Dokumenta

Moguće je zahtev poslati online preko na

Ukoliko zahtev podnosite na klasičan način:

-Popunjen formular IMM 5257. Ako je popunjen pa odštampan stavite stranu (5/5) sa barkodom na vrh svake aplikacije.
-Formular IMM 5645 samo ako je tako od vas zatraženo.
-Popunjeni IMM 5257 - Schedule 1, IMM 5409 i IMM 5476 ako je potrebno u vašem slučaju.
-Plaćena taksa.
-Važeći pasoš sa jednom praznom stranom koja ne sme biti poslednja strana.
-Dve fotografije po uputstvu sa www.cic.gc.ca/english/pdf/photospecs-e.pdf
-Dokaz o posedovanju finansijskih sredstava.
-Kopija povratne karte ili itinerera.
-U slučaju maloletnika koji putuje sa jednim roditeljem ili sam potrebno je dostaviti dozvolu drugog roditelja odnosno oba roditelja.
-Bilo koja dodatna dokumenta koju mogu biti zatražena od vizne kancelarije koja obrađuje zahteve poput npr. lekarskog pregleda.
-Za bake i deke pozivno pismo deteta ili unuka koji žive u Kanadi i dokaz da oni imaju finansijskih sredstava i zdravstveno osiguranje na godinu dana sa kanadskom kompanijom.

Svi dokumenti moraju biti prevedeni na engleski ili francuski jezik

Dodatna dokumentacija:

ako ste zaposleni, vaša radna knjižica, pismo vašeg poslodavca sa detaljima o vašem zaposlenju - zanimanje, plata, dužina radnog odnosa, itd, i potvrda da se slaže sa vašim odustvovanjem u naznačenom vremenskom periodu

ako ste privatnik, vašu poslovnu registraciju, kao i dokaz o funkcionalnom poslu (priznanice od poreza, informacije o broju zaposlenih, potvrde o transakcijama iz banke itd...)

ako ste student, potvrda da ste student, fotokopija indeksa i sam indeks, te potvrda io zaposlenju roditelja

ako ste penzioner, dokaz o Vašoj penziji i dokaz o penziji vašeg bračnog partnera

ako ste pozvani, priložite garantno pismo prijatelja ili rođaka. Ako prijatelj ili rođak finansira vaš boravak u kanadi, opišite šta će tačno biti finansirano od strane njega (smeštaj, transport, zdravstveno osiguranje...). Morate priložiti i dokaze o statusu vašeg domaćina u Kanadi - kopiju njegovog pasoša ili imigracione vize, kao i dokaz o njegovom zaposlenju i mogućnosti da Vas izdržava tokom vašeg boravka (pismo domaćinovog poslodavca i dokaz o njegovim primanjima)

Viza nije potrebna za turističku posjetu.

Kanadski viza Centar u Sarajevu je ovlašten da prihvati zahtjeve građana BiH za sve privremene kategorije viza (turističke vize, vize za studiranje i radne vize), kao i zahtjeve za putne dokumente građana BiH koji posjeduju kanadsku dozvolu stalnog boravka ("permanent residence card").

Centar djeluje kao privatna organizacija koja naplaćuje svoje usluge. Centar pomaže građanima da popune aplikacije i da po okončanju postupka odobravanja gotove vize, istu preuzmu u Centru.

Samo u izuzetnim slučajevima građani BiH mogu biti pozivani na razgovor u Ambasadu Kanade u Beču.

-

Trošak

Izvršiti uplatu od 8,600 RSD na račun

Komercijalna Banka Ad Beograd, Kneza Milosa 83, Belgrade, Serbia branch
Račun: 908-20501-70
Poziv na broj: 400702-0070200003304.

Ili 100 CAD online na https://eservices.cic.gc.ca/epay/welcome.do?lang=en

Prilikom predaje dokumenata u Kanadskom viza centru plaća se 6650 RSD za obradu podataka, kao i slanja dokumenata za Beč.

7 $

-

-

Trajanje

10 godina sa više ulazaka (od 6.2.2014.)

6 mjeseci

-

-

Adresa

Mesta izdavanja vize:
Ambasada Kanade u Beču (Austrija) ili Centar za podnošenje zahteva za kanadske vize u Beogradu - www.vfsglobal.ca/Canada/serbia/index.html.

