla da radi u struci u nekoj skorijoj buducnosti. Kaze viza joj je 3 godine, a do tad sigurno ima vremena da polozi te ispite i onda ce moci da konkurise za posao i radnu vizu.

Vec je jednom bila sa tom vizom na 10tak dana i vratila se.

Dakle ona ni ne zna da nema prava da ostane 3 godine. Dobro je da ste mi vi objasnili, kako bi je upozorio

Hvala jos jednom Slobo i meeloshe

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nema na cemu  ;)

Sto se tice USA i viza za USA tu sam expert, ustvari to mi dodje kao posao ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dilema....Nezaposlena sam, zavrsila faks ove godine i odmah upisala master studije koje krecu tek od 1.novembra a htela bih da idem za Ameriku do kraja ove godine, turisticki (s tim da predavanja nisu obavezna a ispiti na masteru pocinju u februaru)!

Da li od sve potrebne dokumentacije za americku vizu (kuca, dokumenta roditelja, devizni racun..) i indeks i potvrda da sam student dovoljne za dobijanje vize??? Ono za sta nisam sigurna je to sto u ambasadi traze pored indeksa i potvrde da si student, i spisak polozenih ispita, sto ovo poslednje ne mogu dobiti jer su ispiti tek pocetkom sledece god. tj. u februaru ?????? hm

Sta mislite o tome, kakve su sanse?  :?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ponesi star index sa osnovnih studija i ponesi potvrdu da ti ispiti pocinju tek u februaru i to bi trebalo da bude dovoljno. E sad na sta treba da obratis paznju a to je, ni slucajno nemoj da trazis vizu na duzi period jer kao student nemas vremena da gubis vreme u USA nego moras da pohadjas predavanja bar tako na to gledaju u ambasadi. Trazis vizu na 15dana i to je to a verovatno ces je dobiti na tri godine. Ponesi sve od dodatnih papira sto imas kuci, imovinu svoju i tvojih roditelja i bilo bi lepo da imas bankovni racun za pozamasnom sumom novca.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kako prevazici sledeci problem.

Moja drugarica otisla u Usa kod decka. Medjutim ucinila im se sumnjivom i detaljno su je istresli iz gaca na ulazu u zemlju. pregledali su joj svaki papir koji je imala sa sobom. posle nekoliko sati ipak su je pustili ali na 3 meseca. Ona je racunala na 6 meseci. Posto treba da polaze neki test koji ce biti tek u 6 mesecu njenog boravka u USA.

Dakle sta sad da radi ? Jel ima neka opcija da produzi tu vizu na 6 meseci ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now