Dokumenta

Pasoš koji važi bar još šest meseci, dve fotografije

-

-

-

Trošak

35$

Nije potrebna viza ako se stize na Beirut aerodrom. (Dec. 2017) Viza se dobija na aerodromu.

-

-

-

Trajanje

30 dana

-

-

-

Adresa

Mesto vađenja vize: ambasada, ili granica -(OBAVEZNO pogledati napomenu).

Aerodrom- ukoliko ulaze u Liban preko aerodroma u Bejrutu, srpski državljani dobijaju vizu na mesec dana i ne plaćaju je.

Diplomatska kolonija 5, Beograd; Tel. 3675 153, 3675 154; Fax: 3675 156, 3675 157; E-mail: ambaleb@sbb.rs; radno vreme 09.00-15.00h

Oppolzergasse 6/3
1010 Beč
AUSTRIJA

Tel: 00 43 1 533 88 21 /22
Fax: 00 43 1 533 49 84

Diplomatska kolonija 5
Beograd
Srbija

Tel: +381 11 3675 153, +381 11 3675 154

ambaleb@sbb.rs

Radno vreme 9h-15h

Ambasada Libana
Adresa: Diplomatska kolonija br. 5, Beograd
Tel: + 381 11 3675 153

Produženje

-

-

-

-

Napomena

U formularu koji popunjavate u ambasadi morate navesti makar ime hotela u koji idete (rezervacija nije neophodna, a ime možete i da izmislite).

Devojke iz Srbije ne mogu nikako da uđu u Liban (u ambasadi o tome ne znaju ništa, i kažu da i devojke mogu normalno da dobiju vizu u ambasadi). U svakom slučaju, čuli smo za više slučajeva da su devojke vraćene sa granice. Možda je ipak moguće da uđu u zemlju ako izvade vizu u ambasadi - ne znamo.

VAZNO:
Ukoliko u pasošu imate izraelski pečat, ne možete da uđete u Liban!

Hrvatska je uvrštena u skupinu zemalja čijim se državljanima za ulazak u Libanon vize izdaju u zrakoplovnoj ili pomorskoj luci besplatno po prispjeću i to na rok od 30 dana s mogućim produženjem na rok do 90 dana

-

Državljani Crne Gore moraju posjedovati vizu.
Obična putna isprava: DA
Diplomatska putna isprava: DA
Službena putna isprava: DA
Viza za turističko putovanje može se dobiti na Međunarodnom aerodromu u Bejrutu i na graničnim prelazima Libana
(besplatno pri čemu treba da pokažu dokaz o turističkom boravku) ili u Ambasadi Libana u Beogradu.

Pogledajte istoriju popravki

Molimo vas da vodite računa o gramatici i koristite dijakritike (š umesto sh i sl.)

Datum unosa: 8. 12. 2017
Trošak: 35$ Nije potrebna viza ako se stize na Beirut aerodrom. (Dec. 2017)
Datum unosa: 21. 8. 2014
Trošak: 35$
Napomena: U formularu koji popunjavate u ambasadi morate navesti makar ime hotela u koji idete (rezervacija nije neophodna, a ime možete i da izmislite). Ukoliko u pasošu imate izraelski pečat, ne možete da uđete u Liban. Devojke iz Srbije ne mogu nikako da uđu u Liban (u ambasadi o tome ne znaju ništa, i kažu da i devojke mogu normalno da dobiju vizu u ambasadi). U svakom slučaju, čuli smo za više slučajeva da su devojke vraćene sa granice. Možda je ipak moguće da uđu u zemlju ako izvade vizu u ambasadi - ne znamo. Na granici se viza može izvaditi isto kao u ambasadi, samo što nisu potrebne fotografije. Viza za 48h se na granici može dobiti besplatno.

Molimo vas da vodite računa o gramatici i koristite dijakritike (š umesto sh i sl.)

Nema istorije popravki podataka za ovu zemlju.

Molimo vas da vodite računa o gramatici i koristite dijakritike (š umesto sh i sl.)

Nema istorije popravki podataka za ovu zemlju.

Molimo vas da vodite računa o gramatici i koristite dijakritike (š umesto sh i sl.)

Datum unosa: 21. 8. 2014
Adresa: -
Datum unosa: 21. 5. 2014
Napomena: -

Doprineli: Lazar, Jankec, Scepanmali, Irena, Deki, Dejan, Nataša, FrancuzB

(29. decembar 2006.) Miloš: Ja sam u Bejrutu sada, ušao sam sinoć - ne treba nam viza za turistički boravak do mesec dana. Carinik mi je objasnio da je to nešto skoro menjano i da smo skinuti sa liste za vize. Ne znam kako je kada se ulazi kopnom.

(20. januar 2009.) Jankec: Vizu za Liban je nemoguce dobiti na granici. Vecina zemalja bliskog istoka nije upoznata sa nasim novim crvenim pasosima tako da prvo izvadite vizu u Beogradu pa onda krenite na put. Mene su vratili sa granice.

(21. jun 2010.) Irena: Ja sam ušla u Liban, sa vizom koja je izvađena u Bgd-u, doduše letom iz Pariza i niko mi nije pravio problem. To za izrealski pečat jeste tačno, ko ga ima u pasošu-nema ulaska u Liban.

(22. oktobar 2010.) Dejan: Ima natpis o plaćanju viza na granici, ali smo imali informaciju da je za Srbiju besplatno i to je istina. Pošto sam samo rekao "free" policajac mi je dao vizu na tri dana, a na pitanje jel treba da platim produženje ako hoću da ostanem koji dan više, lik je mrzovoljno prežvrljao ono prvo i napisao "one month" isto besplatno.

(02. jun 2012.) Nataša: Bila sam u Libanu krajem aprila. Vizu sam dobila besplatno na aerodromu na 30 dana bez ikakvih problema ili dodatnih pitanja, samo sam predala popunjen papir koji svi dobiju na granici (na kome je najbitnije naznačiti adresu na koju idete). Ja sam putovala sa dečkom, ali smo bili na različitim šalterima tako da niko nije ni znao da smo zajedno.

(21. jul 2012.) FrancuzB: Pri ulasku u Liban srpski drzavljani dobijaju besplatnu jednomesecnu vizu na Bejrutskom aerodromu. Granicari vam udare pecat u pasos i napisu hemijskom olovkom "one month." To "one month" ustvari znaci da mozete da budete dva meseca u Libanu. Posle mesec dana provedenih u Libanu otisao sam u General Security u Mathaf regiji Bejruta, gde su mi rekli da "one month" znaci da viza vazi mesec dana plus jos jedan mesec (sve ukupno dva meseca). Ako planirate da ostanete duze od dva meseca bez izlaska iz Libana, kupite tromesecnu vizu na aerodromu za koju cete morati platiti (ne znam tacno koliko). Najlaksi nacin da se obnovi Libanska viza posle dva meseca u zemlji jeste da se ode do Damaska za vikend (ako politicka situacija dozvoljava) i vrati u Liban. Tad na granici dobijate novu jedno (tj. dvo) mesecenu vizu.