Adresa ambasade u Beču (zahtev poslati redovnom postom ili kurirskom sluzbom)

Embassy of Canada
Visa and Immigration Section
Laurenzerberg 2
1010 Vienna
Austria

Za dodatne informacije posetite sajt ambasade u Beču: www.canadainternational.gc.ca/austria-autriche/index.aspx?lang=eng&view=d

Prilaz Gjure Deželića 4
Zagreb

Tel: +385 1 48 81 200
Fax: +385 1 48 81 230

Canadian Visa Application Centre (CVAC)
Zmaja od Bosne bb (iza Importane Centra)

Radno vrijeme: od ponedjeljka do četvrtka od 08,30 do 17,30, petkom od 08,30 do 14,30

Tel: 00387 33 293 716

www.vfsglobal.ca/Canada/BosniaHerzegovina/english/index.html


Ambasade Kanade u Beču
Laurenzerberg 2, 3rd Floor
A-1010 Vienna
Austria

Tel: 0043 1 531 38 3000Ambasada Kanade

Adresa ambasade: Laurenzerberg 2, (3 sprat)

Beč, Republika Austrija

Telefon: + +43 (1) 531-38-3000

Email: vienn-visa@international.gc.ca

Web: www.kanada.at

Produženje

-

Nema

-

-

Napomena

-

Počevši od 15. ožujka 2016., hrvatski državljani nositelji obične putovnice koji putuju u Kanadu, ili tranzitiraju preko njezinog državnog područja, obvezni su se registrirati prije planiranog putovanja putem eTA sustava (Electronic Travel Authorization) na web stranici www.cic.gc.ca/english/visit/eta.asp. Registracija vrijedi do 5 godina i plaća se 7 CAD.
** Hrvatski državljani, kao i svi drugi strani državljani, pri ulasku u Kanadu podliježu imigracijskoj kontroli. Za bilo kakve dodatne informacije o uvjetima ulaska u Kanadu za hrvatske državljane potrebno je obratiti se Kanadskom veleposlanstvu u Zagrebu.

-

Državljani Crne Gore moraju posjedovati vizu.

Za izdavanje vize nadležna je Ambasada Kanade u Beču.

Pogledajte istoriju popravki

Molimo vas da vodite računa o gramatici i koristite dijakritike (š umesto sh i sl.)

