Jump to content

Featured Replies

Posted

Postovani citam razne komentare o ulazku u Boliviu .

Sad cu vam ja reci moje iskustvo koje jos traje je upravo se nalazim u aerodromu Santa cruz , stigo sam ovde prosli dan mislevsi da mi nije potrebna viza odnosno da cu je dobiti pri ulazku , hotel nisam rezervisao jer idem kod prijatelja koi me je doceko u aerodrom takodje nisam rezervisao kartu za odlazak iz bolivie sa razlogom ker ne znam koliko cu se zadrzati, mene nisu pustili da udjem u zemlju i ako je bio covek da poprica sa njima, uzeli mi pasos strpali me uneku sobu nisu mi dali da kontaktiram advokata nisu mi omogucili da kontaktiram konzulat , trebalo je danas da me vrate u zemlju od koje sam doso sa istim avio prevoznikom koi narovno nije vratio jer jos sam tu i ne znam sta ce biti dalje. Tako da svima onima koi pisu o iskustvima zamolio bi ih da ne pisu napamate kako ne treba ovo kako ne treba on , istina je da to nije komplikovano i zato neki prolaze i bez pitanja , ali to zavisi od sluzbenika ako je samo malo idiot moze vam praviti problem kao sto su mene napravili.... Nastavlja se

Iskreno mi je žao zbog tvog iskustva pri ulasku u Boliviju, ali moram pitati odakle ti informacije da ćeš moći ući u Boliviju bez tih dokumenata i dobiti vizu na ulasku.

Na svim strancima koje sam ja video spisak dokumenata koji je potreban je uvek isti, konkretno potrebna je rezervacija hotela i/ili povratna karta:

Stranica Emirates:

...

Visa Issuance:

Passengers can obtain a visa on arrival for a maximum stay of 90 days. They must have a passport valid for a minimum of 6 months from the arrival date, a printed proof of sufficient funds and 1 passport photo. They must also have:
- an invitation letter issued by the Bolivian Immigration Authorities (DIGEMIG); or
- printed hotel reservation; or
- a printed return/onward ticket; or
- printed itinerary.
Payable in cash only.

...

Servis za vize (Klub Putnika):

...

Dokumenti

- Pasoš i kopija pasoša čije trajanje je duže od šest meseci računajući od datuma podnošenja zahteva.
- Rezervacija hostela/ hotela
- Rezervacija avionske/autobuske karte ili vaučer turističke agencije sa obaveznim datumom putovanja i lokacijom ulaska na teritoriju Bolivije.
- Sertifikat o vakcinaciji protiv žute groznice
- Popunjen formular na sajtu www.rree.gob.bo/formvisas/ uz skeniranu fotografiju 3x3cm na beloj pozadini.
- Izvod bankovnog računa za poslednjih 30 dana

...