Datum unosa: 21. 6. 2015
Dokumenta: Moguće je zahtev poslati online preko na http://www.cic.gc.ca/english/my_application/apply_online.asp Ukoliko zahtev podnosite na klasičan način: -Popunjen formular IMM 5257. Ako je popunjen pa odštampan stavite stranu (5/5) sa barkodom na vrh svake aplikacije. -Formular IMM 5645 samo ako je tako od vas zatraženo. -Popunjeni IMM 5257 - Schedule 1, IMM 5409 i IMM 5476 ako je potrebno u vašem slučaju. -Plaćena taksa. -Važeći pasoš sa jednom praznom stranom koja ne sme biti poslednja strana. -Dve fotografije po uputstvu sa http://www.cic.gc.ca/english/pdf/photospecs-e.pdf -Dokaz o posedovanju finansijskih sredstava. -Kopija povratne karte ili itinerera. -U slučaju maloletnika koji putuje sa jednim roditeljem ili sam potrebno je dostaviti dozvolu drugog roditelja odnosno oba roditelja. -Bilo koja dodatna dokumenta koju mogu biti zatražena od vizne kancelarije koja obrađuje zahteve poput npr. lekarskog pregleda. -Za bake i deke pozivno pismo deteta ili unuka koji žive u Kanadi i dokaz da oni imaju finansijskih sredstava i zdravstveno osiguranje na godinu dana sa kanadskom kompanijom. Svi dokumenti moraju biti prevedeni na engleski ili francuski jezik Dodatna dokumentacija: ako ste zaposleni, vaša radna knjižica, pismo vašeg poslodavca sa detaljima o vašem zaposlenju - zanimanje, plata, dužina radnog odnosa, itd, i potvrda da se slaže sa vašim odustvovanjem u naznačenom vremenskom periodu ako ste privatnik, vašu poslovnu registraciju, kao i dokaz o funkcionalnom poslu (priznanice od poreza, informacije o broju zaposlenih, potvrde o transakcijama iz banke itd...) ako ste student, potvrda da ste student, fotokopija indeksa i sam indeks, te potvrda io zaposlenju roditelja ako ste penzioner, dokaz o Vašoj penziji i dokaz o penziji vašeg bračnog partnera ako ste pozvani, priložite garantno pismo prijatelja ili rođaka. Ako prijatelj ili rođak finansira vaš boravak u kanadi, opišite šta će tačno biti finansirano od strane njega (smeštaj, transport, zdravstveno osiguranje...). Morate priložiti i dokaze o statusu vašeg domaćina u Kanadi - kopiju njegovog pasoša ili imigracione vize, kao i dokaz o njegovom zaposlenju i mogućnosti da Vas izdržava tokom vašeg boravka (pismo domaćinovog poslodavca i dokaz o njegovim primanjima)
Datum unosa: 21. 6. 2015
Trošak: Izvršiti uplatu od 8,600 RSD na račun Komercijalna Banka Ad Beograd, Kneza Milosa 83, Belgrade, Serbia branch Račun: 908-20501-70 Poziv na broj: 400702-0070200003304. Ili 100 CAD online na https://eservices.cic.gc.ca/epay/welcome.do?lang=en Prilikom predaje dokumenata kod u Kanadskom viza centru plaća se 6650 RSD za obradu podataka, kao i slanja dokumenata za Beč.
Datum unosa: 14. 3. 2015
Dokumenta: Popunjeni formulari Svi formulari moraju biti popunjeni na engleskom ili francuskom jeziku, štampanim slovima Na formularu možete uključiti i supružnika, ili decu do 18 godina Sva dokumenatcija mora biti dostavljena ambasadi najmanje 3 nedelje pre planiranog polaska Svi dokumenti moraju biti prevedeni na engleski ili francuski jezik validan pasoš dve slike za pasoš plan puta, uključujući datume dokaz o finansijskim sredstvima za ovaj put: potvrde od banke koje pokazuju vaše transakcije u prethodna 3 meseca, kreditne kartice, štedne knjižice itd. dokaz o posedovanju nekretnina ako ste zaposleni, vaša radna knjižica, pismo vašeg poslodavca sa detaljima o vašem zaposlenju - zanimanje, plata, dužina radnog odnosa, itd, i potvrda da se slaže sa vašim odustvovanjem u naznačenom vremenskom periodu ako ste privatnik, vašu poslovnu registraciju, kao i dokaz o funkcionalnom poslu (priznanice od poreza, informacije o broju zaposlenih, potvrde o transakcijama iz banke itd...) ako ste student, potvrda da ste student, fotokopija indeksa i sam indeks, te potvrda io zaposlenju roditelja ako ste penzioner, dokaz o Vašoj penziji i dokaz o penziji vašeg bračnog partnera ako ste pozvani, priložite garantno pismo prijatelja ili rođaka. Ako prijatelj ili rođak finansira vaš boravak u kanadi, opišite šta će tačno biti finansirano od strane njega (smeštaj, transport, zdravstveno osiguranje...). Morate priložiti i dokaze o statusu vašeg domaćina u Kanadi - kopiju njegovog pasoša ili imigracione vize, kao i dokaz o njegovom zaposlenju i mogućnosti da Vas izdržava tokom vašeg boravka (pismo domaćinovog poslodavca i dokaz o njegovim primanjima)
Trošak: Izvrsiti uplatu od 8200,00 RSD ISKLJUCIVO u Komercijalnoj banci (ne treba ziro racun, samo odete do banke sa pasosem i kazete da uplacujete turisticku vizu za Kanadu) Prilikom predaje dokumenata kod u Kanadskom viza centru placa se 6650 RSD za obradu podataka, kao i slanja dokumenata za Bec
Napomena: Kada prikupite sva dokumenta dolazite na razgovor, mada ambasada može da odbije vaš zahtev i bez razgovora. Ako planirate da ostanete duže od 6 meseci, možda bude potreban i lekarski pregled. Popunjeni obrasci i sva potrebna dokumenta mogu biti predati u ambasadi radnim danom između 8 i 10 časova ujutru. Viza za jedan ulazak u Kanadu je validna i ako želite više puta da uđete u Kanadu iz SAD, ali nikako ako želite da ponovo uđete u Kanadu iz neke treće zemlje.
Datum unosa: 25. 8. 2014
Trošak: 100$ (od 6.2.2014.) za vizu + 6,180.00 RSD za uslužnu naknadu viznog centra
Datum unosa: 21. 5. 2014
Trošak: Za vizu sa jednim ulaskom - 75 $ (CAD), sa više ulazaka - 150 $ (CAD)
Trajanje: -

Molimo vas da vodite računa o gramatici i koristite dijakritike (š umesto sh i sl.)

Datum unosa: 22. 8. 2016
Trošak: -
Produženje: -
Datum unosa: 17. 7. 2016
Napomena: Hrvatski državljani, kao i svi drugi strani državljani, pri ulasku u Kanadu podliježu imigracijskoj kontroli. Za bilo kakve dodatne informacije o uvjetima ulaska u Kanadu za hrvatske državljane potrebno je obratiti se Kanadskom veleposlanstvu u Zagrebu.
Datum unosa: 20. 6. 2015
Trajanje: -

Molimo vas da vodite računa o gramatici i koristite dijakritike (š umesto sh i sl.)

Nema istorije popravki podataka za ovu zemlju.

Molimo vas da vodite računa o gramatici i koristite dijakritike (š umesto sh i sl.)

Datum unosa: 22. 6. 2014
Adresa: -
Napomena: -

Doprineli: Slobodan, Marina, Anita

(21. avgust 2012.) Anita: Odeljenje za vize i Imigraciju u Ambasadi Kanade u Srbiji (u Beogradu) je zatvoreno i više neće primati nove molbe. Viza odeljenje je preseljno u Ambasadu Kanade u Austriji (Beč).